lördag 3 oktober 2009

UTHUSET I STAN

Idag blev det ett besök i Helena Skarps nyöppnade butik "Uthuset på stan" i Gävle. Jag och min inredningslike vän var på språng igen. Helena hade förut en underbart fin liten gårdsbutik hemma hos sig. Det var med spänning jag klev in i hennes nya affär. Skulle den mysiga känslan även kunna infinna sig i en butik på stan, skulle det kännas för stort, opersonligt....?


I samma steg som jag klev över tröskeln till butiken blev jag mållös. Det var SÅ HIMLA FINT!!! Den mysiga känslan fanns absolut där, det var stilrent, rufft, industriellt, vitt, vintage, ja....affären hade allt. Helena är så himla duktig på att styla! Jag borde ha förstått att är det någon som får till allt i en butik så är det ju hon. Jag rekommenderar er VARMT att besöka den fina butiken och träffa den supergoa Helena. En butik helt i min smak = )!!! Bilderna här ovan är snabbknäppta, det kom folk, så jag blev lite stressad = ), inte de bästa bilderna, men jag vill så gärna visa er lite av allt det fina.

Om jag köpte något? Ja, så klart att jag handlade, ni får se senare. Det blev naturligtvis en sväng till goa Annette och hennes fina gårdsbutik Ett Hus I Vitt också. Nu är jag fullproppad med ny energi, oj vad bra man mår av dessa tjejer, deras butiker och härlig shopping!!!

Imorgon blir det den utlovade tävlingen, med saker från Uthuset i stan. Ha en skön fortsättning på helgen!

16 kommentarer:

  1. ååå, der skulle jeg vært gitt. Det ser ut som en nydelig butikk!

    Gleder meg til å se hva du har kjøpt

    Ha en fin lørdagskveld
    Beate

    SvaraRadera
  2. Åhh jag ser att det är en butik i min smak! Har ju svärföräldrar i Gävle så det händer att jag är där så nu vet jag vad jag gör vid nästa besök;-)
    Vill ju se vad du köpte!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  3. Hade man haft lite närmre...
    Ja, gissa själv ..*ler*

    Tack för att du visar lite bilder för oss som törstar efter allt stilsäkert och vackert!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  4. Kära nån vilken butik!!
    Varför bor jag inte närmare gävle?!? En butik heeeeelt i min smak =)))).

    Jag tycker dina bilder blev hur fina som helst...

    Kram
    Anna-Malin

    SvaraRadera
  5. Då får jag hoppa på upptåget och åka till Gävle, blev väldigt nyfiken på butiken. Nilla

    SvaraRadera
  6. åH vilket härligt inlägg. Lever mig in och känner inspirationen infinna sig. Vilken underbar dag du har haft. Jag har oxå en vän som är inrednings tokig vi brukar ofta åka en liten schopping runda tillsammans. Hoppas att hon och jag kan ta oss en tur till Uthuset nån dag. Önskar en fortsatt trevlig helg.

    MVH/ Ulrika

    SvaraRadera
  7. Åh, tack för visningen! Jag hade planerat att åka till butiken i torsdags men fick förhinder!!

    Det finns ingen som får till det så som Helena, hon är helt otroligt säker. Hoppas kunna besöka henne snart, vill helst vinna på lotto först, hihi

    Ha en fortsatt trevlig helg!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Vilken lycka att ha så nära två fina butiker.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Hej Vännen!
    Åh vilken ljuvlig butik!! Ser massa fina vill ha saker på bilderna;)
    Helena har verkligen känsla för det här med inredning! (Anette Ett hus i vitt oxå förresten)

    Vad kul med en utlottning!

    Ha en skön söndag,

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  10. Hohoho,varför har inte jag fömånen att bo nära dessa två butiker...det är bara att inse att man bor i 'fel' stad, suck!! Jaja, jag får ju se dina fina saker och bilder istället *ler*. Kram på sig kära du!

    SvaraRadera
  11. Hittade in till din blogg genom att klicka mig runt och jag måste säga att den är helt underbar. Så inspirerande :) Har klickat mig bak flera sidor och kan inte sluta. Här kan jag sätta fingret på det som jag försöker skapa i mitt eget hem.

    Har själv en blogg som jag skriver om mina två butiker som jag har tillsammans med min mamma och syster där det mest handlar om mode och därför läser man mest modebloggar, så det var kul att komma in på en inredningsblogg :)

    SvaraRadera
  12. Ååå det ser underbart ut,har inte hunnit dit en men på måndag ska jag nog hinna dit en sväng.
    kram o ha det så gott
    ninni

    SvaraRadera
  13. Heej
    ååå såå fint!!! Tänk om man ändå bodde närmre=(((..Jättefina bilder
    ha en riktigt skön söndag
    kraaaaam

    SvaraRadera
  14. Åh, den butiken såg verkligen underbar ut! Någon gång borde jag väl kunna ta mig till Gävle, det är ju egentligen inte så långt...

    Ha en bra dag!

    / Pernilla

    SvaraRadera
  15. Vad jag önskar att jag bodde närmare dessa butiker! Har beställt av Anette några gånger och väntar paket från henne nu faktiskt. Tur att det finns nätbutiker!:)
    Kram

    SvaraRadera
  16. Hej!

    Ååå ibland önskar jag så himla mycket att jag bodde norrut och inte så långt söderut. Tror att Uthuset skulle bli en klar favorit hos mig... kanske får bli en resa genom landet och besöka alla fina butiker en dag.

    Kram annica

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍