söndag 19 juli 2009

HEMMA IGEN



Vi har haft jättesköna dagar i stugan och vi har riktigt bott in oss där nu. Första dagarna njöt vi av sol och bad nere på bryggan.



Anders har tjärat vår träeka och vi kunde njuta av den underbara doften av nytjärad eka. Vi har lagt i den i sjön och den ligger nu vid bryggan och träet ska svälla ihop i botten, snart kan vi ut och ro i den.

Vi har sedan vi köpte vår stuga för över 10 år sedan drömt om en träeka till vår stuga. Vi har drömt om att kunna ta oss ut och ro på sommarkvällarna och njuta av stillheten och lugnet i att höra vågornas kluckande mot ekan. Så förra hösten köpte vi äntligen vår fina gamla träeka, åh vad nöjda vi är med den! Snart får vi ta en premiärtur i den!

Tjejerna har upptäckt fiske både med kastspö och metspö. Ebba hade svårt att slita sig från metet, hon fick fisk hela tiden. Vad härligt det var att se hennes stora lycka över sin nya passion. Hon vågade t.o.m ta i fisken...modigt!


Ute i vårt hus på ön lever vi intimt ihop med vindar, regnstänk och solglimtar. Sjön kan ligga helt spegelblank och på någon minut kan den klucka av vågor. Det kan vara sol som täcks av ett moln, på någon minut kan det komma regndroppar för att ganska snabbt vända och solen kan kika fram igen.



I stugan lever vi ihop med naturen. Där kommer vi ut på ön och är gäster i naturen några veckor på sommaren. Där är mågna sjöfåglars hemvist.



Där bor änderna med sina ungar som simmar in och vill ha brödrester, skygga doppingarna som dyker en bit utanför bryggan, stora urlika hägrarna som magiskt flyger förbi och skränar, fina sädesärlorna som springer på bryggan och vippar på sin gråsvarta stjärt, små lövsångarna som flyger in och sätter sig på något vasstrå, vita måsarna som skriker härligt somrigt och sjölikt, och fisktärnorna som störtdyker efter fisk, alla hör de till ö-livet.



På senare tid finns även koltrastarna som sjunger helt underbart och fyller hela hjärtat med värme. För mig är den en barndomsfågel. När jag bodde i Lund som liten hördes alltid koltrastarnas sköna sång sommartid. Här uppe har koltrastarna kommit på senare tid. I helgen satt jag och njöt av den kvällspigge koltrastens ljuva toner långt in på kvällen.



Vi är mest ute när vi är på ön, regnar det skyddar vi oss under något tak på uteplatserna. Man mår så gott av att få vara ute hela dagarna oavsett väder. Sjön ger en oerhörd frihetskänsla. Nu när vi är i stan igen blir det lätt att jag känner mig instängd i början, trots att dörren står öppen hela dagarna. Så vi blir nog inte hemma så länge... = ).





Det blev ett långt inlägg, men jag är så fylld av ö-livet och jag har så mycket som jag vill skriva ner. Idag var det lite regnigt och grått, då passade jag på att fota lite. Så det blir gråmulna bilder med min skira vita sommartunika som kommer från Kapp-Ahl, deras Vintage-serie. Gråa men somriga bilder = ).

Tack för att ni kikar in och lämnar era härliga kommentarer trots att jag är borta (med tanke på inlägget här nedan), åh vad glad jag blir!

23 kommentarer:

  1. Hallå vännen...Härliga bilder på den fina tunikan. Låter som att ni har det alldeles underbart ute vid stugan. Man kan bara vara, fantastiskt. Låter som att du njuter vännen...

    Ha det riktigt gott..

    Kramis A

    SvaraRadera
  2. Låter som sagt som att ni har det toppen skönt.
    Bra att bara vara i bland och ladda batterierna fulla med ny energi.
    Ta hand om dig.
    kram kram

    SvaraRadera
  3. Ert ställe låter verkligen som en dröm!! Tunikan är jättesöt!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Jätte fin tunika!
    Det låter som rena idyllen när man läser ditt inlägg och det märks att ni verkligen trivs där i stugan!:)
    Min mamma har en stuga som ligger precis vid vattnet, men det blir inte samma sak när det inte är ens eget. Åker vi dit så får vi ju ändå ta hänsyn till henne och hennes vän T och kanske även till mina bröder med familjer. Mycket bättre de gånger vi sovit där alldeles själva, bara min familj.
    Ha det så bra och njut av sommaren!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej vännen,

    Vilka ljuvliga bilder och vad härligt det låter med er stuga... Underbart!

    Kram Jes

    SvaraRadera
  6. Låter härligt med ö-liv!

    Jättefin tunika. Ska kolla efter den vid tillfälle. Har tyckt att tidigare plagg från den kollektionen varit lite "för mycket" rysch pysch. Men denna var enkel & fin.
    Passar dig säkert jättefint:-)

    Må gott!

    kram Lena

    SvaraRadera
  7. Vilken fin tunika! Jag har en klänning med blommor på från deras kollektion och den är så söt! :) Kollektionen gick åt som smör i solsken och de hade inte så många i varje storlek.

    Härligt med stugliv, sommarliv över huvudtaget! :) Ha det fortsatt skönt! Kram Ewa

    SvaraRadera
  8. Hej Vännen!
    Vilken jättesöt tunika!

    Vad härligt att läsa ditt inlägg om stuglivet. Jag kan riktigt känna hur härligt det är att vara där ute i din text, där har ni livskvalitet:)

    Ha det gött,
    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  9. Hallå! Å vad underbart lyxigt att ha ett sånt där fridfullt ställe att åka till! Förstår att ni njuter! Å en egen eka det är ju förståss pricken över i:et!!
    Kram Nettan

    SvaraRadera
  10. Låter som en härlig och underbar tillvaro vid vattnet och naturen! Ha det gott! Kram Lina

    SvaraRadera
  11. Jag inspireras som vanligt av dina härliga bilder!
    Låter som ni haft en toppen semester i stugan :)

    Kram på dig!
    Sofie

    SvaraRadera
  12. Va härligt du beskriver, känner verkligen lilla Ebbas fiskelycka! Jätteroligt att du är tillbaka, hoppas du får lite sol på dig också!
    Fortfarande på semesterkramar /Tina

    SvaraRadera
  13. Nytjärad eka, vatten som kluckar...
    mmmmmmmmm
    Låter helt underbart! Jag kan förstå att du (ni) trivs där.

    Fina bilder på tunikan.
    KRAM på dej!
    /Helena

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig beskrivning av er stuga! Har ni plats för en till i det där sommarparadiset? Tjäradoften väcker sådana härliga minnen till liv. Farfar brukade alltid tjära den båt vi hade i deras stuga där vi var på sommaren.. den där båten hängde man i hela tiden vi var där!!

    SvaraRadera
  15. Vilken underbar beskrivning av ö-livet, kommer på mig själv med att sitta och verkligen drömma mig bort och trodde nästan ett tag att jag satt där ute i din nytjärade eka :)

    Hoppas på att solen snart hittar tillbaka och dina bilder är som vanligt jättefina!!!

    Stor kram Bella

    SvaraRadera
  16. Hej vännen,

    Tack för din fina kommentar inne hos mig - jag blev så glad! Positionen hittade jag på nätet, jag visste att den fanns angiven gällande Käringön. Testa att Googla den position du söker - dvs skriv platsen + longitud + latitud eller liknande! Lycka till!

    Nu ska jag passa på att njuta av din underbara blogg! Jag måste bara säga att ert hem är fantasktiskt fint!

    Kram/Jes ♥

    SvaraRadera
  17. Halloj! Förstår att ni trivs fantastiskt bra i er mysiga stuga, lugnet där och allt annat runtom kring! Förstår oxå att ni hämtar energi där och laddar batterirna till max!! Bloggträffen ja, åhh det ska bli superskoj. Om ett par timmar drar jag till Linköping *ler*. Men lite nervöst ska det bli oxå, hihi. Ha det gott! Kraam Sofia

    SvaraRadera
  18. Jättesnygg sommartunika.
    Å vad härligt det låter när du förklarar sommarstället erat.
    Vad härligt att ha ett ställe att åka till och bara.
    Ha en bra dag.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  19. Underbart fin liten tunika... Kram på dig Jannice

    SvaraRadera
  20. Vilken paradisö ni har! Förstår att ni är där ute så mycket ni kan!
    Vilken härlig tunika, det är så mycket sommar i både den och dina ord... härligt!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Hej Lise-Lott
    Fick tips om din blogg för några veckor sen, och nu är jag FAST. UNDERBARA bilder på ett härligt hem. Tack snälla du för att du förgyller tillvaron. Bättre än alla inredningstidningar jag brukar köpa! Njut av stunden och må så gott! KRAM Nelli

    SvaraRadera
  22. TACK snälla Nelli!!! Jag blir så glad och varm i hjärtat = )!!! Tack själv för att du förgyller min tillvaro genom din underbara kommentar!!! Kul att du kikar in = ).

    Stor kram L-L

    SvaraRadera
  23. Vilken idyllisk sommar vid er stuga, njut. Tunikan är så romantisk och fin.
    Kram Susanne

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍