söndag 30 maj 2010

KIKAR BARA IN...


Ville bara kika in och säga hej = ). Bilden här ovan är en gammal bild som ni nog har sett... den passar väldigt bra just nu. Jag är mitt i en intensiv period på jobbet med utvecklingssamtal och dokumentation. Jag är lyckligt lottad att ha en superhärlig klass med toppenbra barn, och det känns bra att få träffa varje barn enskilt tillsammans med föräldrarna. Sista rycket på jobbet, snart får jag tid över till annat också...då ska jag fota, blogga, vila ...ja listan kan göras lång = )!

Ha det bra!

måndag 24 maj 2010

VID HAVET


På vår minisemester neröver besökte vi vår underbara hemmastrand i Mellbystrand. Vi bodde vid den här stranden i 2 år förut, det var som att komma "hem" = )! Så underbart att stå här och andas frisk havsluft. Dagen är väl bevarad, mycket fotning blev det, jag kunde inte få nog = )...

Jag hoppas snart kunna besöka er andra bloggvänner därute, det är fullt upp med utvecklingssamtal och omdömen just nu och tiden räcker inte till för annat, men sen så....= )!

onsdag 19 maj 2010

PACKNING
&
ATT HANTERA INTENSIVA PERIODER

Strykvatten ger lyx i strykningen, det luktar underbart gott!


Det är inte mycket tid över till bloggning just nu. Det är en intensiv period på jobbet och en hel del hemma också. Ni är nog många som känner igen er i att maj är en månad med fart. Innan utbrändheten hanterade jag en fartfylld situation med att ta kontroll på allt direkt och jag tänkte alla tankar samtidigt. Vilket gjorde att kroppen kom upp i varv. Nu har lärt mig att tänka annorlunda. I det intensiva är jag ovanligt lugn, jag har lärt mig tänka på en sak i taget...först nationella proven...därefter rättning...sen dokumentation och bedömning...sen ta tag i utvecklingssamtalen...i den takt det blir. Mina lugna tankar ger ett härligt lugn i hela kroppen.

Att våga släppa på kontrollen ger kontroll!

Idag ska det packas, imorgon åker vi till våra vänner i Halmstad, så kul! På lördag ska papporna springa Göteborgsvarvet och vi andra är publik. Jag ser fram emot att stå på stranden vid havet och andas havsluft, kameran är naturligtvis med = ). Det ska bli skönt att åka iväg på en mini-semester!

Ha det bra!

söndag 16 maj 2010

LEV VACKERTVi har fått en första tjuvkik ur boken som vårt hem ska vara med i och idag får ni också kika! Jag vet inte vem som står bakom dessa underbara bilder, i boken kommer det finnas både hem och inredningsbutiker med.
Så här kommer omslagen se ut. Håll utkik, den kommer i höst i inredningsbutikerna. Phu, vad jag är pirrig för hur mina bilder på vårt hem kommer att se ut = )! Det har inte blivit så mycket bloggande i helgen även om jag satt framför datorn hela dagen igår...men då blev det mest jobb...det är en kommande period med utvecklingssamtal och allt ska dokumenteras på datorn.

Ha en bra start på veckan!

torsdag 13 maj 2010

Lediga dagar....härligt. Idag ska vi åka till stugan och måla golv, vi håller på att göra ett tvättrum med dusch. Ute på ön har vår enda möjlighet till att bli ren varit att hoppa i sjön, vilket är väldigt kallt ibland, även om det också har sin charm. Men nu så ska vi få det lyxigt med en varm dusch!

Ha en skön dag!

tisdag 11 maj 2010

PUBLICERA KOLLAGE - ÄNTLIGEN!

Till förra inlägget hade jag gjort det här kollaget men fick inte in det på bloggen. Jag höll på länge, jag ändrade bl.a storlek för att få ner utrymmet, men det fungerade ändå inte. Det slutade med att jag la in enskilda kort. Envis som jag är var jag tvungen att prova lite mer idag, jag vill ju kunna göra bildkollage till bloggen. Och idag fick jag det att fungera... = )....tjohoo!!! Så därför får ni nu se bilderna igen, men på ett annat sätt.

Nu väntar 5 lediga dagar!
Ha det bra!

söndag 9 maj 2010

STUGAN


I stugan mår jag otroligt bra! Det är den plats där jag trivs allra bäst på. Det är helt underbart att få möjlighet att leva Ö-liv en del av året. Igår var vi ute vid vårt smultronställe och jag passade på att fota.I stugan känner jag mig det som Ulf Lundell sjunger i sin Öppna lanskap (en favoritsång för mig som är skåning från början):

...nära havet vill jag bo
några månader om året
så att själen kan få ro...Sjö och hav betyder jättemycket för mig. Mina första barndomssomrar var jag mycket vid havet och de vita stränderna. Senare flyttade vi uppåt i landet och då tog sjölivet över. Som vuxen flyttade jag och min sambo till Mellbystrand för att förverkliga en dröm om att få bo i ett hus vid havet. Sjö och hav har fått en speciell plats i mitt hjärta.
Nu har tiden med Ö-liv börjat. En hel underbar sommar väntar framför oss i vårt lilla sommarhus. Där är allt enkelt, fritt och lugnt.
Jag kan sitta och titta ut över sjön hur länge som helst. Samma ställe ser olika ut från timme till timme. Vi lever med väder och vind på ett speciellt sätt där ute.
På vår brygga kommer vi att spendera många härliga stunder i sommar. Här njuter vi av att umgås, här äter vi mat, läser, fiskar, badar och solar. Att angöra vår härliga brygga är en helt underbar känsla!

Har ni något ställe där ni får ro?

torsdag 6 maj 2010

BAKNING

När jag och Ebba hade ledig dag frågade jag henne vad hon ville att vi skulle göra, hon ville baka. Ett härligt och mysigt förslag som jag gärna ville göra. Vi bakade ljusa muffins med chokladblandning, det var en supermysig stund och de blev jättegoda. Saftflaskan kommer från IKEA, muggarna från Greengate och de superfina bakformarna kommer från Dollar Store (10 kronor för en bunt - skynda fynda - de hade många fina sorter).

Tjohoo, vi lärare fick ha kvar vårt sommarlov, underbart!!!

Ha en skön helg!

onsdag 5 maj 2010

VÅRSKOG

Det är supermysigt att ta med sig kameran ut i vitsippeskogen! Här kan man smyga omkring som en liten paparazzi och fånga härligt våriga ögonblick = )! Det är härligt med vårens färger som här ovan. En annan version här nedan...

Även bilder i svart/vitt ger en härlig känsla, dock en mer klassisk touch. Idag är jag och Ebba lediga och vi ska baka muffins. Jag hoppas jag kan visa vårt resultat sen = ).

Ha en bra dag!

söndag 2 maj 2010

VITSIPPOR


Häromdagen var vi i vitsippeskogen och jag passade på att fota = ). Har idag trixat vidare med Photoshop. Här är två olika svartvita bilder.

Helgen har varit fylld av umgänge med vänner. Jag gillar att träffa vänner och umgås, det ger SÅ mycket och det är SÅ kul att träffas! Vänner i verkliga livet och i bloggvärlden är på olika sätt, men båda värda så mycket!

Ha en bra vecka!