måndag 30 mars 2009

EN JÄRNSÄNG


Jag är SÅ nöjd över vad jag har fyndat, en JÄRNSÄNG, vilket ni nog redan har listat ut = ). Den här järnsängen hittade jag på Blocket igår. Jag kände direkt att jag ville ha den och hade turen att vara först till kvarn! Ikväll var jag och hämtade hem den. Det är en begagnad IKEA-säng. Den ska Wilma få. Wilmas rum har varit ett rum som jag inte har blir riktigt nöjd med. Hon har nu en vit Hemnes-säng från IKEA. Vi har vita väggar och vita golv, IKEA-sängen är gulvit, vilket inte blir riktigt bra ihop. Nu blir det svart till det vita, kul att prova något annat. Hennes rum är idag fint, men det är något som gör att det inte känns riktigt bra. Här är en bild på hennes rum som det ser ut nu.

Wilmas rum ska få lite mer förändringar. Hon ska få ett nytt skrivbord. Det är ett som jag har haft när jag var mindre, och innan det hade min morbror det då han bodde hemma hos mormor och morfar. Det (som allt annat) måste målas först och få nya beslag. Jag tror att Wilmas rum kommer att bli ett rum som jag äntligen blir riktigt nöjd med.


Har ni såna rum hemma som ni inte riktigt kan få till? Här är det ju Wilmas rum, vilket nog kommer att bli bra nu, men sen har jag lekrummet och garderobsrummet kvar, som är väldigt svåra att bli nöjd med. Jag tror att det beror på björkparketten, och snart är ju den ett minne blott = ). Lekrummets golv är färdigmålat = ), imorgon kväll ska sakerna bäras in tillbaks. Då ska det piffas!
JAG HAR KÖPT NÅGOT FINT = )!


Go´morron!!! Ikväll ska jag åka och hämta hem något fint som jag har köpt. Jag är jätteglad över mitt fynd och jag tror (hoppas) att det kommer att göra sig mycket bra här hemma. Tänk vad man kan bli glad över saker = ). Jag är alldeles pirrig...är man ytlig eller.... hi, hi...nä, bara inredningstokig!!! Jag visar mer sen när jag får hem det...

Ha en bra dag!

söndag 29 mars 2009

HEJ ALLA GOA!

LITE SVAR PÅ ERA FUNDERINGAR
OM GOLV


Vad kul att det är så många som funderar över de vita golven! Här kommer lite mer information till er. Vi har en Björkparkett - inte laminat. Vi har slipat lite grann på det. Vi vet inte vilket golv vi egentligen vill ha därinne. Men jag vill ha VITT. Vi har slipat våra ekgolv i stor del av huset genom golvläggare och gjort enligt konstens alla regler. Vi tar en genväg i lekrummet. Vi har målat våra lackade trägolv på övervåningen och vi ruggade bara upp ytan lite där också, trots att golvläggare och målare var skeptiska till hållbarheten, men hi,hi....jag var envis, och nu efter snart 2 år håller fortfarande färgen, inte en repa.Med det i tanke bestämde vi att vi gör likadant på lekrummet. Det är samma typ av lackad yta på björken som det var på trägolvet. Vi har färg kvar sen vi målade golven uppe, och helt otroligt nog är det en vattenbaserad färg från Nordsjö. Ja, går det så går det. Det är inte SÅ mycket slitage som man skulle kunna tro i vårt lekrum, det som leks på golvet är med barbie, eller dockor eller spelas spel. Inga hårda lekar. Jag vill inte lura in någon i det här. Men jag tar risken, blir det någon repa kan man lätt fylla i med lite färg. Jag är SÅ glad för att få vita golv där inne! Jag meddelar med tiden om det var lyckat eller inte = ).

Vita golv och städning då...ja, det syns dammtussar, men inte ALLS så farligt som man kan tro. Värsta tiden är sommar när man går barfota då blir det lätt fotavtryck. När man har strumpor skyddar det golven. Jag städar inte mer för att jag har vita golv, det är ofta en bra avtorkningsyta så det är lätt att torka bort fläckar som blir. Jag tycker att det känns lika rent och fräscht som vid andra golv, det blir ny känsla på golven med ny färg. Det går ju alltid att måla på igen, inte värre än golv som måste oljas. Vi är hittills jättenöjda med våra VITA golv!

Fråga gärna om det är något mer ni undrar!
MÅLNING AV LEKRUMSGOLVETIdag har vi äntligen målat golvet i lekrummet. Vi har vita golv överallt förutom i lekrummet och garderobsrummet. Den här björkparketten är jag jättetrött på. När allt annat är vitt runtomkring tar björken allt blickfång och ger ett mörkare intryck. Nu ska det äntligen bli enhetligt här hemma. Lekrummet har börjat sin förvandling = ). Det kommer att bli ett riktigt lyft för rummet.

lördag 28 mars 2009

EN HYLLA AV EN GAMMAL LÅDA
En stor låda som blev över från shiffonjén målade jag och satte upp som en hylla på väggen. Det blev inte så tokigt, en kul grej och det blev ju faktist fint = ). Tavlan har min syster med bloggen Bland Vita Kuddar gjort. Det är jättefin!

Idag ska jag på klädförsäljning och ev. loppis. Sen blir det städning, vi hoppade över det igår, och det är välbehövligt, det blir SÅ rörigt när man håller på och fixar och målar. Ikväll blir det mys i soffan och Robinson.
Ha en skön lördag!

fredag 27 mars 2009

SHIFFONJÉN ÄR KLAR!Igår målades sista omgången på shiffonjén. Jag tog ren vit kulör. Jag blandade grundfärg med färdigfärg för att få en mattare yta. De små knopparna på lådorna målades svarta av Wilma. Några beslag fattas till de stora lådorna, men de ska komma på i helgen.Jag tog bort en del lådor och där är det nu öppna fack, för ett mer avskalat intryck. Lådorna har jag nu ett annat projekt för, ni får se när jag är klar = ).

Housedoctorskorgen får stå på shiffonjén. Den passar bra där. Och den är ju fin tom som den är = ). Ebba är ledig idag och hon sitter vid shiffonjén och ritar, kul att den används på en gång. Idag blir det lite mer målning. Sen blir det städning när Anders kommer hem, det går fortare när vi är två. Ikväll blir det mys i soffan och Let´s Dance.


Ha en skön fredag!

Kram L-L

torsdag 26 mars 2009

BUZZADOR - EN KUL GREJ
Jag är med i Buzzador. Det är ett företag som får in produkter som folk får testa. Jag är en sån testperson. Idag kom det tandskölj med posten, ett helt gäng med flaskor. De här ska jag dela ut till vänner och bekanta och sen få deras åsikt om vad de tycker. Tjejerna här hemma tycker att det är jättekul med munsköljning (de är inte uppväxta med någon fluortant).

Jag har varit med ett tag och fått en del bra saker bl.a Proviva Female fruktdryck, kycklingfilé och ljudböcker. Det är en kul grej och det är kul att testa nya saker. Det var någon på jobbet som berättade om det här och de har bl.a fått prova kaffe, tuggummi och halstabletter. Om ni är intresserade så gå in på http://www.buzzador.com/ och anmäl er (jag är inte sponsrad, vill bara ge ett tips!). Ett roligt tips som förgyller vardagen!
JAG HAR FÅTT EN AWARD = )

Den här fina awarden har jag fått från goa Wictoria med den mysiga bloggen här och nu! TACK SNÄLLA DU, VAD JAG ÄR GLAD FÖR DEN = )!

Jag skulle vilja ge en särskild award till er alla goa bloggvänner där ute som har gett så himla fina kommentarer i mitt inlägg här nere. Tack snälla goa ni vad glad jag blir för att ni tar er tid att skriva en kommentar. Alla kommentarer innehåller så mycket värme!!! TACK!!!

onsdag 25 mars 2009

EN BLOGGERSKAS BEKÄNNELSE = )
ANGÅENDE TID...

HEJ ALLA GOA!

Jag bekänner....= )hi, hi... jag är INGEN undermänniska som får hur mycket som helst gjort och jag har inte fler timmar på dygnet än er andra, och jag är inte mer energisk än någon annan.

Det är så att jag har mycket tid hemma för tillfället. Jag är en lärare som är hemma sedan januari pga stress, utmattningssyndrom. Man har ju hört talas om detta fenomen, men aldrig trott att jag skulle drabbas!!! Jag har haft en orimlig arbetsbelastning, har höga krav på mig själv och jag ger de goa barnen på jobbet jättemycket. Jag har läst att de som drabbas av "utbrändhet" är de som

har mycket empati, är ambitiösa, kreativa och har höga krav.

Japp...det är jag i ett nötskal! I början orkade jag ingenting. Jag var kraftlös, kände ingen glädje, hade ångest, hade svårt med koncentrationen, var trött och seg. Det var absolut inte JAG! Jag brukar kunna tänka positivt, vara i farten från morgon till sena kvällen och jag brukar vara NÖJD med livet.

Jag fick ordinationen att vila och göra saker JAG tyckte var roligt. Vilket jag knappt visste vad det var, allt positivt var så förknippat med barnen och familjen, det var svårt att hitta något som var JAG. Det var då jag tog tag i inredningen igen, för det är JAG. Inredningstidningar lästes och jag kollade på alla era fina bloggar och fick mycket inspiration, och tog sen mod till mig och började blogga själv. Och OJ VAD KUL DET ÄR!!! Jag har hittat det jag tycker är KUL!

Det är först nu som jag kan vistas på skolan igen, vilket var omöjligt i början. Jag har fått proffsig hjälp i att återkomma till skolans lokaler och jag ska försöka klara av att vistas i klassrummet, vilket jag jobbar med just nu. Jag ska tillbaks, men på andra villkor, jag ska gå till jobbet och ha det bra, inte bara tänka på vad som är bäst för barnen, och jag ska avgränsa mina arbetsuppgifter.

Nu på dagarna är jag en stund på jobbet, sen gör jag något jag tycker är kul; bloggar, målar, åker till IKEA eller någon annan trevlig butik, pysslar och fixar hemma, tar det lugnt och sen är jag med barnen. Nu har jag äntligen fått tillbaks lite energi och det är därför som det händer lite här hemma och jag är SÅ glad för det!

Jag har blivit SÅ klok på den här tiden och bra på att ta hand om mig själv. Jag har förstått hur viktigt det är att göra något för mig själv. I både lärarjobbet och föräldraskapet får man mycket men man ger också otroligt mycket av sig själv, och det är jätteviktigt att fylla på med ny energi.

Idag har jag fyllt på genom att måla shiffonjén igen, med hjälp av barnen. Här är jag (helt ostylad) och Ebba i våra målarkläder, Wilma står för fotograferingen.


Så ta hand om er, och få inte dåligt samvete för att ni inte får något målat eller gjort, då har ni säkert gjort något annat bra, kanske tagit det lugnt eller bloggat eller bara varit!

Sköt om ER!!!

Kram L-L

SHIFFONJÉ IGEN


Mer shiffonjé, tur att man får vara hur tjatig man vill på sin egen blogg = )!!! Jag har inte målat någonting idag, det blev en IKEA-sväng istället. Jag tänkte visa mina planer. Jag har tagit bort några lådor, mycket fina såna och mycket snickarglädje. Jag vill ha shiffonjén rak, avskalad och enklare i stilen, så det får bli öppna fack där istället.

Nu kommer jag att ha ett ställe där jag kan ha almanackan liggandes framme.
Den här fina lampan inhandlade jag idag, jag har stått och hållt i den flera gånger och nu äntligen har jag hittat en perfekt plats för den.


Det blev även den här pallen. Den bryter av bra till den vita gamla möbeln.


Jag provstylade lite. Så här kommer det att kunna se ut när möbeln är klar. Så nu är det bara att måla färdigt = ).

Ha en bra dag!

tisdag 24 mars 2009

LITEN STÅLKORG OCH LJUS I ZINKLÅDALjusen har jag står framme i Zinklådan. Den lilla korgen hittade jag häromdagen på Madame Nyberg i Valbo. Tänkte ha vitlök i den, den är SÅ fin så jag kanske köper en till = ).
Idag blir det målning av shiffonjén igen, jag funderar på att slipa på den så att den inte ser så perfekt ut. Just nu är den grundmålad och färgen är just nu fint "shabby".
EN GLIMT AV DAGENS JOBB.....Shiffonjén är inte färdig men jag visar en glimt av dagens jobb. Jag ska måla något lager till imorgon. Har provställt lite saker på den ivrig som jag är = )...

Ha en skön kväll, här blir det Martin Timell och Äntligen Hemma varvat med lite bloggning.