måndag 29 juni 2009

BRYGGAN



Här är vår ena brygga. Den blev klar förra året. Vi är mycket nöjda med den och den används mycket. Efter ena kanten har vi gjort ett insynsskydd mot grannen. Det är gjort av reglar, rundstav och lakan från IKEA. Det är lika mycket ett "utsynsskydd", blicken dras gärna mot det som rör sig och även om vi har trevliga grannan kanske det inte är jättekul att vi kollar in till varandra hela tiden = ). På bryggan har vi varit nästan hela helgen och där kommer vi sitta mycket i sommar.

söndag 28 juni 2009

SOMMARÖGONBLICK

Vi har haft en underbar slapparhelg i stugan. Äntligen har sommarhattarna kommit till användning. Helgen har bestått av sol, bad, bryggliv, grillning, rött vin, mys på altanen, myggor, vänner, änder, båtar, spegelblank sjö, måsar...... och allt som hör till en varm sommardag.







För några år sedan satte jag några smultronplantor på en liten kulle i stugan. Smultronen har spridit sig och kullen är nu full av röda smultron, vår egen smultronkulle. W & E tycker att det är supermysigt att gå där och trä smultron på ett långt grässtrå.



Vi har köpt en ny hängmatta till stugan. Den blev riktigt somrig mellan ett par björkar. Hängmattan kommer från Rusta, det är rea på dem nu (137 kr) så det blir nog en till = ).

I vår lilla vik kom en stolt andmamma med sina nykläckta söta små andungar som var mycket skygga. De gömde sig tätt intill varandra i vassen, jag var snabbt framme med kameran och lyckades fånga dem på bild.


Några underbara kvällsbilder från vår baksida. Det var helt vindstilla. Ögonblick när sjön ligger blank är bland det bästa jag vet, jag bara njuter, åh vad fint det är!!!

Här är en underbar kvällsbild från vår framsida. Vi satt ute länge och kunde inte titta oss mätta på den spegelblanka sjön och de fina färgerna på himlen som speglade sig i sjön, det är mäktiga ögonblick. Tänk om man kunde plocka ner dessa stunder i en burk och öppna den när hösten och vintern är här. Helgens stunder har gett mig stora doser av lycka!

torsdag 25 juni 2009

BESÖK HOS ETT HUS I VITT

I onsdags besökte jag den mysiga gårdsbutiken Ett Hus i Vitt. Butiken är i ett rött litet hus på gården där den goa butiksägaren Anette bor. Butiken har vita väggar med pärlspont och råspont. Den är mysigt inredd. I ett hörn står en gammal fin barnsäng där det sitter mailegkaniner. Utefter en vägg står en gammal vit pinnsoffa med texten "slå dig ner en stund". Allt är vitt och smakfullt inrett.


Jag får ett otroligt lugn av att vara i hennes butik. Det är lagom mycket saker att titta på och alltid hittar man något fint att ta med sig hem = ). Denna Ib Larusen skålen hade jag spanat in och den köpte jag, jag är SÅ nöjd med den.


Anette som driver butiken är jättegullig, hon utstrålar lugn och värme. När jag hade kikat färdigt och handlat bjöd hon på fika... SÅ mysigt. Hon har ett superfint hem i vitt, det var så himla kul att igen få kliva in i hennes blogg på riktigt ...= ). Det är lika fint som bilderna på bloggen med samma namn Ett Hus i Vitt. Hon har inrett med värme och smak. Jag bara njöt av allt fint!

Vi satt på hennes mysiga altan bland Greengate-muggar och dynor. Vi bubblade om vårt intresse inredning och en massa annat. Det var en jättemysig stund och jag var full av positiv energi när jag åkte därifrån. En sån härlig miljö och trevligt sällskap det är en stor dos av glädje = ).


Så ni som har möjlighet att besöka hennes butik gör det! Jag i min utbrändhet har fått problem med att gå i större butiker och affärscentra då det blir för mycket intryck och svårt att sortera ut bland alla saker. Jag känner stort lugn i gårdsbutiker. Här handlar jag i lugn och ro i en avkopplande miljö på landet. Jag rekommenderar alla som känner stress att prova den här sortens avkopplande shopping.


Det är ju så kul att ha något fint med sig hem också, det gör mig glad = ). Jag hittade några fler saker...

...bl.a den här fina termometern. Den får verkligen jobba hårt nu i värmen. Det är underbart med sol och värme. Nu är det bara en vecka kvar, sen har A också semester.

Vilken härlig tid det är just nu när man har en hel sommar framför sig med massor av ledig tid tillsammans med familjen. Det är LYCKA!

Dessa fina saker inhandlades också i gårdsbutiken, de köpte jag till min syster som fyllde år igår. Hon kikar in på min blogg så bild fick läggas ut idag i efterskott = ).


Det verkar som att värmen ska hålla i sig över helgen, SÅ skööönt. Kanske blir det fler dopp i stugan! Hi,hi... jag fick många kommentarer om mitt dopp och jag kan säga att ni är många badkrukor där ute = )). Jag är inte den mest badande personen jag heller, men i stugan finns det ingen dusch, så det är bara att hoppa i sjön. Det har blivit så somrigt och en vana, men det är inte alltid skönt kan jag säga = ), det krävs en stor skopa mod och efteråt är det friskt och uppiggande!

Det är mycket tid ute nu, så jag har inte kikat runt till er andra, men det tar jag igen en dag när vädret är sämre.

HA EN SKÖN HELG!!!

onsdag 24 juni 2009

TÄVLING!!!




Nu är det dags för tävling. Ni som har hängt med på bloggen vet att jag har tänkt ha en tävling sedan ett tag tillbaks. Det var tänkt redan vid 10.000 besökare...sen gick besöksräknaren ganska snabbt upp till 20.000 besökare...och nu är det snart 30.000 = )!!! Oj, oj, oj, jag hänger inte med. Det är SÅ KUL!!! Tack alla ni som kikar in här!!!

1:a pris: Hjärtasken i plåt och Greengate-duken.

2:a och 3:e pris: Liten hjärtljusstake i plåt.

Tävlingen går till så att ni lämnar en kommentar här i inlägget och ni är då med i tävlingen. Alla kan vara med och tävla, med eller utan blogg. Ni som länkar till tävlingen får en extra lott, berätta om ni gör det. Tävlingen pågår t.o.m. 1 juli. Tävlingen är i samarbete med min favorit-gårdsbutik Ett Hus i Vitt där de fina sakerna är inhandlade. Jag gjorde ett besök dit idag och jag hade en stor kasse med mig hem från butiken och massor av positiv energi, mer visar och berättar jag i nästa inlägg = )!
Lycka till!!!

måndag 22 juni 2009

TUNIKA & STUGBLOGGANDE




Jag har gärna tunika på mig. Här är en skön tunika som jag använder mycket, den är köpt på Kapp-Ahl för ett tag sedan. Jag fotade en hel del i stugan, det är så kul, och här kommer några av de bilderna.




Någon go bloggvän uppmärksammade att jag var på gång med en till blogg. Jag funderade på att ha en stugblogg och en hemmablogg. Namnet Vita Nyanser står för mitt hem och jag känner att stugan inte hör till det namnet. Där har jag t.o.m lite färg = ), hi,hi...ni ska få se...svårt att tro, jag förstår det = ). Jag kommer även fota en del utebilder därifrån.


Efter en del funderingar fram och tillbaks har jag bestämt mig för att inte krångla till något. Stugans inlägg kommer att finnas under Vita Nyanser. Så alla ni som kikar in här får hänga med till stugan i sommar. Bloggen Vita Nyanser tillhör ju mig, och då får stugan ha sin plats här under också.


Jag har fått en till award, min första från Norge = )! Den kommer från den fina norska bloggen bea-cici. Tack snälla Du!
MIDSOMMAR I STUGAN





Nu är vi hemma igen efter en mysig helg i stugan. Midsommarafton firades med syskon, respektive, syskonbarn, "släkt med släkten" och släktbesök från Lund. Det var en jättemysig midsommarafton som började traditionellt med god sillunch som intogs på altanen hos barnens mormor och morfar.



Därefter kläddes midsommarstången som fick stå och pryda sin plats ut mot sjön. Det var grått väder vilket syns på bilden, men uppehåll och supermysigt ändå, det var mycket kläder på som gällde.



Vi åt sen jordgubbar och grädde, något som verkligen hör till midsommar. Därefter tog vi en mysig båttur till midsommarfirande på landbacken med dans runt midsommarstången. Sen styrde vi båtarna tillbaks till ön för mysigt umgänge och god midsommarmat = ).


Solen kikade fram på lördagen och vi kunde njuta nere på bryggan. Igår söndag var det toppenväder. Dagen tillbringades nere på bryggan i solen och jag tog mitt premiärdopp i jättekallt vatten..brrrr!