onsdag 27 april 2011

VITSIPPESKOGEN



Idag har vi varit ute i vitsippeskogen. Det är som en vit fin vårmatta av tusentals vitsippor. SÅÅÅ fiiiint!



Ha en skön avslutning på vårveckan, den sista i april!

måndag 25 april 2011

VÅR



vår Halmstadsbesökare, en go 2-åring i vitsippsskogen. Så härligt att få vara med och bevara ett sånt här ögonblick då den lilla upptäcker och utforskar en vitsippa.


Hon tittar, undersöker och luktar på vitsippan. Hon håller den på olika sätt, visar stolt upp den för storebror och låter honom lukta på blomman, och till sist ger hon den till sin mamma.


Ha en skön dag och njut av våren!

söndag 24 april 2011

PÅSK

Här njuter vi av lediga dagar tillsammans. Skärtorsdagen tillbringade vi i Stockholm på Naturhistoriska museet, i gamla stan och på vår favoritrestaurang på Östermalm, jättemysigt att få en dag tillsammans hela familjen.

Vi har besök av våra kompisar från Halmstad, jättekul att träffas. Igår tog vi en shoppingtur, ett gäng tjejer, jättemysigt. På kvällen blev vi bjudna på jättegod påskmiddag hos mamma.


Idag ska vi träffas alla kompisar och familjer och grilla, tyvärr går det alltför lång tid mellan gångerna, och då blir det extra roligt när det väl händer.

Ha en skööön fortsättning på påsken!

måndag 18 april 2011

KÖK



Här kommer lite nya bilder från köket. Idag fortsätter vi på gårdagens trädgårdsprojekt att fixa fint, vi har krattat och städat, jätteskönt. Nu ska vi inhandla olja till vårt altangolv och vit färg till vårt plank och utebod.



Det är så skönt att inte ha något speciellt planerat. Vi tar det i vår egen takt jag, W & E. Vi har varmt och solen skiner, perfekt för trädgårdsfix.


Det får bli en promenad också, tjejerna cyklar och jag går. Vi måste kolla in sjön som snart har sköljt, till helgen tar vi oss nog ut till stugan på ön och vi kan börja leva ö-liv, underbart = )!


Ha en skööön början på veckan!

lördag 16 april 2011

AWARD


Den här jättefina awarden har jag fått från tjejerna med bloggen Min svägerska och jag, så snällt = )! Bjuder er alla som kikar in här på den för att ni förgyller min tillvaro, TACK!!!

Njut av helgen!

fredag 15 april 2011

LOV = )!


Vilken härlig dag det är idag! Solen skiner, det är fredag och påsklovet har precis börjat = )! När man har en lång ledighet framför sig är det en underbar känsla i kroppen.



Det är riktigt lyxigt att få vara hemma och vara ledig så här på våren, få tid att njuta av denna underbara årstid, fylla på med solljus och få ny energi.


I vår lilla trädgård är det fullt av dessa fina krokusar.


Ha en underbart skön helg!

onsdag 13 april 2011

DÅLIGA DAGAR



En nyinplockad bukett blommor från Ebba.


Förkylningen sitter i även om jag är piggare och tillbaks på jobbet, men jag låter som en kråka och har dåligt med energi. Idag är det min företagsdag och jag är inte alls på topp, förra veckans dag gick helt bort, så idag ska jag försöka jobba ikapp lite.




Det gäller att lyssna in kroppen och acceptera att man har en seg dag och tänka "okej, det är så här det känns idag", utan att skuldbelägga sig själv för att man har en svacka. Vi får ha sämre dagar då vi inte presterar på topp. Idag får jag ta många pauser och bli glad för det jag får gjort.



Att acceptera en känsla utan att dömma oss själva gör att känslan är lättare att hantera.


måndag 11 april 2011

FÖRMÅGOR



Idag var jag tillbaks hos eleverna på jobbet och möttes av många goa kramar. Tänk vad härligt att vara saknad! Barn har en otrolig förmåga att visa vad de känner.


Vi har alla våra olika förmågor. Att se till att varje barn blir sedd är min stora och viktiga uppgift som lärare, att se dem för den de är och bekräfta att de duger.



Vi vuxna behöver också bli sedda och respekterade för den vi är, vi behöver också bli bekräftade. Här har vi alla olika förmågor och mod att visa det för varandra. Tänk vad härligt när någon säger


"kul att se dig".


Fet


Vissa har oerhörda förmågor att glädjas med andra och att se andra. Dessa människor ska man vara rädd om och lära av, då bjuder man sin omgivning på massor av omtanke och glädje.


Ta hand om varandra och SE varandra!

fredag 8 april 2011

NYSTÄDAT


Äntligen är det nystädat! Efter den här veckans feber och förkylning i huset kändes det lortigt överallt. Idag blev det städat och alla dammråttorna är borta, underbart = )!


Att vara hemma från jobbet och vara sjuk, att inte låta tankarna vandra iväg till jobbet är svårt, men jag lyckades (nästan). Tankarna har gått till de goa eleverna och mina härliga kollegor, men inte till själva innehållet i jobbet, där gick gränsen och det konststycket är jag stolt över att jag lyckades med = )!



Jag är så glad över mitt lärarjobb som jag stortrivs med, jag ser fram emot att vara tillbaks på måndag, hos mina mysiga elever som förgyller tillvaron på dagarna. Först ska jag njuta av ett par härliga oplanerade dagar = )!


Ha en underbar helg!

torsdag 7 april 2011

FÖDELSEDAG





Ett stort GRATTIS till vår Anders som fyller år idag!

onsdag 6 april 2011

PIGGARE = )!



Kökshyllan i plåt och skrivbordslampan ger en bra effekt till att få in lite industriell känsla i köket.

Idag är jag mycket piggare, såååå skööönt, men febern ger sig inte, hm. Det kliar i fingrarna att få fortsätta med mina reportage. Jag får väl ta det lugnt idag ändå. Igår var det mys i soffan med W & E hela eftermiddagen. Vi kikade på Hotell Gyllene Knorren-kalendern, den är sååå bra = ), gillar pappan som är helt tokig, han spelar så bra och bjuder på många skratt. Det får bli några avsnitt idag med = ), en härlig positiv-energi-samlare för hela familjen. Filmen är också en riktig höjdare!

Ha en bra dag alla ni som kikar in här, jag blir sååå glad för era besök = )!

tisdag 5 april 2011

SJUK = (!



Här ligger jag i feber! Oj så sjuk man blir med 38 graders feber. När barnen har 39 grader kan de vara uppe och leka, men som vuxen så är man sååå sjuk = ). Med en dos alvedon orkar jag vara uppe en stund. Jag vet inte när jag hade feber sist. Som lärare är man runt alla möjliga baciller och man blir tålig, men den här gången var det min (o)tur.


Ha en bra fortsättning på veckan!

fredag 1 april 2011

FÖRSTA APRIL


Bilder från en arbetsdag hemma i hallen. Ovanpå köpmansdisken ligger det fullt av saker, sånt som väntar på att bli fotade, tur att jag kan välja att inte visa den röran här...= ).


Har ni blivit lurade idag? Mina elever ställde om klockan och jag förstog INGENTING ; )). De fick igen med en 5-minuters svår föreläsning om vinklar och grader, och jag sa att de självklart skulle kunna avläsa graderna exakt bara genom att titta på vinklarna, de satt bara och gapade tills jag sa April, April...= ), lite kul får man ju ha hi,hi.....



APRIL & FREDAG

UNDERBARA ORD!!!