tisdag 1 september 2009

ATT BLOGGA



Varför blogga? Det kan uppfattas som ytligt att blogga om saker, men bloggandet är mycket djupare än så! Det är som en konstnär som målar och därigenom får utlopp för sin kreativitet. Min blogg är konst och kreativitet för mig.



Jag har alltid haft ett mycket stort intresse för inredning och jag älskar att styla och fixa i mitt hem. I och med bloggen har jag fått ett ställe där jag kan utveckla mitt stora intresse. Att göra ett inlägg på bloggen innehåller många moment av skapande.



Först ska det stylas för att få en fin bild. Ett mycket roligt moment. Saker ska ställas snyggt, det ska se bra ut för ögat och för kameran, bilden ska förmedla något.



Därefter ska det fotas. Då ska man försöka fånga känslan på bild. Ljussättning, zoomning, vitbalans, rätt vinkel m.m. ska samverka. Många delar ska stämma och det är mycket träning som krävs. Att fota är jättekul och jag lär mig hela tiden i mitt fotande!


Därefter läggs bilderna in på datorn. Det är jättekul att se hur fotona blir. Här lär jag mig jättemycket vad jag ska tänka på till nästa fotning.



Sen väljs en bild ut för inlägget och bloggen plockas fram. Bilden läggs in och ett snyggt inlägg ska skapas. Bild och text ska se bra ut ihop, rätt bild på rätt plats. Även här är det en konst att få inlägget att se bra ut för ögat.





När inlägget är färdigt har jag fått en dokumentation från delar ur livet bevarade genom bild och text. Inlägget publiceras och det är fritt för besökarna att läsa. Vissa besökare lämnar kommentarer, en slags feed-back.


Via bloggen har jag fått massor av goa bloggvänner. Vi delar samma passion för inredning. Vi pratar med varandra via bloggarna. Jag besöker deras bloggar och inspireras av allt fint de visar på sina bloggar. Ögat får vila på massor av fina bilder. Bloggen har lett till många nya kontakter. Via bloggen har jag fått en otrolig respons på mitt inredningsintresse och stärkt mig själv. Bloggen har t.o.m lett till ett inredningsreportage om vårt hem.


Att blogga består av många moment. Här får jag utlopp för min kreativitet och mitt stora inredningsintresse. Det här är min konst.

Vad är en blogg för dig?

50 kommentarer:

  1. Exakt samma som för dig!! Jag borde nästan ta och länka till det här inlägget nån gång, så bra skrivet!
    Jag gillar inte egentligen heller att bara "rada upp" saker och visa att "titta vad jag har köpt", det är liksom inte vitsen. För mig är inredning inte prylarna i sig, utan en stämning och en känsla som man vill skapa. Du förstår säkert ;)

    Vet du, jag blev heeelt faschinerad av den fjärde bilden i inlägget, den är otrolig!!

    Ser alltid fram emot dina inlägg och läser dem alla även om jag inte alltid hinner kommentera.
    Kram, Ann-Christine

    SvaraRadera
  2. Hej vännen.
    Så bra skrivet...kunde ha kommit från många av oss tror jag.
    För mig handlar det dessutom mycket om att förmedla en känsla.
    Fånga stunden och förmedla den.
    Gillar dina bilder oerhört och sättt du skriver på.
    H nu en fin dag
    massor kramar Lina

    SvaraRadera
  3. HUVUDET PÅ SPIKEN!!
    Jättebra skrivet, O jag är AVIS som 17 på din fina kamera!!
    Ha en bra dag /S

    SvaraRadera
  4. Hej, vad bra du sammanfattat livet som bloggare.
    Du har tagit underbara bilder:-)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Du är så klok så jag blir tårögd vännen! Underbaaara bilder!!!! Stora kramen Sofia

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är skönt att få saker nerskrivet ibland. Som när man renoverar. Då kan man gå tillbaka och titta på hur mycket man faktiskt gjort!
    Sen så är det ett sätt att ha kontakt med vänner och bekanta som bor långt ifrån.

    Men även roligt att hitta nya bloggbekantskaper! :-) Och ny inspiration!

    Men det blir ju också som en liten dagbok. I teknologisk form! ;-)

    Väldigt vackra bilder!

    kram

    SvaraRadera
  7. Så fina bilder! Du är superbra på att fota! Bloggen för mig är som du skriver och all inspiration som man får och även ger! Kram vännen! Vivi

    SvaraRadera
  8. Väldigt fina bilder, texten och bilderna samverkar bra, gillar hur du byggt upp detta inlägg både bild- och textmässigt. Konstnärligt och bildmässig poesi, tack för en härlig bildupplevelse :-)
    /Katarina

    SvaraRadera
  9. Du fotar fantastiskt vackert!! Älskar dessa bilder!! Skulle vilja haa en som tavla!! :)

    Jag brukar skoja om att blogga är lite terapi-arbete.. Men att ha något eget, att skapa o få tänka på något annat en stund.

    Det är något som jag märker, på min egen blogg - inte andras, att är jag inspirerad blir det ett bättre inlägg med bättre foton o flyt i texten.
    Är inlägget "ett måste för det var ett tag sen" blir det en helt annan känsla. Inte alls lika personligt!

    Men lördag.. Snyft :(
    Jag kommer inte iväg till Uthuset. Trist!
    Får åka dit när nya butiken premiärar istället :)

    Kram o ha en fortsatt lugn vecka!!

    Jeanette

    SvaraRadera
  10. Vilka otroligt fina bilder du visar. De är som tavlor allihop!

    För mig är inte bloggandet riktigt som för er andra märker jag. För mig är det mer en dagbok som dokumenterar vårt liv under våra år här i Luxemburg. Jag tar lite kort här och där och lägger in för att det ska bli roligare att titta och läsa, både för andra och för mig själv och familjen i framtiden.

    Jag önskar däremot att jag var duktig på att ta kort. Jag har en jättefin kamera som säkert många drömmer om, men det blir inga fina kort för det....

    Din blogg och dina fina kort och texter ger mig SÅÅÅÅ mycket. Jag har inte så stor möjlighet att köpa svenska inredningstidningar här nere, men detta är 7 resor bättre, att få se nya fina saker nästan varenda dag!

    Ha det gott vännen!
    Kramar
    Helena

    SvaraRadera
  11. Det är jättekul att följa din blogg och se din utveckling i både skriften och bilderna :) Blir bara roligare och roligare att kika in här! :)

    Jag har ju ingen inredningsblogg, men för mig är bloggen ett sätt för mig själv att kunna skriva av mig... Och det är roligt att sitta där med bilder och pyssla lite. Och dom som jag inte pratar med så ofta får se vad jag har för mig här borta i "storstaden". Hehe.

    Massa kram
    /Veronica

    SvaraRadera
  12. Vad bra du skriver! presis så ser jag med på bloggandet.Det handlar i första hand om bild och skapande sen får man en massa i bonus på köpet. Underbart vackra bilder på blåbären med. Kram Katta

    SvaraRadera
  13. ÅÅÅååå så himla bra skrivet. Kan jag kopiera det rakt av. FÖr det är precis så det är. Jag tycker också som du att det är viktigt att allt håller ihop och är snyggt o tilltalande. Det känns på ngt vis som MIN tidning :)

    Kramar på dig du goa och duktiga bloggerska

    Jannice

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Det är ett sant nöje att gå in och kolla på din blogg, för den är så fin. Jätte fina bilder du har tagit av blåbären!

    Kramar, C

    SvaraRadera
  15. Hej igen! Jo, jag glömde säga att jag jobbar som lärare (är utbildad bildlärere sen tidigare) i både bild och även foto.. Hur kul som hellst!

    Ska plugga på distans nu samtidigt som jag jobbar, en grafisk utbildning. Känns jättekul! Men också lite spännande!

    Kram

    SvaraRadera
  16. Åh, jag säger bara...vilka kloka ord du skriver =)Som du känner, så är oxå bloggen för mig! Men jag har lovat mig själv att det inte får kännas kravfyllt och krystat att blogga, då tappar jag själva glädjen och kreativiteten...keep on blogging...=)Kram Lina

    SvaraRadera
  17. Jag tycker du beskriver jättebra vad bloggandet är, det betyder lika för mig! Jättefina blåbär så enkelt och vackert! Kram Maria

    SvaraRadera
  18. Kloka ord och snygga foton som vanligt:)! Visst är det kul att fota just Blåbär, jag har också en blåbärsbild i mitt inlägg nu, lite komiskt... Nu ska jag och Marina ut och springa! Ha det bra, Jenny

    SvaraRadera
  19. Kan bara hålla med..bloggen är en konst för mig med. Positiv feedback!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  20. Jag har ju precis funderat på vad bloggandet betyder för mig och för mig är min blogg en dagbok. Inte alltid så vackra bilder, men jag försöker bli bättre på det!:) Det är så kul att kunna gå tillbaka och kolla vad vi gjorde tidigare och även kul att få dokumenterat renoveringar och projekt.
    Du har alltid så vackra bilder på din blogg!:)
    Kram

    SvaraRadera
  21. Bild nr 4 är bara så läcker den gillar jag! Skulle faktiskt också kunna tänka mig dem som tavlor.... Jag har faktiskt inte funderat så mycket över mitt egna bloggande mer än att det är en kul grej. Jag har ju dock inte hållt på så länge så det kanske växer fram med tiden vad syftet skall vara. Duktig fotograf är du i alla fall. Kram

    SvaraRadera
  22. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Det du skriver i det här inlägget beskriver bloggandet perfekt för precis så uppfattar även jag det :)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  23. hej
    såå sant o så himla bra skrivet....blogga är både att ge och ta inspiration,din blogg är verkligen en favorit =)
    kram pia

    SvaraRadera
  24. Bloggen är min avkoppling, min utveckling och inspiration.
    Jag har läst inredningsbloggar under flera år men kände mig då mer som en "smygtittare" nu när jag själv bloggar och öppnar upp mitt hem och mig själv blir jag delaktig i något mycket större.. som en sorts gemenskap.. :)

    Kram Sanne!!

    SvaraRadera
  25. Tack för ett fint inlägg!
    Jag håller med dig att allt detta är bloggen för mig också.
    Den ger mig så mycket inspiration ocg det är så kul att ge kommentarer och få alla fina kommentaer.
    Tack för en fin blogg!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  26. Bild 3 och bild 4 -SÅ snygga!!!

    Så fint skrivet! Håller med...delvis iaf.
    Jag skjuter mer från höften...hahaha Har ju inte en renodlad inredningsblogg och inte heller en överdrivet bra kamera.
    Jag använder min blogg som en dagbok kan man nog säga. Skriver om mitt liv och ser ibland att bilderna inte är perfekta och inte heller inlägget. MEN det är inte jag heller så jag låter det vara och intalar mej att det är charmigt...hehe
    Men ibland så anstränger jag mej lite extra. :)

    Ha det så bra!
    KRAM
    /Helena

    P.S joooo DU kan det där med styling och har en intressant och väldigt snygg blogg! Men det har jag ju sagt tidigare också... :)

    SvaraRadera
  27. Vilket fint inlägg!
    För min egen del började jag blogga när jag och sambon flyttade 20 mil från släkt och vänner. Bloggen blev ett sätt för dem att hänga med i vårt nya liv. Samtidigt är bloggen som en dagbok för mig själv.
    Ha det så bra!
    Annika

    SvaraRadera
  28. Du slår huvudet på spiken exakt!
    HERRE GUD vilka fantastiska bilder!

    Kram
    Anna

    PS.Tack för dina fina ord i kommentaren.

    SvaraRadera
  29. Nyfiken i strut, hihi. Ja det får du vara en stund till kära vän. Åh vad vis du är, vilket fint inlägg. Min blogg står för det som din gör i alla ord. Vilka fina bilder du lade upp idag. härliga.... Det som jag håller med mest om är alla ni goa fina blogg vänner. Det är er jag berömmer mest när någon frågar om min blogg.Bloggen öppnar ju en helt ny värld. Är du vaken nattugglan?? Fniss fniss.

    Kramkram A

    SvaraRadera
  30. ljuvligt vackra bilder och så bra du beskriver bloggningen, mmm blogg för mig är min mumma tid, bar njuter, släpper måste och vardag åker på inspirations resa var kväll till härliga tjejjers fantastiska skapanden!
    varmkram lotten

    SvaraRadera
  31. Vilket underbart fint och bra skrivet inlägg! Det är ju precis så det är!! Jag märker också att kreativiteten ökat på andra områden tack vare bloggen, fantastiskt!!
    Passar på att säga, TACK för att du bloggar, och bjuder på din kreativitet!
    Under tiden jag skriver detta så hinner jag bli rejält sugen på kräftor, jag har din otroligt fina bild framför mig... slurp och godnatt!

    SvaraRadera
  32. Hej!
    Så roligt att du tittade in hos mig!
    Jag har ingen fotoutbildning men har gått en kortare kurs i grundläggande bildkomposition och exponeringsteknik.

    Sen lär man sig genom att experimentera...och fullärd det blir man aldrig ;)

    Ha det gott!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  33. Hej igen!
    Det är en Nikon D80 jag har. Vill man ha en Canon istället så är det deras EOS 450 som är mest lik tror jag.

    Lycka till med kameraköpet!

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  34. Du har alltid så fina stilrena bilder!!!!
    Ha en fin dag!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  35. Hej!

    Tack för din rara hälsning hos mig!

    Som ny i blogg världen lär jag mig nya saker hela tiden. Bara att göra ett inlägg tar en stund...*L*

    Jag känner det samma, bloggen i sig är absolut en form av skapande.

    Underbar blogg har du, med fantastiska bilder helt i min smak.

    Kram A-M

    SvaraRadera
  36. Ej Bloggare Bara Läsare2 september 2009 kl. 12:57

    Tack för svaret på något jag funderat på :)!

    SvaraRadera
  37. Mycket bra skrivet. Där slår du huvudet på spiken:)
    Enormt fina bilder:)
    Ha en bra dag.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  38. Hej L-L,
    tusen tack för dina värmande ord på min blogg - javisst är den läcker.... Och jag blir alldeles lyrisk när jag ser dina vackra bilder och härliga hem - vilken inspirationskälla !
    Önskar dig en fortsatt skön vecka.
    Kram/Marita

    SvaraRadera
  39. å va jag tyckte om detta inlägget!! Jag tycker så mycket om dig o din blogg!
    Kram Tina

    SvaraRadera
  40. Wooow, vilka otroligt vackra bilder du tagit idag, alltid fina bilder hos dig :)

    Tycker du beskriver bloggande så bra, tror att man måste blogga själv för att riktigt förstå hur givande det är... Hör kommentarer på jobbet ibland från de som inte vet att jag har en blogg, och då tänker jag tur att de inte vet...

    För mig är bloggandet ett sätt att få skriva av sig och som bonus har jag kommit i kontakt med så många andra som det idag känns som om man nästan känner :)

    Hoppas du haft en bra dag

    Många kramar Bella

    SvaraRadera
  41. Jättebra skrivet och underbara bilder. Du är jätteduktig!!

    Kram Rusan

    SvaraRadera
  42. Så sant, så sant! Vilka FANTASTISKA bilder du tagit!
    Vad du är duktig!
    Jag älsar att titta in på din blogg ska du veta!
    Kram Victoria

    SvaraRadera
  43. Hej igen L-L,
    Så glad och stolt jag blir över att du vill länka och jag gör detsamma till dig.
    Kram/Marita

    SvaraRadera
  44. Javisst kan man fundera över det ibland. Jag halkade in i bloggvärlden av ren nyfikenhet och stortrivs.
    Gillar din blogg, både bild & text :)
    /Pernilla

    SvaraRadera
  45. Hej goaste Lise-Lott!

    Instämmer med de tidigare kommentarerna, såå väldigt bra skrivet, tack för det här inlägget:)

    Håller med om det du skriver, fast själv känner jag att jag inte är på långa vägar så duktig med kameran (som inte är riktigt ändamålsenlig heller..hoppas kunna köpa en bättre nån gång) som dig och många andra härliga bloggerskor! Det är en fröjd för ögat att se era vackra foton! Blåbärsbilderna här är verkligen nått extra, du kan du Lise-Lott;)

    Beundrar din blogg för du har både förmågan att skriva bra och klä dina tankar i ord och fotografera vackra inspirerande bilder!

    Ha en superbra dag,

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  46. Åh vad fint du har beskrivit bloggandet! Ja det är verkligen något konstnärligt, en underbar känsla det ger alla dessa momenten. Och beroendeframkallande! Har ju hållt på snart 2,5 år och har inte tröttnat det minsta :-D! Jag har ju missat en massa vackra inlägg hos dig med. Den är så söt den muggen. Det skulle vara jättekul om du och Jeanette kom förbi!! Om ni inte kommer när jag har öppet så kan vi väl bestämma en annan tid så kan ni väl komma in och fika. Jag slår vad om att vi skulle kunna surra bort lite tid :-D. Jag har också lite inspirationskvällar på G i butiken, inbjudan skrivs just nu. Ha det gott så hörs vi! Kram, Anette

    SvaraRadera
  47. Tack snälla för din gulliga kommentar, dina ord värmer.

    Jag jobbar inte med fotografering, det är bara ett stort intresse som jag har, däremot jobbar jag en hel del med bilder och texter :-)

    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
  48. Dina ord säger allt,,så mycket mer kan man nog inte säga..jag hittade dig hos HjärteHem och jag gör nog som hon..Länkar till dig för detta var inspirerande läsning..Tack..Susanne i Fare

    SvaraRadera
  49. Jättefint skrivet tycker jag. Jag började med det som ett sätt att bearbeta tankar då jag blivit utbränd. Liksom du vill jag att fotot skall komplettera och spegla det jag vill förmedla. Jag är fortfarande på väg i rehabiliteringsprocessen och delar med mig av detta. Känner att det hjälper att få uttrycka reflektioner och tankar för andra, och extra glad blir man förstås för värmande och fin respons. Blommor och trädgård har blivit mitt stora intresse genom åtskilliga rundor med kameran i naturen och en skön miljö att vistas i när man är sjuk.En helande miljö. Ja, så är bloggen för mig...
    Stort lycka till med din! Det är härligt att se och läsa hur du förverkligar en dröm.
    Kram Karin

    SvaraRadera
  50. Fantastisk beskrivelsen, det er akkurat sånn det er! Og jeg må si at du virkelig har funnet kunsten i bloggin, jeg elsker stilen din. Ha en flott helg. Klem Heidi

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍