tisdag 29 september 2009

JAG ÖNSKAR ATT JAG KUNDE
FÅ SITTA HÄR IMORGON...

Foton tagna i somras, glasflaskan finns med här också = ).

Imorgon skulle jag vilja sitta ute på bryggan på ön, fly bort en stund. Det är dags för ett avstämningsmöte med försäkringskassan. Då skulle det inte vara helt fel att få ha det som våra ö-vänner änderna där de guppar runt på vågorna, lika bekymmersfritt och enkelt...bara en stund imorgon förmiddag = ).

Eller kanske jag ska ta med mig en glasflaska med vatten, för att höja energi, kraft och kreativitet under mötet = )!?! (Med tanke på nya lärdomen i inlägget här nedan.)

Ta hand om er, och kom ihåg att en stunds VILA gör underverk för kropp och själ!

Mer om flaskor ....


GLAS SYMBOLISERAR VATTEN

Eftersom jag hade lite funderingar om de fina glasflaskorna i inlägget här nedan skrev jag till den goa Feng Shui-experten Jannice med bloggen Simplicity om glas symboliserade vatten enligt Feng Shui. Jannice svarade så här:

"Japp visst är glas vatten :) Kanske behöver du "vattna dig" En person som är mest träelement som personlighet, kanske ibland känner att den behöver vatten, för att vattna sig för att ge kraft, energi och få mer kreativitet? Eller så har du sett att det fattas ngt i ditt hem, att det blev bra med glas som är vattenelementet. Det är oxå en mkt bra chihöjare i hemmet."

Oj vad bra det stämmer! Jag som har avsaknad av energi och kreativitet pga utbrändheten, inte undra på att jag har fått mani på dessa fina glasflaskor = ).

FINA GLASFLASKOR


Tänk vad en tom flaska kan vara fin. De här enkla glasflaskorna från IKEA har jag lite här och där här hemma. Det är något med glaset, jag har funderat på om det har med Feng Shui att göra, jag måste nog ta och kolla det med Jannice som har den jättefina bloggen Simplicity, hon kan det här med Feng Shui. Det känns så rätt att bara ha de ståendes. Jag har ett par i fönstret, ett par uppe på en kökshylla, tre i hallen/tv-rummet. De är praktiska att använda också, de är bra och fina att ha saft eller vatten i och att ha enstaka blommor i. Det enkla är ofta det vackra.


Ha en bra dag!

söndag 27 september 2009

HALLEN

Hallen har plötsligt fått en känsla av skola och omklädningsrum. Ser ni det = )? Det känns nästan lite Fame över den = ). Vi har ju faktist en dansande i familjen, Ebba. Kanske kommer känslan från klockan (mycket bra där i hallen på morgonen), bänken (så bra för tjejerna att sitta och klä på sig vid) och plåtskåpen (tjejerna har mycket bra koll på sina skor, jackor, mössor och vantar nu).

Stegen gör också sitt till för känslan, den är jättebra att ställa saker på. Den har bara hamnat där i väntan på att hitta rätt ställe, men den är himla praktisk där den står. Ibland bara hamnar saker på rätt ställe utan att man har tänkt att det skulle bli så från början.

Ja, skolkänsla/Fame/omklädningsrum eller inte...= ). Det är en väl fungerande hall med mycket förvaring. Sen ser det ju inte alltid så här rent och snyggt ut, emellanåt har vi massor av skor, kläder och väskor liggandes/hängandes hur som helst. Då är det skönt att njuta av de välstädade bilderna = ). Men ni får ju gärna tro att det ALLTID ser så här snyggt ut *hi,hi..*.

Ha en skön start på veckan!

lördag 26 september 2009

POESITRÄD MED KLOKA ORD
Mitt poesiträd står mitt i huset. Det innehåller många kloka ord som betyder något för mig. Vissa ord betyder mer som bl.a:"Sikta högt" , "Tro på drömmar" och "Skapa ditt eget liv". Här har jag tränat med nya kameran, det är jättekul! Jag kan nu få bilder där bakgrunden skuggas, min nya kamera och jag börjar bli vänner = ).

Ha en bra helg alla ni goa där ute = )!

fredag 25 september 2009

KLÄDFÖRSÄLJNING


I hallen står nu lådor och kassar packade med nytvättade barnkläder, prismärkta och sorterade. Imorgon ska de äntligen säljas på en klädförsäljning. Jag och Ebba har piggnat till och är nu feberfria.

Snart blir det Tacos. A lagar mat och jag bloggar, härlig fördelning = )! Sen blir det fredagsmys i soffan med Idol!
Ha en skön fredag!

torsdag 24 september 2009

Foto: Camilla Klements


Foto:Camilla Klements

Foto:Camilla Klements

Foto:Camilla Klements

Foto:Camilla Klements

Foto:Camilla Klements

Foto: Camilla Klements

Foto:Camilla Klements

Foto: Camilla Klements

Idag njuter jag av mitt inlägg = )!!! Dessa underbara bilder har jag fått tillåtelse av Camilla Klements att visa. Camilla har en underbar stil & smak. Hon är otroligt duktig på att fotografera. Hennes hus här ovan är till salu!!! Jag skulle nästan kunna flytta till Finland för att få bo i detta fina hus = )!!! Jag har följt Camilla Klements förra blogg Syster Ruffa där hon har visat det ena fina fotot efter det andra. Hon har nu en ny blogg Caisa K, jag rekommenderar varmt att kika in där för er som inte har gjort det redan. Hennes blogg hittar du HÄR. Vill ni komma till mäklaren som säljer huset klickar du HÄR. Tack Camilla för att jag fick visa dessa underbara bilder!!!

NY KAMERA = )!!!

Min nya kamera Nikon D 3000. Kort taget med min gamla kamera.

TJOHOOOO!!!
Nu har jag en ny kamera = )!

Jag är SÅ stolt och lycklig över att äntligen ha en egen systemkamera. Jag skulle ha en Nikon D60, men den hade uppgraderats och ersatts av Nikon D3000, och en sån kom jag hem med igår. Det är superkul! Men svårt! Igår när jag hade packat upp kameran testade jag att ställa in och fota och ingenting fungerade...! Jag försökte få ihop det jag hade lärt mig med ISO, bländare och slutare, men suck, det blev inga fina kort. Idag börjar jag förstå lite mer och det blir massa fotande och trixande med kameran för att lära mig hantera den. Jag är så van med min gamla goding och den var enkel och tog fina kort, nu vill jag ju ha ännu finare kort med den nya kameran, så här får det bli träning, träning och åter träning. Jag och Ebba är hemma idag för vi har ont i halsen och är hängiga, så det blir en hel del tid i soffan tillsammans.

Jag återkommer med lite träningsfoton...om jag får något att visa = )!

onsdag 23 september 2009

HITTADE LITE BILDER...

Jag hittade lite bilder på datorn från när jag hade gjort skyltar i stugan. Vi har en kulle där det växer fullt med smultron, där passade skylten med smultronställe perfekt. Jag vill hålla kvar sommaren lite till..., jag vill inte släppa iväg den än...., så det blir somrigt här idag. Jag och Ebba är lediga och jag funderar på att åka och kika på en ny kamera. Jag vill ju sätta igång att fota nya kort på en gång = )!

Ha en bra dag och hoppas ni får möjlighet att fånga in de sista ögonblicken av sommaren och hålla kvar den en stund!

tisdag 22 september 2009

TALLRIKSHYLLAN

Nu är tallrikshyllan på plats. Jag som gillar att ha yta och ganska tomt börjar få mycket saker här och var, men det blir väl så när man har en passion i fina möbler och inredningsdetaljer. Jag är fortfarande uppfylld av min kamerakurs, oj vad roligt det var. När vi gjorde någon övning fick jag jobba med självaste fotografen Ida, det var jättekul! Nu vill jag köpa en ny kamera! Fotografen rekommenderade Nikon D60, hon hade själv en sån privat och tyckte att den var jättebra. Korten här ovan är tagna innan kursen.

Ha en bra dag!


måndag 21 september 2009

UTMANING

Häromdagen fick jag en utmaning från min goa bloggvän Sofia med den fina bloggen Signe 1. Utamningen går ut på att man ska avslöja 10 sanningar om sig själv. Nu har jag tänkt till och här kommer mina 10 sanningar:


1. Jag är född i Skåne, Lund. Där bodde jag tills jag var 8 år, då jag och mamma flyttade 75 mil norrut till den stad jag bor i idag. Halva mitt hjärta tillhör fortfarande det vackra landskapet i söder.

2. Efter gymnasiet åkte jag till USA, Atlanta och var au-pair.

3. Jag läste ekonomi 1 år på Universitetet i Uppsala innan jag halkade in på lärarlinjen i Gävle.

4. Jag har alltid drömt om ett hus vid havet. Sagt och gjort så flyttade sambon och jag till Mellbystrand och upplevde havet året runt i 2 år. En underbar upplevelse. Hav, sjö och vatten har en stor betydelse för mig!

5. Jag är morgontrött och älskar att vara uppe på kvällarna.

6. Jag är alltid ute i sista minuten, en riktig tidsoptimist.

7. Min mamma och pappa skildes när jag var liten. De fick nya familjer och jag har en lillasyster som är 9 år yngre än mig, en som är 9 år yngre än henne och en som är 7 år yngre än f.g = ), dessa är på mammas sida, och alla de har samma pappa. Jag har dessutom 2 bröder på pappas sida.

8. När jag får någon idé om något här hemma vill jag ha den gjord på en gång och jag gör en hel del själv.

9. Jag går in för saker jättemycket, har svårt för ordet lagom. Håller på att träna mig på att “det duger”.

10. Jag drömmer om att starta eget inom inredning, kanske blir det något här framöver…

Jag skickar nu utmaningen vidare till dessa goa bloggvänner:

Stjärnor och Champagne

Ett Hus i Vitt

Allt och inget med Jeanette

Vitt och Blått

Livet här och nu

Ha en bra första dag på veckan!

lördag 19 september 2009

FOTOKURS

Vilken rolig dag jag har haft! Det är jättekul att få lära sig fota. Fotokursen hålls av den goa fotografen Ida Kedling. Hon har jobbat på bl.a Expressen och åt Bingo Romér, och hon har nu egen fotostudio. Idag har vi haft ett 2-timmarspass med teori. Det är tur att jag får med mig allt vi går igenom på papper hem, för pga min utbrändhet fungerar inte minne och koncentration än, och det är jättesvårt att ta in ny information. Det är också mycket skönt att vi bara är 3 deltagare på kursen.

Jag har lärt mig hur man ställer in kameran med ISO-tal, bländare och tid. Dessa saker ska samverka i en systemkamera. Jag har lärt mig ställa in för att få skärpa i hela bilden som här ovan och jag har lärt mig hur man får en suddig bakgrund som här nedan.

I morgon är det dags att fota ute, jag längtar redan. Efter avslutad kurs blir det att köpa en ny kamera, nu har jag vuxit ifrån min gamla fotovän. Att fota är SÅ KUL = )!

Ha en fortsatt skön helg!

fredag 18 september 2009

TALLRIKSHYLLA


Här är ett till fynd från Helena Skarps bod, en tallrikshylla. Den var verkligen ett fynd, den hade kostat 300 kr (billigt redan från början) och så var det halva priset, så jag betalade 150 kr för den. Behöver jag säga att jag är nöjd = )!


I helgen ska jag göra något roligt, jag ska lära mig mer om fotografering. Jag fotar varje dag och känner att jag nu vill få mer kunskap om hur man tar en bra bild. Jag har alltid tyckt om att fota och har blivit ännu mer intresserad sen jag började blogga. Min pappa (som nu finns i himlen) höll på mycket med foto och kanske är det en gen av intresse som jag har fått i arv.

Ha en skön helg!

torsdag 17 september 2009

KNOPPBRÄDA


En enkel knoppbräda hänger på väggen i sovrummet, den är jättebra att hänga kläder på. Stolen är en utestol från IKEA. Familjen har åkt iväg på sitt, jag har följt Wilma till skolan och passat på att ta min morgonpromenad. Jag sitter nu och äter frukost i lugn och ro och bloggar lite. Oj vad jag mår bra av min underbara start på morgonen! Nu ska jag göra mig iordning och åka till jobbet en stund.
Ha en bra dag!

tisdag 15 september 2009

PLÅTSKÅP I HALLEN


Nu är mitt projekt på plats och jag är nöjd! Det var det här som kunde bli helt fel eller superbra. Det här är ett vanligt skol-plåtskåp som har fått ny färg. Dörrarna var gröna från början och skåpet grått. Jag målade det i vitt med svarta bokstäver. Nu har Ebba och Wilma varsitt skåp. Det med & har de tillsammans. Det ska duttas i lite mer färg på ett par ställen, men det är så gott som klart. Kanske det kan bli mer ordning i hallen nu!

söndag 13 september 2009

EN SKÖN HELG

Vi har haft en skön helg med fotboll och där vi bara har gjort det vi har haft lust med. Jag har pysslat med min favoritsysselsättning, målning. Jag ska snart visa vad jag har målat, det är ett par detaljer kvar bara. Det ska bli så kul att få ställa det på plats, en sån där grej som kan bli superbra eller superfel... vi får se...spännande! Plommonsäsongen är här och det går åt en del av dem här hemma.

Ha det bra!

fredag 11 september 2009

STEGFYND


Äntligen har jag en trästege = )! Den är ett av mina fynd som jag räddade från att hamna i containern. Den har nu fått lite vit färg och smälter mer in i den vita miljön här hemma. Jag är mycket nöjd med den! Bilder kommer. Imorgon väntar fotboll hela dagen, Wilma ska spela cup. Sen får vi se vad det blir. Vi tar det som det kommer, det är skönt att inte ha någonting bestämt.

Ha en skön helg!