onsdag 29 april 2009

REPORTAGE MED JOHANNA OCH MARIE





Vilken rolig dag det har varit idag! Jag har piffat och fixat så länge nu och idag var det äntligen dags för Johanna och Marie att komma hit! Vid halv tio tiden knackade de på dörren, jag var lite pirrig, men kände att jag hade läget under kontroll, både jag och hemmet var piffade = ). På en gång när de klev in genom dörren kändes de båda tjejerna så lättsamma vilket gjorde mig lugn. Vad kul det var att få träffa de här tjejerna i verkligheten. De hade med sig fina vita syrener och en fin flaska med god dryck, så snällt! Jobbet började med en husvisning och att kolla in vinklar över vad de skulle fotografera. Sen stylades det för fotografering. Bild efter bild fixades och plåtades. Jag fick vara med på några bilder, bl.a att komma ner för trappan, vara i köket och komma från tvättstugan... hi,hi...då har man varit fotomodell idag då = )... Barnen var oxå med på några bilder, de var lite blyga men fixade det till sist jättebra. Vi åt mat och fikade och hade det jättemysigt. Vilken underbar dag, ett minne för livet! Johanna och Marie är jätteduktiga, de är supermysiga och goa! Tack tjejer för en toppenhärlig dag!!!


Jag är så nöjd med dagen, och så trött = ).... Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa nya Allt i Hemmet och njuta av ett skinande hem = )!!! Det känns SÅ bra!!!


STOR KRAM till er alla där ute som har varit med på mitt äventyr och i mitt piffande, och som önskat lycka till inför idag, ni är guld värda!

tisdag 28 april 2009

VÅRT BADRUM


Greengate doftljus och mugg i fönstret. Nyplockade vitsippor är så fina. Lilla doftpåsen med Lavendel från House Doctors doftar jättegott.




Badrummet var nyrenoverat när vi flyttade in. Men då med ekinslag, vilka jag naturligtvis har målat vita. Knoppbrädan har jag gjort av handsmidda spikar från Barrolin Byggnadsvård.




Det här lilla skåpet har ni sett förut, men i annat utförande. Det är en av loppislådorna för 10 kr som jag har målat vitt. Jag har tagit bort skivan i locket och satt dit hönsnät istället som jag också målade vitt. Jag är jättenöjd med det.

Mycket praktiskt att ha

toalettpapper i en korg.


Vår duschhörna och här nedan bastun med fina detaljer.

Jag börjar dagen med mjukstart och bloggar lite, vill ju bjuda er på lite av piffet. Idag är det dagen då allt ska sättas på plats och slutpiffas, för imorgon kommer de ju, Johanna och Marie. Åh vad det ska bli spännande! Det känns jättekul att få träffa dessa härliga personer och få se hur de jobbar. Tänk att en dag på jobbet för dem är att besöka fina hem. Och jag får vara med dem en dag på jobbet. Nu ska jag sätta fart, för både hemmet, jag och barnen ska ju skina imorgon = )!

söndag 26 april 2009

TVÄTTSTUGAN

Nu är det färdigmålat och stylat i tvättstugan. Passar på att visa er den när den är i det här härliga skicket. Även här har jag varit i farten med penseln. När vi flyttade in var det ekluckor, som jag nu har målat vita och satt på nya knoppar. Det är mörkgrå klinkers på golvet (ser mycket mörkt ut eftersom det är nytorkat). Mattan kommer från Lexington, en gammal som jag till min stora lycka hittade i förrådet. Den blommiga klädnypepåsen är från Greengate, köpt hos Ett Hus i Vitt. Där har jag även köpt de prickiga klädnyporna och tvättmedelsförvaringen från House Doctors (gör tvättningen lyxig = )....). Flaskorna från IKEA har jag fyllt med sköljmedel. I glasburken har jag fläckborttagningsmedel. På väggen mittemot sitter det klädhängare, även den brädan har jag målat vit. Jag njuter av vår piffade tvättstuga, nu går det ju att ha dörren öppen in dit = ).

Jag har städat och fixat hela dagen. Jag tycker inte att jag får någonting gjort, flyttar runt saker och har svårt att koncentrera mig på vad som är viktigast. Tur att jag har ett par dagar kvar = ). Jag kommer runt till er andra senare i veckan!

Ha en bra start på veckan!

fredag 24 april 2009

SOL & GÅRDSBUTIK & ERNST

Idag har jag tagit en pausdag i piffandet. Jag och Ebba gick hemma och skrotade på förmiddagen, det stortrivs vi båda med... = ). Sen gjorde vi en liten oplanerad utflykt till den supermysiga gårdsbutiken Ett Hus i Vitt, som jag ofta nämner, jag tycker så mycket om den butiken. Det är supermysigt att gå i den härliga och lugna miljön och bara njuta av alla fina saker. Anette som äger den är en jättego person. Vi hade turen att bli bjudna på fika ute i solen. Åh, om jag hade haft kameran med....!!! Där fikade vi i solen bland Greengatedynor, plädar, duk och muggar, riktigt somrigt och i jättetrevligt sällskap. Vi bubblade om blogg, inredning, gårdsbutik och reportage...så himla mysigt! Tack goa Anette! Jag köpte även med mig lite saker i accentfärgen ljusblå, visar sen. När jag kom hem blev det pyssel med stämplar. Då gjorde jag sommarbrädan här ovan.


Sommar för mig är att vara på vårt smultronställe, vår stuga som ligger på en holme i vår sjö. Det är något speciellt med vatten, det spelar ingen roll om solen lyser eller regnet faller, det är så fint där ändå. Vet ni vad jag har gjort, hi,hi... jag har skrivit till Ernst om att vi skulle vilja ha lite hjälp i vår stuga. Så snälla Ernst kom till oss! Du får välja vad du vill göra; en glasveranda, trägolv, sovloft, en till brygga eller kom med egna förslag...= )...hi,hi..... Jag ser Ernst sitta på vår nya brygga på framsidan och dricka kaffe och visst skulle han passa bra i vår fina träeka här ovanför! Jag håller tummarna, det skulle vara så kul!

Imorgon är det åter piffande som gäller, en skrotardag hemma, det blir nog en del pyssel ute också i den utlovade solen.

Ha en toppenskön lördag alla ni goa som kikar in här!

torsdag 23 april 2009

STRYKNING SOM DOFTAR LAVENDEL




Idag är det strykning som gäller. Jag håller på att sätta upp tunna, skira, vita längder på flera ställen. Jag tycker att de släpper igenom ljuset på ett jättefint sätt samtidigt som de bonar om våra stora fönster. Så idag stryks det gardiner. Jag köpte detta strykvatten för ett tag sedan, jag tycker att flaskan är SÅ fin och gör sig mycket bra i tvättstugan. Idag provade jag att använda strykvattnet. Jag blandade vanligt vatten med lite strykvatten och hällde i det i strykjärnet....och strykningen luktar underbart gott! Strykbrädsöverdraget har jag köpt av Anette i hennes fina gårdsbutik Ett Hus i Vitt. Det piffade upp strykbrädan med sina fina ljusblåa ränder. Med lite nytt till strykningen är det t.o.m kul att stryka gardinerna. Tänk vad man kan förgylla vardagen = ).
Ha en skön dag i solen!

onsdag 22 april 2009

KÖKSHYLLA





Mer som jag har målat. Dessa hyllplan har legat och väntat på att bli målade, de var i ek förut och har nu äntligen fått vit färg och satts upp igen. Jag visar lite av mina projekt så fort jag hinner fotografera, jag har mycket som jag inte har visat = ).

Det var fler än jag som gillade köpmandisken, jättekul med alla era kommentarer! Det är jättekul också att ni mina arbetskollegor på skolan kan se förvandlingen av den skruttiga gamla möbeln, det är så kul att ni kikar in här = ).

Ha en bra dag!

tisdag 21 april 2009

DEN STORA KÖPMANDISKEN ÄR KLAR !!!



Nu är den färdig! Det var en hel del jobb med den. På lådorna var det ditmålade röda siffror, antagligen med någon spritpenna, som inte var lätt att få bort, det slog igenom hela tiden. Till slut tog jag shellack, och 3 lager till med färg, då försvann det! Så det är många lager färg på den, men det har ju sin charm det med så här efteråt = ).


Jag hade svårt att hitta beslag, de jag hade tänkt mig från byggnadsvårdsaffären fanns det inte 40 stycken av. Jag tog då porslinsknoppar från IKEA, jag tog bort lite metallgrejer och satte en vanlig skruv så fick porslinsknoppen en stilrenare och enklare design. Etiketthållarna är orginal, de satte jag tillbaks där de satt från början. Nu bara njuter jag av möbeln och ska äntligen få lite ordning här efter allt målande, phu vad jag stökar till när jag håller på med mina projekt = ).


Jag såg att besöksräknaren har passerat 10 000 besökare!!!! Oj, jag som började blogga i februari, det här känns ju SÅ himla roligt. Tack alla ni som kikar in här!!! Jag utlovar en tävling snart för att fira!!! Jag har fått en award också, av Jenny som har den jättefina bloggen Hemma på Kråkered, där visar hon sitt fina hem och en och annan supermysig höna och tupp. Vi är i samma situation hon och jag, Johanna och Mari kommer hem till henne i maj och hon fixar en hel del inför det.




Award för en bra blogg&personlighet. Tack Jenny!!! En award kan man ju skicka vidare. Nu är det så att jag kan inte välja ut någon, ni alla är så härliga personligheter och jag är nog yrkesskadad som lärare och kan bara säga så mycket bra om er, så ta åt er all ni goa som kikar in och har en blogg, för ni är alla värda den!!!

Idag blev jag långrandig... men jag har inte hunnit med bloggandet så mycket på sistone så det blev en hel del idag = ).

Ha det bra!