torsdag 28 maj 2009

SLUTVISNING LEKRUM
En liten sittplats i lekrummet, här dukas det ofta upp. En liten kabelvinda fick bli bord och 2 myranstolar (från Mio) fungerar bra till. Det är lätt att flytta dit de 2 stolarna från skrivbordet om fler ska sitta.

Leksakerna då, var är de? Vi har utnyttjat olika förvaringar för dem. En vägg är täckt av garderober som fanns när vi flyttade in, de fungerar perfekt som förvaring av pyssel, spel, böcker och leksaker. Vi har förrådet vägg i vägg med lekrummet, där har vi också leksaker, en korg full med de mjukisdjur som sällan används, dockskåp som tas in i perioder, dockvagnar m.m. W & E vet vart de kan hitta sina saker och plockar fram vid behov. Det är ofta roligt att plocka fram saker. När dockskåpet stog framme kunde det stå i ett halvår utan att de tittade åt det. Nu har vi tagit undan det och då är det kul när det kommer fram. Utanför lekrummet står en IKEA-hylla med förvaringsboxar, även denna är full med leksaker. Så leksaker har vi massor, men de är väl dolda i olika typer av förvaringar.


W & E plockar fram saker till den lek de har, då det inte är så mycket saker framme ger det ett lugnt intryck och leken blir fokuserad på en sak i taget. Är det Barbie som gäller åker alla Barbie-grejer fram, är det dukning med dockorna åker allt detta fram och däremellan försöker vi hålla ett lugnt lekrum. Lekrummet används mest av Ebba som dukar och leker med dockor. Hon packar ofta väskor fulla med saker. Hon älskar att sitta och rita här inne också, hon trivs bra med det lilla skrivbordet och att få sitta i fred men ändå nära där vi andra är.

23 kommentarer:

Signe 1 sa...

Ja vad säger man? Du vet ju redan vad jag tycker om ditt hem och din stil L-L...SUPERFINT!!:-)Ha en fortsatt mysig kväll, Kram Sofia

Ett hus i vitt sa...

Åh rummet är så otroligt vackert! SÅ lugnt och fridfullt och utan störande intryck. Förstår att dina tjejer trivs. Hihi o kaninen igen :-). Ha en trevlig helg! Själv sticker jag till Stockholm över helgen, storasyster sköter butiken. Hoppas vi ses snart! Kram, Anette

Stjärnor & Champagne sa...

Gud så fint. Jag blir helt sjuk av dina bilder, ljuset du får. Jag försöker och försöker, ja inte lyckas jag. Hm det måste bero på att allt är vitt hos dig, fniss. Hoppas att du mår bra vännen. Nu har jag klarat av ICA,hu vad trist och 1500:- fattigare för sådant som skall stoppas in i munnen och ut där bak hihi.
Kram till dig från mig/A

StrandviksVillan sa...

Mycket vackert rum!
Härligt med så mycket förvaring, då har man ju faktiskt en chans att hålla det snyggt och prydligt.
Men med tre barnrum som hemma hos oss är det inte lätt att hinna med i svängarna och lekarna... Puh!

mitt gröna hjärta sa...

oj,oj,oj, så rent och snyggt, det märks att du har tjejer:) Här har vi en miljon legobitar utspridda och diverse uppbyggda kreationer som inte går att flytta för då tar men sönder det och det blir illvrål.. Jag kommer knappt in i Linus rum för allt Lego som ligger på golvet trots alla förvaringsboxar i hyllorna
... Kram Jenny

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Tänk om mina barn kunde ha så fint..här ser det ut som en rövarkula..men deras rum är inredningsfritt..bara deras.
Kram Lotta

Anonym sa...

Härliga bilder du visar :-) Förstår att det blir många dockor i lekrummen. Kram!

Stjärnor & Champagne sa...

Använder inte heller blixt, skall kolla det där med vitbalans måste jag kolla upp.

Kramis A

Grodmamman sa...

Önskar att dottern här vore lika duktig på det där att bara ha framme en sak i taget!:) Här blandas det friskt, men idag kom jag i alla fall fram med dammsugaren!:)Blev så avundsjuk på alla era garderober!
Kram

Bygatan sa...

De stolarna är ju såå söta! Jag gillar möbler i miniformat.

Så skönt att ha ordentligt med förvaring till leksakerna, kommer ihåg när mina var små så var det mest huller om buller med olika teman. Men dina barn verkar lärt sig ordning & reda redan;-)

Det är så fint att ha kläder hängandes på väggen som du gjort.

Ha en trevlig helg!

Kram Lena

Bella sa...

Oj oj oj vad fint du gjort i barnens lekrum!! Riktigt snyggt!

Stor kram till dig

Snuttan sa...

Vilket vackert rum. Jättefint

Kram
Åsa

hjärtehem sa...

Hej!
Ni har så mycket bra förvaring överallt, jag blir så sugen på att organisera när jag ser dina bilder :0)
Här råder fullständig kaos bland barnens saker och inte är det lätt att inreda deras rum i "min" stil...olle sätter själv upp en star wars-plansch på en vägg & nån med bilar på andra eller dekorerar fönsterbrädan med skräp han hittat på vägen hem...och han blir så nöjd!! Ja, vad gör man *hihi*...
Fint tyget blev i skåpet :0)
kram åsa

Fru Fjeldhammer sa...

så lekkert hjem du har!! virkelig mye flotte bilder!

helen sa...

Så himla fint!

Blir inspirerad att åka iväg direkt och köpa en massa snygga förvaringsboxar och rensa i röran, här hemma!!

Ha nu en skön helg!

Kram
Helen

Jenny sa...

Hej Lise-Lott!
Jättefint o vad coolt med den vitmålade kabelvindan!!

Vad smart ni har löst det med förvaringen i lekrummet!


Ha en toppenhelg i solen:)

Kramis Jenny

home by lina sa...

Håller med om att bra förvaring är a och o. Det bli lättare att städa och ger ett renare intryck! En fråga..var hittar du alla kabelvindor någonstans? Ha en bra helg! Kram Lina

Helenas loggbok sa...

Man blir som vanligt mållös! Perfekt med all förvaring och slippa ha alla saker synliga, det blir ju lätt så rörigt med alla färger och saker! Jag har alltid gömt undan barnens saker i förvaring och folk har tyckt att deras rum mer sett ut som utställningsrum. Men trivs man med det så gör man!
Ha en bra dag!
Kram
Helena

Huset på Marbogården sa...

Kanon fint, behöver inte sägas mer:)

promenader på landet sa...

Vad härligt och ljust lekrummet är!! Bra att ha mycket förvaring så allt inte behöver vara framme jämt! Kram Maria

Skrållungar och skärgårdsliv sa...

barnrummet blev verkligen jättefint!
Smart att ha garderober att slänga in alla leksakerna i!

Trevlig helg!
Kram Nadja

Marita sa...

Drömmer om en kabelsnurra att laga bord, blombord av. Håller ögonen öppna för jag har fått massor av ide'er via bloggare. Här ser jag ett fint tips till, tack!
~marita~

Anonym sa...

Hej! Verkligen jättefint..MEN barnens rum borde vara inredningsfria anser jag. Där går gränsen! Dom behöver lite färg :) Kram.