söndag 29 mars 2009

HEJ ALLA GOA!

LITE SVAR PÅ ERA FUNDERINGAR
OM GOLV


Vad kul att det är så många som funderar över de vita golven! Här kommer lite mer information till er. Vi har en Björkparkett - inte laminat. Vi har slipat lite grann på det. Vi vet inte vilket golv vi egentligen vill ha därinne. Men jag vill ha VITT. Vi har slipat våra ekgolv i stor del av huset genom golvläggare och gjort enligt konstens alla regler. Vi tar en genväg i lekrummet. Vi har målat våra lackade trägolv på övervåningen och vi ruggade bara upp ytan lite där också, trots att golvläggare och målare var skeptiska till hållbarheten, men hi,hi....jag var envis, och nu efter snart 2 år håller fortfarande färgen, inte en repa.Med det i tanke bestämde vi att vi gör likadant på lekrummet. Det är samma typ av lackad yta på björken som det var på trägolvet. Vi har färg kvar sen vi målade golven uppe, och helt otroligt nog är det en vattenbaserad färg från Nordsjö. Ja, går det så går det. Det är inte SÅ mycket slitage som man skulle kunna tro i vårt lekrum, det som leks på golvet är med barbie, eller dockor eller spelas spel. Inga hårda lekar. Jag vill inte lura in någon i det här. Men jag tar risken, blir det någon repa kan man lätt fylla i med lite färg. Jag är SÅ glad för att få vita golv där inne! Jag meddelar med tiden om det var lyckat eller inte = ).

Vita golv och städning då...ja, det syns dammtussar, men inte ALLS så farligt som man kan tro. Värsta tiden är sommar när man går barfota då blir det lätt fotavtryck. När man har strumpor skyddar det golven. Jag städar inte mer för att jag har vita golv, det är ofta en bra avtorkningsyta så det är lätt att torka bort fläckar som blir. Jag tycker att det känns lika rent och fräscht som vid andra golv, det blir ny känsla på golven med ny färg. Det går ju alltid att måla på igen, inte värre än golv som måste oljas. Vi är hittills jättenöjda med våra VITA golv!

Fråga gärna om det är något mer ni undrar!

8 kommentarer:

Snuttan sa...

Jag vill med har vita golv här hema. Men tyvärr är det bara jag som vill det..Blir jättefint

Tack för komentaren på min blog

kram
Åsa

Vit stjärna sa...

Kan inte annat än hålla med dig om att vara jättenöjd med vita golv för jag är det också, de är kanon och de lyser upp tillvaron massor! =o)
Appropå att lysa upp tillvaron så gör du också det, tack för de värmande orden hos mig, du har så rätt i det du säger! =o)
Tycker så mkt om din blogg, följer den via bloglovin så att jag inte missar nåt!
Skänken blev helt fantastiskt fin, helt i min smak!
Ha det bäst! Kram Anna

Jenny sa...

Hej Lise-Lott!
Visst är det vackert med vita golv!
sambon har målat en första gång på golvet i gästrummet idag, åh det kommer bli så fint!
Dina barns lekrum är såå fint:)

Ha en bra kommande vecka,
kram Jenny

Blåbärs och smultronstället sa...

Vill också ha vita golv, det ser så rent och fint ut. Undrar om man kan övertala sambon?
Kram Susanne

Söta prickar sa...

Vilken fin tips,tack tack...är nog lite skeptisk att min man går med på det. Men det verkar jättefint!
Kram;Lotta

Hemma hos Razzel sa...

Det är modigt av dig/er att måla trots att "experterna" skakar på huvudet! Själv har jag målat trappen vit för ett par månader sedan och känner mig jättemodig och stolt över det.... Men visst får man städa lite mer, dock är det en tröst att det blir ju inte mer damm och skräp bara för att det syns bättre, m a o så är det mindre dammigt hos mig nu!?!.. ; )

Flaggduken 2 sa...

Vad glad jag blev över inlägget om vita golv. Ska göra som du/ni, måla parkett alltså.
Tack för bra tips.
Kram Petra

Sue sa...

Skojar du vad snyggt det är med vita golv....det kan jag drömma om. Får nog skilja mig först ha ha ha ha.

Kram till dig gullet!