söndag 30 januari 2011

ERNST KIRCHSTEIGER


På Formex hade jag nöjet att få se och lyssna på Ernst, han är en av mina stora inredningsfavoriter. Han gav ett mycket ödmjukt intryck precis som på TV. Han pratade om att inreda personligt. Det gäller att hitta sin stil och ha det man själv tycker om, men först och främst är det vi personer och den kärlek det finns hos oss som bor i hemmet som präglar vårt hem. Det kan vara ett hem med stökig och brokig miljö där man bara stortrivs för att personerna som bor där är väldigt kärleksfulla, sen kan det vara ett snyggt och stilfullt hem som bara känns stelt för det finns ingen kärlek där.


Ernst tycker att vi ska ta hjälp av våra sinnen syn, hörsel, smak, känsel och doft när vi inreder. Vi behöver få tillfredsställelse i alla sinnen. Kanske det är därför som vi trivs så bra i våra ofta så enkla stugor, där finns oftast något för alla sinnen naturligt. Han pratade också om att vi aldrig blir färdiga i vårt inredande. Vi behöver få nya intryck i hemmet, man behöver inte köpa massa nya saker, det kan räcka att flytta någon sak och vi får nytt intryck. Det stämmer verkligen på mig, här har möblerna åkt karusell igen = ), så härligt att höra att vi mår bra av det!

Han säger också att vi ska inreda med det vi själva tycker om och att vi ska visa respekt när vi kliver in i andras hem. Så sant....många borde höra de orden, jag har varit med om många som gärna bjuder på goa och otroligt fina ord om vårt vita hem, men även en hel del respektlösa kommentarer. Jag inreder för min egen skull och inte för andras, här är mitt hem som jag har lagt mycket tid, själ och hjärta i. Jag har hittat min stil som jag stortrivs med. Jag blir själv väldigt inspirerad av att komma hem till andra som gillar inredning oavsett vilken stil eller färg de har, om de har inrett med personlig touch och har ett stort hjärta så känns det!

Tack Ernst för många kloka ord!

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Han är ju väldigt duktig att inreda, Ernst. Precis som du är!

Ha en bra söndag, kram från Ulrika

Signe 1 sa...

vad kul att få träffa ernst och höra hans kloka ord om inredning...ett proffs som han ju faktiskt är!:-)

kramkram vännen!

Anneli sa...

Hejsan.

Har faktiskt också träffat Ernst, men i ett annat sammanhang, fick en känla av att han är en mycket fin och ödmjuk person.

Att han dessutom kan en hel del om inredning är bara ett pluss.

Visst är det så att ett hem präglas av människorna som bor där...
har en väninna som inte alls är intresserad av inredning, men hennes hem......där vill man verkligen vara, där är så hemtrevligt och där finns så mycket kärlek och där är prylar överallt.....och bara sååå mysigt!

Önskar dig en fin vecka,
Kram Anneli.

Maria i Lilla villa vita sa...

Vilka fina och tänkvärda ord från både dig och Ernst!
Jag småpratade lite med Ernst när jag besökte Formex, underbar man med underbar smak!

Grodmamman sa...

Kloka ord från Ernst!
Känner mer och mer att jag struntar i trender och vad andra tycker, jag vill ha saker omkring mig som jag tycker om och som gör mitt hem personligt!
Kram

Levis o Vilda sa...

Han har ju så rätt, allas vår Ernst. Så tråkigt att du fått respektlösa kommentarer om ditt vackra hem... O tänk så trist om alla hem var likadana, såklart det måste va olika. Bara man själv och familjen trivs, det är det viktiga!

Kram till dej!

stimpilina sa...

Hej hej...
kul att du delade med dig av Ernst fina/kloka ord!!
Vi har det ganska rörigt här hemma....det var skönt att höra att det är ok (även fast jag jobbar på att få det mer städat) hahaha
Tack för din fina blogg
Kram Lina

promenader på landet sa...

Hej vännen förstår att det var givande och trevligt att lyssna på Ernst och hans kloka inredningstips, vad kul! Må så gott kram Maria

milla - andante sa...

TACK för att du förmedlar Ernst ord om att det är BRA att flytta runt möbler och annat...:) Då kanske jag kan göra det imorgon igen utan att känna mig halvt galen...?!;)

KRAM

Jenny sa...

Vad kul att få höra Ernst "live", han är klok han:)

Ha en trevlig vecka Lise-Lott!

kraam Jenny