tisdag 28 juli 2009


STUGAN VÄNTAR...= )Idag ska vi åka ut till vårt smultronställe igen, det lovas ju sol snart = ). Jag har bubblat en hel del om vårt hus på ön i mina senaste inlägg här på bloggen och TACK alla goa för era fina kommentarer om vårt ställe. Nu ska vi packa och åka ut till stugan, just nu regnar det men solen skulle komma vid tvåtiden...= ).Idag ska vi ösa ur ekan och sen blir det en premiärtur!

Hoppas vi alla får njuta av SOLEN i eftermiddag!

söndag 26 juli 2009

BARNRUM I STUGAN

Här är bilder på barnrummet i stugan. Våningssängen fungerar mycket bra där i det lilla rummet. Lilla byrån är en ommålad IKEA-möbel som har fått beslag från BRUKA. Igår träffade vi kompisgänget, det är alltid lika trevligt. Idag åker Halmstadsborna hem, alltid lika ledsamt när de åker, men så kul att de har varit hemma.

fredag 24 juli 2009

KÖKSBILDER STUGANKöket är det vi kliver rakt in i när vi öppnar dörren i stugan. Sitter vi i köket har vi dörrar och utsikt mot båda bryggorna, det är mysigt. Köket målade vi i en ljust gul nyans för 10 år sedan när vi tog över stugan, det känns helt okej fortfarande (otroligt nog), vi har hög pärlspont där för att få stugkänsla.


Idag blir det en promenad sen ska jag träffa kompisar och äta lunch på IKEA. Det blir mysigt.


Ha en skön fredag!

torsdag 23 juli 2009

STUGAN INNE

Här kommer första bilderna inifrån stugan. Vi målade och tapetserade här när vi tog över stugan för över 10 år sedan (!) och jag tycker att färgerna fungerar bra fortfarande, otroligt. Vi har målat panelen i grått och har randiga tapeter i grå/vit till. Golvet är sen tidigare ägarna och står högt på önskelistan att bytas ut. Det härliga är våra fönster där vi har sjöutsikt åt flera håll. Vår bäddsoffa kommer från IKEA. Vi har marin känsla i stugan med blå/vit randigt och stjärnplädar.

Här är det mulet väder, vi vet inte vad vi ska hitta på idag. Våra kompisar från Halmstad är hemma och vi passar på att träffa de så mycket som möjligt nu.

tisdag 21 juli 2009

LADDAD FÖR VÄRME = )
I det tråkiga vädret med regn och blåst har vi passat på att städa här hemma. Därefter roade vi oss med en tur till Jula. Vår gräsklippare till stugan har gett upp. Vi har just nu en äng där ute, vilket i och för sig passar bra där, men det är ju egentligen en gräsmatta. Så idag köpte vi en ny fin gräsklippare.

Jag hittade den här fina fläkten där, jag har länge gått och spanat in en sån i metall och nu slog jag till. Den gör sig mycket bra här hemma med sin industriella look. Mina tankar går till Top Gun, vet inte varför, men lite pilotkänsla kanske det är över den. Nu väntar jag in värmen = )!

Ha det bra!

söndag 19 juli 2009

HEMMA IGENVi har haft jättesköna dagar i stugan och vi har riktigt bott in oss där nu. Första dagarna njöt vi av sol och bad nere på bryggan.Anders har tjärat vår träeka och vi kunde njuta av den underbara doften av nytjärad eka. Vi har lagt i den i sjön och den ligger nu vid bryggan och träet ska svälla ihop i botten, snart kan vi ut och ro i den.

Vi har sedan vi köpte vår stuga för över 10 år sedan drömt om en träeka till vår stuga. Vi har drömt om att kunna ta oss ut och ro på sommarkvällarna och njuta av stillheten och lugnet i att höra vågornas kluckande mot ekan. Så förra hösten köpte vi äntligen vår fina gamla träeka, åh vad nöjda vi är med den! Snart får vi ta en premiärtur i den!

Tjejerna har upptäckt fiske både med kastspö och metspö. Ebba hade svårt att slita sig från metet, hon fick fisk hela tiden. Vad härligt det var att se hennes stora lycka över sin nya passion. Hon vågade t.o.m ta i fisken...modigt!


Ute i vårt hus på ön lever vi intimt ihop med vindar, regnstänk och solglimtar. Sjön kan ligga helt spegelblank och på någon minut kan den klucka av vågor. Det kan vara sol som täcks av ett moln, på någon minut kan det komma regndroppar för att ganska snabbt vända och solen kan kika fram igen.I stugan lever vi ihop med naturen. Där kommer vi ut på ön och är gäster i naturen några veckor på sommaren. Där är mågna sjöfåglars hemvist.Där bor änderna med sina ungar som simmar in och vill ha brödrester, skygga doppingarna som dyker en bit utanför bryggan, stora urlika hägrarna som magiskt flyger förbi och skränar, fina sädesärlorna som springer på bryggan och vippar på sin gråsvarta stjärt, små lövsångarna som flyger in och sätter sig på något vasstrå, vita måsarna som skriker härligt somrigt och sjölikt, och fisktärnorna som störtdyker efter fisk, alla hör de till ö-livet.På senare tid finns även koltrastarna som sjunger helt underbart och fyller hela hjärtat med värme. För mig är den en barndomsfågel. När jag bodde i Lund som liten hördes alltid koltrastarnas sköna sång sommartid. Här uppe har koltrastarna kommit på senare tid. I helgen satt jag och njöt av den kvällspigge koltrastens ljuva toner långt in på kvällen.Vi är mest ute när vi är på ön, regnar det skyddar vi oss under något tak på uteplatserna. Man mår så gott av att få vara ute hela dagarna oavsett väder. Sjön ger en oerhörd frihetskänsla. Nu när vi är i stan igen blir det lätt att jag känner mig instängd i början, trots att dörren står öppen hela dagarna. Så vi blir nog inte hemma så länge... = ).

Det blev ett långt inlägg, men jag är så fylld av ö-livet och jag har så mycket som jag vill skriva ner. Idag var det lite regnigt och grått, då passade jag på att fota lite. Så det blir gråmulna bilder med min skira vita sommartunika som kommer från Kapp-Ahl, deras Vintage-serie. Gråa men somriga bilder = ).

Tack för att ni kikar in och lämnar era härliga kommentarer trots att jag är borta (med tanke på inlägget här nedan), åh vad glad jag blir!

onsdag 15 juli 2009

STUGVÄDER = )

Jag tog en kvällspromenad igår i kvällssolen och passade då på att plocka med mig lite sommar in. Idag skiner äntligen solen och det verkar som att den ska vara kvar några dagar. Vi åker till stugan några dagar och myser! Till tjuvarna vill jag säga att....vi har larm kopplat till beredskap, och toppenbra grannar och dessutom kan vi närsomhelst dyka upp hemma igen då stugan ligger mycket nära hem = )!!!

Ha det bra! Vi hörs när jag kommer hem igen = ).

tisdag 14 juli 2009

DUKAT UTE

När det är sommar "bor" vi ute på våra altaner hemma och i stugan, den senaste tidens regnruskiga vädret har gjort så att t.o.m vi har flytt inomhus. Igår var det äntligen skönt väder igen och vi kunde åter duka upp ute = ). Idag är det mulet och regnskurar, men nu ger vi oss inte, vi sitter ute ändå = ).

Vi håller på och jobbar med vår lilla trädgårdsplätt. I vårt förra hus hade vi en jättestor trädgård, jättemysig men det krävdes en hel del jobb av oss, och vi hann inte med den. Nu har vi en liten trädgård som vi har tagit oss tid till att fixa i. Vi har ordnat till i vårt trädgårdsland, rensat bort massor av ogräs. Vi har flyttat dit humle och rosor som får klättra på armeringsjärn, flyttat dit pioner och satt ett par akleja där. Nu börjar det bli ordning i landet. Vår stora syrenbuske som höll på att ta över halva gräsplätten har klippts till. Stora Studsmattan har flyttats åt sidan, liksom gungställningen (inga fina saker, men de behövs). Vår lilla gräsplätt känns nu större och mysigare. Vi ska fortsätta fixa där ute idag, sen tar jag kanske fram kameran och fotar lite.


Ha en bra dag!