måndag 9 november 2009

STARTA EGET PLANER = )

Bokstav från Uthuset i Gävle.

Idag var jag till fotoaffären och fixade med mitt felbeställda objektiv. Hi,hi....jag kom hem med det felbeställda objektivet igen = )! Och....

en ny superbra kamera...hi,hi...

ni tror väl inte att jag är riktigt klok, jag som nyss har köpt en ny kamera = )! Men nu ska jag avslöja hur det ligger till...


Jag har varit lite hemlighetsfull och drömmande på slutet och det beror på att jag funderar på att starta eget = )! Jag vill förverkliga mina drömmar om att bli stylist och fotograf!


När jag berättade om mina planer för fotoaffären rekommenderade de mig att sälja min nya kamera (som en fotograf rekommenderat mig) och köpa en som är ännu bättre och som ger superbra kvalitet i bilderna och då behålla mitt nya objektiv. Jag har funderat i helgen och sökt på internet och jämfört de båda kamerorna och jag kom fram till att jag vill kunna ge jättebra kvalitet ut mot kund om jag startar eget. Och därför blev det ännu en ny kamera!



Jag vill satsa på fotografering, jag tycker att det är SÅ kul. Jag vill fota både inredning och porträtt. Bilderna i det här inlägget är tagna med min första systemkamera, jag håller på att lära mig min nya = )!


Den största drömmen jag har är att bli stylist och skribent mot inredningstidningar. Jag har väldigt länge varit storkonsument av inredningstidningar, och det har kännts som en dröm som jag aldrig kommer att kunna förverkliga. Men man måste ju börja någonstans...




I och med utmattningen som jag råkade ut för har jag tänkt till, det har varit en hård väg att gå men det har inspirerat mig till att förverkliga min dröm som jag länge har haft om att starta eget. Idag arbetar jag 60% som lärare och kanske nöjer jag mig med det och ger utrymme för att starta eget.


Tack vare bloggen har en ny värld öppnats upp, en värld fylld av inspiration och andra bloggare som har förverkligat sina drömmar och startat eget inom inredning, och andra som håller på att starta upp. Alla ni som kikar in har också varit en stor drivkraft och inspirationskälla. Nu känner jag att jag (kanske) snart är redo för att ta mitt stora steg och uppfylla en dröm som jag länge har haft att bli egen företagare inom foto och styling!!! Pirrigt... och jag hoppas att jag har modet att våga = )!!!

52 kommentarer:

  1. Åh vännen, jag håller tummarna för dig. Jag måste också ta tag i det...Hm men fotograf blir jag nog inte, känner inte att jag är duktig. Men stylist eller ha något eget, ja varför inte. Vad har du köpt för kamera nu då hihi?

    Kram till dig/ A

    SvaraRadera
  2. Haha det gjorde vi...Vi hörs per mail.

    Kramis A

    SvaraRadera
  3. Drömmar är till för att förverkligas ;-) Go for it! Varmt lycka till!

    kram Mia

    SvaraRadera
  4. Jag önskar dig all lycka till med ditt företag!! Jag har också varit sjukskriven p g a utmattning men är nu tillbaks på jobbet på heltid. Men det har tagit mig mer än ett och ett halvt år. Jag har följt din blogg länge men jag vet inte om jag har lämnat någon kommentar här förut. Du har ett vackert hem och en inspirerande blogg!
    Hälsningar
    Charlotte

    SvaraRadera
  5. Å så härligt! Jag misstänkte att det var något sånt på gång när jag läste ett tidigare inlägg.

    Det är skittufft att prova, gör man inte det, så får man aldrig veta, eller hur.

    Stort lycka till!!

    SvaraRadera
  6. Det synes jeg du skulle gjøre! Du er jo SÅ flink og både fotgrafere OG style!
    Stå på! Jeg heier på deg:))

    Klem!

    SvaraRadera
  7. klart du ska våga prova på :) du har definitivt talangen men främst modet, och det kommer du långt på...önskar dig alla lycka till vad du än bestämmer dig för, ska bli spännande att få följa med på din ev resa....

    kramen

    SvaraRadera
  8. Åhh vännen vad spännande.
    Har nästan anat att du har varit på gång med något sådant.
    Klart att du ska göra slag i saken och förverkliga dina drömmar.
    Tänk vad du skulle ångra dig och undra annarshur det kunde blivit.

    Spännande med ny kamera.... vad blev det nu?
    Ska bli så roligt att förlja din resa om du nu tar beslutet att satsa.

    Bamse kramar Lina

    SvaraRadera
  9. Klart att du vågar, annars kommer du att ångra dig hela livet! Man ångrar ju sällan det man gjort, utan det man inte gjorde.
    Lycka till med allt!
    Kramar
    Helena

    SvaraRadera
  10. Men va roligt,klart det kommer att gå bra för dig,du är så himla duktig att fota.
    Lycka till!!!!
    kram o ha det så gott
    ninni

    SvaraRadera
  11. Nämen vad roligt! Lycka till!
    Du måste tala om vilken kamera du har (gärna också vilken modell den gamla var). Jag vill kunna ta fina bilder på mina barn och har ingen aning om vilken kamera jag ska skaffa den dagen det blir aktuellt!
    Kram, Annica.

    SvaraRadera
  12. VÅGAR JAG SÅÅÅ VÅGAR DUUUU, bruttan. Man måste prova, annars ångrar man sig....skiter de sig så gör de det,,,, men då har man fått testa... Du vet att jag HEJJAR på dig, Eas å snuffe mä.....


    Nu dricker ja kaffe, sen duchen, sen piffning, sen till Butiken, spännande, min andra jobb dag =)=)



    Stor puss

    SvaraRadera
  13. Go girl ;) Alltså jag hade ju en liten hobbyverksamhet med mina dalahästar som jag designar, men inte trodde jag att det skulle gå så här bra! Jag tjänar lite för mycket...=)så nu är jag snart igång med eget företag, sååå kul! Lycka till! Kram Lina

    SvaraRadera
  14. Åh så spännande för dig! Det är klart du vågar!Vad har du att förlora? Våga hoppa och vinn...Du är så duktig på att fota! Jag smiter ofta in och tittar på dina bilder...
    Ha det gott!
    Emelie

    SvaraRadera
  15. Klart att du ska våga! Du tar ju fantastiska bilder och är duktig på att styla. Som sagt "man ångrar inte det man gjort, bara det man inte gjort!"
    Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  16. Hej Charlotte!

    Tack för dina fina ord! Jag har hört att det tar 1,5 år som för dig att komma tillbaks efter en utmattning och jag tror att det kommer att ta det för mig med. Bra jobbat att du är tillbaks på heltid!

    Kul att du kikar in här!
    Kram l-l

    SvaraRadera
  17. LYCKA TILL det kommer att gå toppen du tar ju jättefina bilder och nu med en ny kamera wow.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  18. Man ska göra det men mår bra av och som man tycker är kul! Du är på rätt väg framåt! Stort lycka till! Vickan

    SvaraRadera
  19. Åå, vad roligt! Stort lycka till med dina planer! Det är så härligt att höra om personer som vågar ta steget - men egentligen behöver ju inte steget vara så stort och farligt. Du tar ju så fina bilder så det kommer att gå jättebra=)

    SvaraRadera
  20. Klart att du måste prova på din dröm, man lever bara en gång.
    Jag vet att du kommer att lyckas JÄTTE bra, kolla bara på din blogg, fantastiska bilder, vackert, inspirerande och trevligt skrivit.
    Kör så det ryker!!!!!!!
    Du kommer bara ångra dig om du inte tar steget fullt ut.
    Kramkram Marie

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Tack för kameratipset! Jag har antecknat! :D
    Kram, Annica.

    SvaraRadera
  22. Go for it! Du är ju så duktig på att fotografera, jag gillar dina foton.

    SvaraRadera
  23. Åh vad roligt! Klart att du ska förverkliga dina drömmar! Jag håller alla tummar som jag kan för dig!

    Vad har du köpt för kamera, och vilken hade du innan (det har jag missat)?

    KRam Anna

    SvaraRadera
  24. Go for it!!!!

    Du tar ju riktigt proffsiga bilder så jag är helt säker på att du skulle lyckas som stylist och fotograf!

    Man ska följa sina drömmar, är själv uppe i att förverkliga mina om att registrera mitt egna lilla företag :)

    Så jag tycker verkligen att vi ska satsa på våra drömmar, inget kan gå fel - man kan bara lära sig mer om livet och våga leva fullt ut!!

    Stort Lycka till

    SvaraRadera
  25. Hej Lise-Lott!

    Åh vad spännande!! Såklart du ska pröva, du är ju jätteduktig både med kameran och på att styla:)
    Det kommer bli hur bra som helst det här Vännen!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  26. Man måste våga prova nya saker annars kommer man bara ångra att man inte prova. Lycka till! Nilla

    SvaraRadera
  27. Oj, oj, oj så spännande. När man ser dina bilder här på bloggen så märks det ju direkt att de, bilderna alltså, är miltals från många av oss andra. Du har det verkligen i dig.
    Store lycka till ,
    kram Petra

    SvaraRadera
  28. Hej, VAD KUL!!! Det låter verkligen som något för dig och jag vet hur det känns, går just i samma tankar...fast lite grönare tankar då:) Det är pirrigt och nervöst innan man vet vart de bär av men jag tror att man ångrar sig om man inte provar. Ska bli kul att följa dig också, kan vara bra att ha ett "nätverk" med människor som är i samma sits även om det är olika områden. Stort lycka till!!!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  29. Du verkar väldigt duktig av det jag sett på din blogg så det tycker jag helt klart du ska satsa på! Lycka till:)

    Josefine-At home

    SvaraRadera
  30. Men det är väl klart att du ska starta eget för sjutton!
    Min make har eget som fotograf vid sidan om sitt ordinariearbete och det funkar hur bra som helst! Alltid gutt med lite extra klirr i kassan oxå!!!!! hehe

    Stort lycka till hjärtat!

    Puss

    SvaraRadera
  31. Det är klart du ska!!! Ibland är det bara att blunda och hålla för öronen och KÖRA...Jag vet att det kan vara svårt då det är skönt att ha kontroll... (Åtminstone är det så för mig...) Nej, satsa du på din dröm, du har ALLA förutsättningar för att lyckas!!

    (Tack för vänliga, peppande ord hos mig. Senaste bilden är inget att skryta med då den blev alldeles för ljus, men den får duga...;)

    Kram
    Anna-Malin

    SvaraRadera
  32. Åh det är så kul att läsa om dina planer och om framförallt modet om att ev starta eget, jag veeeet att du kommer klara det här galant!:-) Du är redan ett proffs med både foto och styling så varför skulle det kunna misslyckas, *ler*. Kram på dig vännen!! Sofia

    SvaraRadera
  33. Det är klart du ska satsa! Du tar ju underbara foton, så det kommer säkert att gå jättebra! Att starta eget vid sidan om ett annat jobb, måste ju vara det ideala. Då har du ju tryggheten kvar om det är tungt i bröjan...
    Lycka till!!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  34. Såklart att du ska starta eget =)
    Kollade igen dina bilder idag och du har ju för tusan BARA fina bilder. Stöttar dig genom att länka :D

    KRAM ♥

    SvaraRadera
  35. Det är härligt när människor vågar förverkliga sina drömmar! Jag önskar dig varmt LYCKA TILL!

    SvaraRadera
  36. Åh vad roligt! Du är verkligen superduktig på fota så det kommer säkert gå bra!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  37. Hej tack för en bra blogg
    Var kan man köpa den otroligt fina
    hjärtat....vill oxå ha ;)
    Lycka till
    /Lisa

    SvaraRadera
  38. Hej Lisa!

    Tack för dina fina ord! Hjärtat har jag köpt i en inredningsbutik i Kungsgården, hm, vad hette den nu....

    ....är tillbaks igen och har kollat upp det annaochlotta.blogspot.com där hittar du butiken. De här taggtrådshjärtanen var billigare där, mot i vissa affärer där de kan kosta 500 kr.

    Kram L-L

    SvaraRadera
  39. Lycka till med allt nu. Klart att du vågar när jag vågar. Vem vet vi kanske kan göra något jobb tillsammans. Lycko dig med en ny kamera..jag använder visst en märke som ingen annan..vi får väl se vd jag ska investera i.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  40. Hej! Jag tycker det är underbart med alla som har en dröm och som verkligen försöker uppfylla den. Självklart ska du satsa på detta. Det kommer att gå jättebra. Kram Therése

    SvaraRadera
  41. åååå så skoj, det är klart att du ska. Du har handlag och rätta gnistan för att bli egen. Du är duktig stylist och dina foton är såå fina.När man har ett annat jobb som du har så har du ju en inkomst i alla fall. Allt kan ju förändras med tiden så att du på heltid kan ägna dig åt det du vill. man måste våga ta det där steget och börja nån gång. Jag bara hoppade rakt ut när jag gjorde boken utan att igentligen tänka så mycket och det har gått lysande, inte smärtfritt precis men man lär så länge man lever.
    Jag ska oxå köpa mig en systemkamera men vet inte riktigt än vilken. Vad köpte du för någon?? Vet du vad den kostade, jag har tänkt att det får bli dyrt bara det blir bra.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  42. Kul att läsa om Dina planer! Skulle oxå vilja göra det, dock inte som fotograf..Det är inte min starka sida. Dina bilder är jättefina, det kommer gå så bra för Dig!! Det är jag säker på:o)
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  43. GOOOO FOOOR IT GIRL!!!
    DET FIXAR DU!!!!
    DU HAR ALLT SOM BEHÖVS!!!

    kramisar i massor & lycka till!
    Att dina foton är famtastiska ..det vet du redan att jag tycker!!!

    Millis ♥

    SvaraRadera
  44. Vad kul att starta eget. Det är också min dröm, men vi är några tjejer som pratat om en liten butik i framtiden.
    Snart ska jag fösöka komma tillbaks till lärarjobbet till en viss del. Har du fortfarande klassansvar? Vi funderar på om jag ska vara resurs eller jobba på fritids ett tag, men lärarjobbet på heltid, blir nog tufft.
    Ha det gott och lycka till!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  45. Tack för kommentaren inne hos mig. Svart golv kräver sin mopp... Allting syns, men det gör det ju även på vitt och smutsen finns ju där oavsett vilket golv jag har. Nu städar jag lite oftare men det känns helt okej. Jag är helnöjd med mitt svarta golv.
    Ha en bra dag. Kram Therése

    SvaraRadera
  46. Go girl!
    Klart du vågar! Det är så härligt att följa alla duktiga bloggare som tar steget och följer sin dröm.
    Tror det finns plats för oss alla!

    All lycka!
    Kram
    Pernilla

    SvaraRadera
  47. L-L , vet att du tänk på detta länge! :) Blir såå glad för din skull!!
    Jag tror absolut att det går bra! Du har ju bloggen (som är mkt poppis :) )
    Som en bra språngbräda, också att marknadsföra lite på.
    Du har ju verkligen öga för inredning o foto o du vet att jag tycker allt du gör är otroligt snyggt !!!
    Jag är en skriven fan i din fanclub!! ;) *fniss*

    Kramisar Jeanette

    SvaraRadera
  48. Du får inte så lite kommentarer du heller..hihi, så skoj:-)) Jo, glömde ju säga att vad gullig du är som har tipsat folk om min blogg/hus, gulliga dig!!! Kramis igen!

    SvaraRadera
  49. Detta kommer bli toppen!! Du är redan en sådan dutkig stylist och fotograf att du är i världsklass redan nu!!! Tänk va alla stylsiter o fotografer - innan bloggvärldens tid- ska oja sig nu, det kommer konkurrenter på löpande band, bloggen är fantastisk och visst ger den mycket för oss som brinner för sånt här! Stort Lycka till, dina bilder visar att du är en redan är en stjärna! Mari.

    SvaraRadera
  50. Sv; Tack så mycket!!!
    Vilka snygga bilder, och vad spännande det låter att bli fotograf!
    Kramizar Lizzi

    SvaraRadera
  51. Åh, vad roligt! Det är en dröm som jag också har, även om den än så länge känns rätt avlägsen..
    Önskar dig all lycka till!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍