fredag 29 maj 2009

MIDSOMMARBLOMSTER
Idag när jag var ute på promenad i solen hittade jag de första midsommarblomstren, jag var tvungen att plocka in en bukett. Den njuter vi nu av i köket = ). Det ser ut att bli FINT väder i helgen. Vi ska på ännu en dansuppvisning, Wilma ska dansa på stan. Sen ska vi titta på Mora Träsk, det blir nog dans av oss andra då också = ). På kvällen är vi bortbjudna till våra goa grannar. Vi är några familjer som ska dit, mysigt. Jag är en sån som gärna bjuder hem vänner till oss och då uppskattar jag verkligen att bli bortbjuden.

Ha en skön helg och njut av solen!

torsdag 28 maj 2009

SLUTVISNING LEKRUM
En liten sittplats i lekrummet, här dukas det ofta upp. En liten kabelvinda fick bli bord och 2 myranstolar (från Mio) fungerar bra till. Det är lätt att flytta dit de 2 stolarna från skrivbordet om fler ska sitta.

Leksakerna då, var är de? Vi har utnyttjat olika förvaringar för dem. En vägg är täckt av garderober som fanns när vi flyttade in, de fungerar perfekt som förvaring av pyssel, spel, böcker och leksaker. Vi har förrådet vägg i vägg med lekrummet, där har vi också leksaker, en korg full med de mjukisdjur som sällan används, dockskåp som tas in i perioder, dockvagnar m.m. W & E vet vart de kan hitta sina saker och plockar fram vid behov. Det är ofta roligt att plocka fram saker. När dockskåpet stog framme kunde det stå i ett halvår utan att de tittade åt det. Nu har vi tagit undan det och då är det kul när det kommer fram. Utanför lekrummet står en IKEA-hylla med förvaringsboxar, även denna är full med leksaker. Så leksaker har vi massor, men de är väl dolda i olika typer av förvaringar.


W & E plockar fram saker till den lek de har, då det inte är så mycket saker framme ger det ett lugnt intryck och leken blir fokuserad på en sak i taget. Är det Barbie som gäller åker alla Barbie-grejer fram, är det dukning med dockorna åker allt detta fram och däremellan försöker vi hålla ett lugnt lekrum. Lekrummet används mest av Ebba som dukar och leker med dockor. Hon packar ofta väskor fulla med saker. Hon älskar att sitta och rita här inne också, hon trivs bra med det lilla skrivbordet och att få sitta i fred men ändå nära där vi andra är.

onsdag 27 maj 2009

MER LEKRUM
Här är fler bilder från lekrummet. Ett litet bord fungerar som skrivbord, där finns det plats för två att sitta. Jag har gjort en lång krokbräda efter ena väggen med handgjorda smidda spikar. Där hänger lite kläder som W & E har haft när de var små, något dockplagg och saker som de själva har gjort. Bakom soffan på ena kortväggen hänger praktiska ramar från Granit där W & E:s teckningar samlas.

Många funderar: Var är leksakerna? I det stora skåpet från IKEA, som ni såg i förra inlägget, finns en hel del leksaker. Vart de är mer visar jag i ett kommande inlägg = ).

Nu har vi haft sommarfester två dagar på raken. Igår var det på Wilmas skola och idag var det på Ebbas dagis, det har bjudits på teater och sång. Ikväll hade vi turen att kunna njuta av picknick i gröngräset på dagisgården.
FINT HUS PÅ HEMNET = )


Bild: Hemnet
Jag är Hemnet-beroende och måste bara tipsa alla andra Hemnetfreaks om ett fin hus. Det ligger i vår grannort Forsbacka och Ulrica Messing har bott här. Det är ute för 3,3 miljoner. Jag tycker att det är jättefint. Vi har inga planer på att flytta hit, men det är fint. Lite småpiff, men annars helt underbart. Klicka här för att se mer bilder.

tisdag 26 maj 2009

EN FÖRSTA VISNING AV LEKRUMMET
NU MED VITA GOLV
För ett tag sedan målade jag ju lekrumsgolvet vitt. Här får ni nu se resultatet. Jag är mycket nöjd med att fått bort björkparketten, och fått det ljust vitt där inne. I skåpet som kommer från IKEA rymms massor av leksaker. Böcker står lättillgängliga framme på en tavellist. Ett par mjukisdjur ligger i vaggan, kon har blivit ompysslad med plåster. En "ful ankunge" som Wilma har gjort hänger på en kroklist. Mattan är en Lexingtonmatta som jag hade turen att hitta i förrådet.

I den gamla ärvda soffan sitter Maileg-kaninen. Det mesta i rummet går i vitt och rosa, Maileg-kaninen bryter av med sin ljust turkosa klänning. En av loppislådorna finns på lekrummet.

Mer bilder från lekrummet kommer...

måndag 25 maj 2009

SOMRIGT I KÖKET
Idag har vi haft jättefint väder, soligt och varmt. Det är så härligt i köket när solen skiner in genom de tunna skira gardinerna och man ser all grönska utanför köksfönstret. En slags viol i zinkkruka pryder köksbordet. Ett par flaskor i fönstret får ett fint ljus i glaset när solen skiner in på dem. Det är så härligt nu när det äntligen börjar bli sommar!

söndag 24 maj 2009

OVANFÖR KYLSKÅPET


Ovanför kylskåpet har vi ett tomrum. Här har jag utnyttjat det till ett par praktiska saker som också är fina att titta på. Jag har ställt en av mina loppislådor (ni vet de där för 10 kr st) där uppe. Jag brukar ha någon glasflaska där och en kanna som används som vas. Just nu står det även en oanvänd kruka där uppe.

Idag har vi en hemmadag, Wilma har fortfarande någon vattkopp som smittas. Jag ska sätta mig ute i en solstol och träna mig på att koppla av och bara vara, inte lätt = ).... jag behöver även få solljus så att jag piggnar till.

Ha en skön söndag!

lördag 23 maj 2009

20.000 BESÖKARE...= ))!!!


Oj....besöksräknaren har passerat 20. 000!!! TACK alla ni som kikar in och TACK till alla ni som lämnar kommentarer, jag blir jätteglad!!! Jag har inte ens kunnat drömma om att så många skulle kika in här....jag är SÅ GLAD!!!

Jag utlovade en tävling vid 10.000 besökare, sen har det gått så fort och helt plötsligt är det uppe på 20.000, jag har inte hunnit med här ... = )!!! Jag ska försöka tänka ut något bra till tävlingen, för det här måste firas!!!

TACK!!!

fredag 22 maj 2009

MER FRÅN EBBAS RUM
Lite mer nya bilder från Ebbas rum kommer här. Ett stort E står brevid tunnan från IKEA. Klädhängaren är en favorit. Postlådan från BRUKA tycker Ebba mycket om att leka med. Klänningen har jag haft med förut, min mormor som har gjort när jag var liten. Tröjan med rosa texten "Ebba" har hennes moster A-C gjort till henne. En ängel som min kompis syster har gjort hänger i hennes rum. Här nedan är kudden som ligger på hennes säng, jag har fått frågor om vart den kommer ifrån, det är en IKEA-kudde.Idag har det varit städning här hemma, vilket var välbehövligt. Wilmas vattkoppor börjar nu torka, hon har haft många prickar och feber, men hon har inte varit allför besvärad, jätteskönt för henne. Så nu har vi klarat av det i vårt hus! Ikväll blev det Tacos, något som jag aldrig tröttnar på. Nu sitter vi i soffan och myser.

torsdag 21 maj 2009

EBBAS RUM


Här kommer lite nya bilder från Ebbas rum. Hon har fått en ny hylla ovanför sängen. Där är det skiftande saker som står. Ibland är det böcker och ibland lite saker. Här är det jag som har stylat till det med rönnbärshjärtan som hon har gjort. Visar mer bilder från hennes rum imorgon. Eftersom vi har lekrum på nedervåningen är hennes rum mest ett sovrum så det är oftast väldig ordning där.

onsdag 20 maj 2009

MAILEG

En favorit är den fina Mailegkaninen. Den pryder lekrummet. Den har jättefin virkad klänning och fina virkade skor. Den har jag köpt hos Anette i den fina gårdsbutiken Ett Hus i Vitt, hon har precis öppnat sin web-butik, jag rekommenderar varmt att gå in och titta, det finns så mycket fint. Idag är vi hemma, nu är det Wilmas tur att ha vattkoppor. Sen är det långledigt för oss alla, jätteskönt! Ha en bra dag!

måndag 18 maj 2009

DETTA KÖPTE JAG I GÖTEBORG:Här kommer bilder på det mesta som jag köpte i Göteborg. Detta köpte jag på Granit. Några svarta pennburkar, en till schiffonjén och två till Wilmas skrivbord. Det blev fler vita pennor som jag har sen förut. Jag tycker att texten på dem är bra "Förenkla ditt liv - få tid att leva". Inte lätt att leva efter den texten, men det ligger något i den och det känns som att det stämmer bra på oss som bytte vårt drömhus mot ett mer fungerande hus.Jag köpte några Grenngate-saker; en prickig vaxduksbit, prickiga pennor och doftkulor. Jag köpte även en prickig Bruka-duk och servetter från Granit. Det blev sittdynor från Rusta, jag ville ha fler av den serien och fyndade dessa sista för 20 kr st.

Igår när jag kom hem låg det en kommentar till mig att jag genast skulle kolla in på mitt måleris blogg , vilket jag genast gjorde och jag fick en glad överraskning , jag har VUNNIT = )i hennes fina tävling!!! Nu ska jag bara välja ut något av hennes fina saker som man fick välja på, kanske att det blir någon av de här:Det blir inte alltid som man har tänkt sig, jag skulle ta igen lite bloggtid idag, men det blev bara ett inlägg, vilken tur att det imorgon är en ny dag och nya möjligheter = )!