onsdag 22 april 2009

KÖKSHYLLA





Mer som jag har målat. Dessa hyllplan har legat och väntat på att bli målade, de var i ek förut och har nu äntligen fått vit färg och satts upp igen. Jag visar lite av mina projekt så fort jag hinner fotografera, jag har mycket som jag inte har visat = ).

Det var fler än jag som gillade köpmandisken, jättekul med alla era kommentarer! Det är jättekul också att ni mina arbetskollegor på skolan kan se förvandlingen av den skruttiga gamla möbeln, det är så kul att ni kikar in här = ).

Ha en bra dag!

26 kommentarer:

  1. Vad du fixar och grejar och målar! Vad duktig du är och vad fint det blir! Det är alltid lika spännande att titta in hos dig och jag ser fram emot det du ska visa framöver!
    Ha en bra dag!
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  2. Gillar faktiskt din enkel och vacker stil! Fina saker du har där!

    SvaraRadera
  3. Jag borde vara förberedd på att allt är såå otroligt fint o smakfullt som du visar. Men jag sitter verkligen o halvgapar Haha!!!
    Du har sån känsla o fantastisk bra smak!!
    Om du byter karriär kan mitt hem vara med i ditt "home make over program" När du vill!!!
    Jag vore enbart tacksam!!

    Du är en riktig inspirationskälla min vän!! :D

    Kram kram Jeanette

    SvaraRadera
  4. Du har gjort så fiint!! Allt du har målat är bara underbart snyggt, jag är verligen imponerad...allt är så välplanerat in i minsta detalj!:-)Och TACK för att flüggers vita färg finns *fniss*. Stor kram till dig från mig!! Kramis Sofia

    SvaraRadera
  5. Jag som är ny inom inredning har läst många böcker av kända inredare. Det som slog mig i denna era av vad jag tycker -TRIST vitt på vitt -så var det ett citat som jag fastnade för och jag undrar vad du anser om det:

    "Vitt är till för den rädde, oerfarne inredaren"

    Nu säger jag inte att du är oerfaren men visst har citatet relevans. Jag förstår inte varför det ska vara så vitt på vitt. Dessutom känns det sterilt och opersonligt.

    Man brukar säga att ett hem återspeglar personen, men jag måste ju säga att dessa vita rum säger inget. Det är som ett slags kalt showroom. Visst finns det fina detaljer och fina möbler, men opersonligt.

    Men sen är det kul att få inspiration av sidor som denna självklart!

    SvaraRadera
  6. Så många charmiga detaljer i hyllorna!
    Men OJ vilket jobb du haft med köpmansdisken!! Du måste verkligen vara nöjd med den nu, det skulle jag vara om jag hade en sån möbel. Tänk så mycket som får plats i den...

    Grattis till alla besökare och awarden också!

    SvaraRadera
  7. Hej Anonym!

    Vilken spännande kommentar! Något att bita i = )! Kul att du vågar skriva... Härligt!

    Jag har hållt på med inredning så länge jag kan minnas, från färg till nu vitt. Jag slukar allt jag kommer över om inredning, men inte så mycket om just färg, inget Tricia Guild. Det finns inget rätt och fel inom inredning. Man kan även göra stil- och trendbrott, blanda som man vill och då gör man medvetna val. Jag har en vit stil med inslag av metall. Jag har ibland vissa accentfärger. Någon ljusblå detalj i köket, till det vita, svarta och gråa. Jag har även rosa i ett tjejrum, rött i ett annat och lite blandat på lekrummet. Där gillar jag färg. I vår stuga har jag mycket blått, då jag tycker att det passar vid vattnet.

    Där jag vistas mycket i kök, vardagsrum vill jag ha en lugn miljö, inget som distraherar eller tar för mycket intryck. Man kan mycket väl använda vitt i inredningen och vara helt rätt ute utan att vara tråkig, det man ska tänka på är ljuset, det krävs mycket belysning för att få det vita att komma till sin rätt. Så att det är oerfarenhet att inreda i vitt håller jag inte med om, då det krävs mycket kunskap att ha vitt. Man ska även tänka på att jobba mycket med olika strukturer i det vita. Det blir lätt en platt inredning annars.

    Jag har som sagt inrett i färg (hade för länge sen t.o.m lila och rosa väggar = )...)Men jag som gillar inredning tröttnar så himla fort på mina väggar och saker och jag har målat om så himla ofta och har nu kommit fram till efter alla år att för mig är det enklast och billigast att ha vitt. Dessutom tröttnar jag inte på det,och vill jag ha färg är det så lätt att fixa det med textil. Jag kan tycka att färg är jättefint men provar det själv och kan inte ha det för mycket.

    Jag tror att vi människor är väldigt olika i inredning. Vissa människor mår inte bra i vita inredningar, de behöver färg, jag själv är tvärtom. Det gäller att ha respekt för all inredning. Det är ju det som är kul att vi är så olika och att det finns så många olika stilar att välja på. Det gäller att sätta sin prägel på inredningen och ha det man själv trivs med.

    Jag gillar vitt, avskalat och stilrent. Att denna inredningsstil skulle avspegla personligheten, ja, kanske... jag är ganska lugn av mig och ingen som sticker ut i mängden...så det kan stämma. Någon skrev en kommentar förut att i en vit inredning är det personerna i den som sätter färgen, ja, det kan stämma så väl.

    Hoppas att du har fått svar. Jag uppskattar att du skrev, det var riktigt roligt att få svara = ).

    Kram L-L

    SvaraRadera
  8. Jag är så imponerad av dig! Dels ditt sinne för inredning och dels för att du gör så mycket själv. Du har verkligen den rätta känslan för vad som är vackert.
    Go girl :)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  9. blir aldeles matt när jag ser din köpmandisk...guuuuud så fin!! Vilket jobb du lagt ner!! Men värt varenda penseldrag;-) Kram C&M

    SvaraRadera
  10. Oj så mycket fint du har där!! Gillar alltihop. Och vilken UNDERBAR köpmansdisk du hade där i förra inlägget - jag döööööör! Åh vill ha! :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Jag har nog inte än kommit över hur snygg din köpmansdisk är... och så himla mycket grejer som man kan passa på att gömma i den dessutom!! Och när jag nu ser dina fina kökshyllor så inser jag att jag skulle behöva få lite kökshyllehjälp av dig.. min vill just nu inte bli riktigt så bra som jag har tänkt mig.. jag ska gå och stirra lite på den och se om jag får någon idé!

    SvaraRadera
  12. Du verkar ha hur mycket energi som helst du tjejen! och allting blir dessutom snyggt!!!
    Jag har ju massor som behöver målas men drar mej för att påbörja...
    Tycker oftast att det inte blir riktigt bra, jävla färg som rinner eller man ser vart penseln har varit...osv Kanske fel färg? eller så kanske jag ska hålla mej till att måla lister -typ!
    DU borde kanske komma hit och ha en liten kurs för mej?! :-)

    Ha det så bra!
    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  13. Grymt...som vanligt gullet!!!!!!

    Åååå vad spännande det ska bli med reportaget.

    Kram snäckan!

    SvaraRadera
  14. Vad du piffar och grejar, hihi. Ja du vet ju att jag tycker att det är fint...Vitt är fint sen kan man göra hur man vill.
    Ordning i hyllorna...

    Kram Anne

    SvaraRadera
  15. Hej Lise-Lott!
    Åh vad du grejar o fixar o så snyggt det blir!! Hyllorna är jättefina vita! gillar de fina grejerna du har på dem oxå!

    Ha en mysig kväll,
    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  16. Vad fint du har på din hylla! Vitt och Zink, kan ju inte bli bättre... =)Kram Lina

    SvaraRadera
  17. Vad fint du har det...du är jätteduktig som får det så snyggt!!

    Kjamis

    SvaraRadera
  18. Nämen åh vilken underbar blogg du har och framförallt vilket underbart hem du har. Kökshyllan blev jätte fin, speciellt med så snygga saker i. Även köpmannadisken var väldigt fin.

    Ha en fin kväll!

    Vänliga hälsningar Linnéa

    SvaraRadera
  19. Önskar att jag fick göra om mitt kök nu istället för att bygga ett himla förråd och en carport!:) Vill också ha några öppna hyllor när vi gör om där. Så fint du gjort det, men jag hade nog haft dem i ek för att bryta av det vita!:) På tal om att vi är olika!:) Intressant att läsa ditt svar till anonym.
    Kram

    SvaraRadera
  20. Hej på dig!
    Jag skulle vilja få lite energi från dig, jag har många projekt på gång, men allt tar sådan tid...
    Rent och stilfullt har du, jag skulle vilja byta ut mycket hemma, men får ta lite i taget.
    Köpmansdisken blev häftig. Vilket jobb!
    Ha det bra och hoppas du hinner njuta ute i vårsolen!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  21. Guud vad snygg köpmannadisken var.

    Gillar den skarpt!!!

    Kram Titti

    SvaraRadera
  22. Men såå fint det blev på kökshyllan, tänk om jag kunde få till det så där snyggt. Ha en bra dag! Kram helena

    SvaraRadera
  23. Oj så fint det blev!! Visst är det skönt att få projekt avslutade och bli så nöjd med resultatet dessutom. Det blev verkligen supersnyggt!

    Och köpmansdisken är ju helt otroligt fin!! Vilket kap! :)

    Jag är grymt imponerad av ditt svar till anonym här ovan, håller helt med dig, en vit inredning skapar så mycket möjligheter till förändring samtidigt som den är otroligt svår.

    Ha en skön dag!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  24. Hej,

    Sååå fint du har gjort! Din kökshylla som du målat...vart kommer den ifrån? Är det IKEA? Gillar den skarpt! Kram karolin

    SvaraRadera
  25. Va fint du har det. Köpmannadisken blev kanon. Lite avis. :-)
    Tack för titten. Är super inspirerad, vill fixa och dona hemma. Tack ska du ha!
    /M

    SvaraRadera
  26. Hej Karolin!

    Tack snälla för din fina kommentar, det värmer = )! Hyllan kommer från IKEA. Den är inte så djup så jag tror att de har sågat till hyllplanen själva, det ser ut att komma från en bänkskiva. Å andra sidan kan ju IKEA fixa det mesta, så hyllplanen kanske är specialbeställda. De fanns här när vi flyttade in så jag är inte helt säker.

    Kram L-L

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍