lördag 31 oktober 2009

TRADITIONER


Traditionellt köpte vi pumpor till Halloween, i år blev det två små söta. Urgröpta och urskurna fick de i år för ovanlighetens skull stå inne i köket och pryda vår köksö.


Det är Allhelgonadagen. Traditionellt besöker vi kyrkogården och sätter ljus. Det är en jättefin minneshögtid som för med sig många känslor och tankar till de nära och kära som nu finns i himlen. Kyrkogården brukar vara SÅ fin den här helgen. Dagen avslutas med tjejmiddag hos en kompis.
Ha en skön helg!

torsdag 29 oktober 2009

FÖDELSEDAGSSTYLING


Wilma var mycket nöjd med sin födelsedag! Här kommer lite glimtar från födelsedagsstylingen. Wilma valde att ha blåa ballonger. Vi kom på att vi kunde trycka egna tryck på dem. Wilma ville ha bokstavsshabloner, vi satte dit W och 8. När vi ändå var igång tryckte vi åttor på servetterna som vi dukade med.

WILMA 8 ÅR




Idag fyller vår goa härliga Wilma 8 år! Vi började dagen med att sjunga för Wilma och uppvakta på sängen med paket. Jag hade pysslat med några paket och gjort de fina och stämplat med mina nya stämplar. Vi hade även stora Toy´s R us paket, men de platsar inte på bloggen = ).Wilma hade lite feber när hon vaknade men är nu feberfri och pigg, så det kan bli lite firande. De gäster som vågar kika in är välkomna. Idag kommer vi att bygga pussel, spela spel och ha en lugn skön dag. Senare blir det god mat, tacos som Wilma har beställt och sen tårta. Här firar vi födelsedag hela dagen genom att umgås, så det blir inte så mycket bloggande idag, tiden får Wilma!

onsdag 28 oktober 2009

MYSIG DAG & TANKAR

Vi har en mysdag idag. Jag har plockat lite, vilat, myst med Wilma i soffan och kikat på Hanna Montana = ) och bloggat. En riktigt lugn dag. Hela kroppen är lugn, det är så himla skönt att inte ha någonting inbokat, bara vara hemma och skrota och vara tillsammans.

Jag har funderat kring mina drömmar, de ska förverkligas. Jag ska först se till att jag är tillbaks på jobbet mer. Om en vecka ska jag gå upp i tid, då ska jag jobba 60 %, och jag tror att det kan fungera. SÅ SKÖNT!!! Jag är tillbaks på ett nytt sätt på jobbet. Jag är nu noga med att ha mysigt och roligt för både mig och eleverna. Det hjälper mig mycket. Förut har jag lämnat bort de roliga bitarna och kört hårt själv. Nu ställer jag krav på jobbet och ser till att jag får en lugn och bra tillvaro där. Jag har nu tagit tillbaks vissa roliga bitar, som att få gå ut i skogen en gång i veckan med eleverna, ha massage, bild och få vara med på musiken, så mysigt att få vara med på roliga saker igen! Det gör att jag har stora möjligheter att vara tillbaks upp på 75% i jobbet, vilket jag hoppas kunna vara innan jul. Sen ska jag förverkliga mina drömmar...

Sköt om er och försök se till att ha det bra på både på jobbet och hemma!
HÖSTLOV

Bild: mina välanvända shabloner. De var blanka och fina vid inköp, men har nu fått en rå och ruff design efter allt målande.


Jag, W & E har höstlov, underbart. Idag är jag och Wilma hemma, hon har fått feber, hon som fyller 8 år imorgon! Hon är på bättringsvägen och jag hoppas hon är feberfri på födelsedagen. Annars får vi skjuta på kalasandet. Här är det Hanna Montana-DVD som förgyller vår tillvaro = ). Ebba har fått åka till mormor som det var planerat, och gå på Mc Donalds med henne och kusinen. Vi tar det lugnt och njuter av vår ledighet!

tisdag 27 oktober 2009

PICK-NICK

Idag var jag och Ebba på pick-nick till vårt mysiga ställe utanför stan...hi,hi...mitt andra hem nu för tiden = )...jag mår så bra där. Först var vi på lekplatsen. Sen letade vi upp en bänk vid vattnet och åt vår mat som vi hade med oss. Vi hade sällskap av herr och fru and som var mycket nyfikna på oss, och så klart fick de ju smaka = ). Sen plockade vi löv och tog med hem för lite pyssel. Jag fotade massor och kom sen hem och skulle kolla alla foton, de flesta var överexponerade, suck. Men jag lär mig hela tiden, och jag fick träna bildkomposition iallafall = ).

Nu har min systers hus kommit ut på hemnet, klicka här om du vill kika på det.

Ha en bra dag!

måndag 26 oktober 2009

FOTOGRAFERINGSTIPS MED VANLIG DIGITALKAMERA

&

SÅDAN MOR SÅDAN DOTTER....


Den här lilla kaninen har Wilma sytt i skolan. Ser ni....vitt tyg och vit tråd. Oj, tänkte jag, vad hon har blivit påverkad av sin mor, stackars barn.... men visst är den ju fin! Jag frågade lite fint hur hon hade tänkt med färgen och då sa hon att "jag tycker vita kaniner är gulliga". Ja, vad säger man då....= )....!

Jag vill dela med mig av ett snabb-tips som jag fick i en kommentar från Maria, till er som har en vanlig digitalkamera:

Om du får tråkiga blixtbilder (på kamera med fast blixt)är det bara att hålla ett litet papper under blixten, vinklat uppåt så att blixtljuset går i taket istället för raktfram. (Man får träna några gånger.)Det är inte så att superdyr och flexibel utrustning är lösningen på dåliga bilder, det bara förenklar fotograferingen. Kan man tekniken bakom kommer man riktigt långt med en tråkig pocket-kamera.

Tack snälla Maria för ditt tips! Jag håller med, som jag har skrivit förut gav min lilla digitalkamera mycket fina bilder. Det finns fler inställningar man kan göra på en vanlig digitalkamera under P, jag brukar ställa in ljuset (EV under meny) vilket ger bra bilder. Man behöver inte en systemkamera. Sen kan det ju vara kul om man fotar mycket att lära sig fota mer med en systemkamera, men som sagt en vanlig kamera kommer man långt med!!!

söndag 25 oktober 2009

MER FOTOGRAFERING

En grå bild tagen med nya blixten när det var mörkt ute.

Ni har väl kommit ihåg att ställa om klockan? Jag började dagen med hotellfrukost i sällskap av mina goa granntjejer/fruar. Vi satt länge och njöt av den goda frukosten, mysiga miljön och en härlig pratstund. Hotellet ligger en bit utanför stan och är jättefint. Om ni såg "Ensam mamma söker" ikväll så var Madde och åt hotellfrukost på just det här hotellet. Ska jag avslöja en sak....hi,hi....jag har varit lärare till Madde = )! Hur gammal är jag då.....!!!! Hi,hi...det var när jag var ung och hade inte ens gått ut lärarlinjen, då jobbade jag extra en period på gymnasiet. Jag hoppas hon hittar sin kärlek, hon verkar så go!!!

Det här med att fotografera är inte lätt! Med min lilla enkla digitalkamera var det bara att knäppa, "klick" så var det klart, och bilderna blev ofta bra. På min nya systemkameran ställer jag in bländare, slutare och ISO-tal och sätter till den vinklingsbara blixten. Förväntningarna på bilderna blir höga och det är sällan de når upp till mina krav!!! När jag fotar 200 bilder kan det vara 10 som är bra, om jag har tur. Det blir fortfarande gråakitga bilder när jag fotar vitt, hm. Så blixt är inte alltid lösningen inne eller i mörker. Men den vinklingsbara blixten ger jättefina porträttbilder, så det är jättekul att fota barnen inne! Jag lär mig hela tiden nya saker när jag fotar och när jag får till en bra bild är känslan enorm, snart kanske det bara säger "klick" med nya kameran också = )!

lördag 24 oktober 2009

FOTOGRAFERING OCH LJUSSÄTTNING

BLIXT ELLER INTE BLIXT


Fotograferat utan blixt. En fin bild då det är mycket ljus från spotlights i taket. Motivet lite mörkt.




Fotat med kamerablixten. För mycket ljus på motivet.



Fotat med kamerablixten. För mycket ljus i hela bilden.





Fotograferat med löstagbar blixt som går att vinkla. Ljuset faller mjukt och bra på hela bilden och motivet är ljust, klara färger.



Det här med fotografering håller jag på att lära mig. Nu är jag inne på ljussättning, vilket behövs en sån här årstid när det kan vara grått hela dagarna och det blir mörkt fort på kvällarna. Här har jag testat ljussättning på olika sätt. Jag har hittills bara fotat utan blixt inne, vilket fungerar på dagarna, det blir jättefina bilder med mjuka färger, men lite mörkt, det kan kompenseras upp i ett bildredigeringsprogram. Ibland behöver man mer ljus för att kunna fotografera och blixtarna på kamerorna ger mycket skarpa bilder med för mycket ljus och det blir onaturliga färger. Nu har jag skaffat en vinklingsbar blixt där man kan ställa ljuset. På nedersta bilden har jag vinklat blixten uppåt. Med min systemkamera där jag fotar med olika inställningar behövs det bra ljus för att kunna ta fina kort och med min nya blixt har jag bra förutsättningar = )!

HUSFOTOGRAFERING No.3




























Här är sista bilderna från husfotograferingen. Ett jättefint hus som kommer ut på hemnet på tisdag, jag lägger en länk då. Många av er har frågat varför de ska flytta ifrån ett så fint hus. De vill flytta hem igen till vår stad, 1 mil ifrån där de bor nu. De går i tankar om att bygga nytt så småningom. Nu ska jag städa här, efter att ha sett dessa fina stylade bilder inser jag att det behöver göras en makeover i mitt hem för att det ska se vitt ut igen, sen ska jag ta fram kameran och fota = )!

Ha en skön dag!

fredag 23 oktober 2009

TESTFOTO - NY BLIXT

JAG ÄR SÅ NÖJD!!!


Tjohoo... nu funkar kameran superduperbra inne och i mörker! Jag har köpt en jättebra blixt till kameran! Jag var bara tvungen att visa en liten testfotning med nya blixten, bilderna ovan är tagna när det är svart ute = )! Jag längtar tills imorgon när jag får testa att fota inne när det är dagljus, undra hur bilderna blir då....? Jag har en hel del att lära mig för att få bra ljussättning, det är så himla roligt!

Nu ska nattugglan (jag) ge sig, mer foton imorgon!
HUSFOTOGRAFERING No.2








































Här kommer fler bilder från min systers hus. Jag bjuder på bilder som är en blandning av inredningsvänliga och visningsbilder. För att vara bra för hemnet ska det vara mycket dörrar och fönster för att få en känsla av hur huset hänger ihop. Bilderna är jag inte riktigt nöjd med, jag var tvungen att använda lampor ibland, höstvädret är inte är så kul för innefotografering utan blixt. Fler bilder kommer....

Jag och Ebba är hemma och myser idag också. Hon är mycket piggare idag så det blir nog mycket pyssel vid köksbordet = ). Härligt att det är fredag!

Ha en skön fredag!