lördag 28 augusti 2010

FOTA MAT & REPORTAGE







Idag har jag haft ett jätteroligt uppdrag, att fota mat på ett bröllop. Det var en riktig utmaning, att fota mat är inget jag gör varje dag, barn och inredning är min grej. Det var superkul att få gå loss på den stylade bröllopsbuffén (obs med kameran) innan gästerna kom, själv vågade jag inte peta på maten, det var ju bröllop på gång = ). Jag har lärt mig massor idag och nu har jag en hel del kort att redigera, här ovan får ni ett "smak"-prov = ).

Imorgon kommer reportaget i tidningen...pirr...= )! Här kan ni läsa reportaget på nätet, klickar man på bilden som finns där får man se ett bildspel från hemmet = ).

HÄRLIGA LÖRDAG!

Bilder från Wilmas rum


Visst är det härligt med helg = )! Vi har varit med Wilma på fotbollscup, det är jättekul att ha följt tjejerna ett par år, från att de bara var med för kompisarnas skull och inte alls förstog vad bollen gjorde där på planen när de skuttade runt och hade roligt. Nu börjar de bli stora (8-9 år) och förstår att det är fotbollen de ska jaga. Nu ska jag bege mig iväg på fotning, jag ska vara med där det pågår bröllopsförberedelser. Jag ska på en annorlunda bröllopsfotning, jag ska fota för kocken som gör bröllopsbuffén. Bäst att äta lite först annars blir jag väl jättehungrig av all god mat....= ).


Ha en skööön lördag!

onsdag 25 augusti 2010

FOTOUPPDRAG!



På lördag ska jag ut på fotouppdrag! Det känns både pirrigt och spännande. Jag ska fota mat. Mat är ju inget jag fotar varje dag, så nu håller jag på att läsa in mig på det. Är det någon som har några tips så tar jag varmt emot dem! Idag har jag haft kontakt med bolagsverket, de skulle hantera mitt ärende i slutet av veckan, tjohoo, snart vet jag mitt företagsnamn = )!

tisdag 24 augusti 2010

VARDAG IGEN


Vardagen rullar på efter den sköna sommaren. Jag känner att jag har jättemycket energi både på jobbet och hemma, det är nog ledigheten och solen som har gjort sitt i sommar. Ebba har fått ett par nya kompisar i skolan och det är jätteskönt, då känns det lättare att lämna henne. Imorgon ska hon och jag vara lediga, så mysigt.

Ha det bra!

söndag 22 augusti 2010

BRÖLLOP








Igår var vi på ett otroligt fint bröllop. Brudparet hade valt att ha sin stora dag på en plats i skogen vid sjön. Middag och fest hölls i en fin bröllopsstylad kåta. Vi gäster (bara vuxna) hade klädsel skogschic, ett ord som brudparet själv har kommit på och fick tolkas fritt. Min skogschic blev en fin tunika och snygga gummistövlar, många hade bröllopsklädsel utan högklackat. Bröllopet var högtidligt, avslappnat och jätteroligt. Vi var ett glatt gäng med ficklampor som tog sällskap genom mörka skogen på natten för att komma upp på vägen, inga björnar vågade sig fram när vi kom... = )...ja, det finns björn här.


Inget reportage i dagens tidning, får vara pirrig en vecka till = )!

fredag 20 augusti 2010

FOTOGRAFERA BARN











Den här bilden har ni sett förut (det är hans hand).


Att fotografera barn ute i naturen är något väldigt speciellt, det är en härlig känsla att smyga efter med kameran och fånga dem i ögonblicket när de upptäcker, leker, funderar och bara är sig själva. Man vet aldrig vilka bilder man får när man fotograferar barn, det är bara att hänga med på deras upptåg. Här är min söta brorson på stranden på Öland där han bor.

Det känns otroligt bra att jag har registrera mitt egna företag, snart kan jag erbjuda barnfotografering i utemiljö! (För mer information se min fotosida).

torsdag 19 augusti 2010

EBBAS RUM




Ebba har fått ett litet skrivbord på sitt rum, här är en liten vy från det, hon är en riktig pysseltjej och skriver gärna. Imorgon är det fredag, jag som har lediga onsdagar hinner ju inte börja jobba förrän jag ska vara ledig igen = )...underbart!
Ha en skön fredag!

onsdag 18 augusti 2010

REPORTAGE AVKLARAT



Då var reportaget avklarat och hemmet stylat = ). Det kom två goa tjejer, en reporter och en fotograf hit från lokaltidningen Arbetarbladet och gjorde ett reportage här hemma. Det var jättekul att kolla in fotografens arbete. Reportaget kommer troligen redan på söndag, phu vad nervöst...pirr = )!

tisdag 17 augusti 2010

REPORTAGE PÅ GÅNG





Idag började Ebba på 6-års, det var jättepirrigt för henne och hon hade ont i magen igår. Hon har ingen nära kompis med sig från dagis och hon är en försiktig tjej. Får det bara gå ett par veckor kommer hon säkert att ha fått nya kompisar, men det är lite tufft för både henne och oss föräldrar så här i början.

Nu ska här städas och piffas, imorgon kommer lokaltidningen för ett reportage, de hade på något sätt fått reda på att jag är med i Lev Vackert, ryktet sprider sig = )...

söndag 15 augusti 2010

MORGONDIMMA


Helgen har vi tillbringat i stugan på ön. Sjön har legat som en spegel, det är helt underbart att få uppleva såna dagar med sjön. Här kommer bilder från en dimmig morgon på vår brygga, dimman har här börjat lätta.



Här samlar jag kraft och energi. Jag stannar ofta upp och bara njuter av såna här dagar, andas in och bara fylls av energi, det är LYCKA.



Det har varit soligt och varmt och vindstilla, härliga kombinationer för Ö-liv = ). Våra dagar har vi tillbringat på bryggan, i ekan eller i sjön.


Vi har börjat dagen med morgondopp, därefter frukost på bryggan, och dagen har fortsatt i den stilen, och avslutats med kvällsdopp och middag på bryggan, helglyx = )!



Imorgon väntar en ny vecka, det känns bra efter att ha fyllt på med massor av energi.

Ha en bra vecka!

torsdag 12 augusti 2010

JOBBAR IGEN





Idag önskar jag att jag skulle ha fått ligga kvar i sängen lite längre. Är inne på tredje dagens jobb efter ett långt skönt sommarlov. Det går bra att jobba. Vi är ett jättebra gäng arbetskollegor som jobbar ihop. Lite tomt är det utan eleverna, men vi har att göra ändå. W & E har inte börjat skola och fritids än, vilket underlättar morgonproseduren här hemma.


Ha en bra dag!

tisdag 10 augusti 2010

REGISTRERAT FÖRETAG!


Nu har jag tagit mod till mig och registrerat mitt egna företag! Det känns jättekul och superpirrigt. Namnet på företaget får ni veta när det är registrerat, jag har lämnat in tre snarliknande förslag, så vi får se vad de beslutar att jag får heta = ).



Jag kommer fortsätta jobba som lärare och ha kvar mina supergoa elever. Jag startar mitt egna företag eftersom jag brinner för fotografering, inredning och styling. I mitt företag kommer jag att erbjuda porträttfotografering av barn och familj i utemiljö. Jag har även en dröm om att kunna göra olika inrednings- och stylingreportage till tidningar. Vi får väl se vart vägen leder...= ).

Snart är jag min egen!

söndag 8 augusti 2010

PORTRÄTTFOTOGRAFERING













När vi var på Österlen på vår semester besökte vi Brösarps backar. Där var det ett underbart ljus att fotografera i. Jag fotade massor av bilder, här är mina goa tjejer.

Ha en bra vecka!

lördag 7 augusti 2010

JAG & VÅRT HEM I NYA BOKEN
LEV VACKERT

Nu är boken här! Ingela Broling och Petra Erikssons bok Lev Vackert är nu färdig! Där finns jag och mina bilder från hemmet med..= ).

Det var superpirrigt när jag såg paketet med boken i brevlådan! Nu var det ju klart, alla dessa bilder som jag hade stylat och fotat. Jag var jättenyfiken på vilka bilder de hade valt ut av alla jag hade skickat in! Nervöst öppnade jag paketet och boken... mina bilder i en bok, oj vad kul...= ), jag är jättestolt över att få vara med i en SÅÅÅ fin bok = ).

(Bilden är klickbar, klicka på den så blir den större)

Boken innehåller massor av underbara bilder från andra bloggares hem och bilder från medverkande butiker. Boken kommer att säljas i vissa inredningsbutiker. Alla de bilder som inte kom med kan jag nu visa er på bloggen här framöver...

TACK Ingela och Petra för att jag fick vara med i er bok!

måndag 2 augusti 2010

HEMMA IGEN


Nu är vi hemma igen efter en toppensemester, vi är supernöjda. Vi har umgåtts med släkt och vänner och besökt underbart fina platser. Både Öland och Skåne är otroligt vackert. På vår väg i Skåne stannade vi till på ett par av de finaste platserna som finns, Brösarps backar och Havängs fina sandstrand vid havet. En del av mitt hjärta tillhör det vackra Skåne, född Skåning som jag är. Idag får tvättmaskinen jobba hårt, sen åker vi till stugan.


Ha det bra!