måndag 8 augusti 2011

En bloggerska på TV
Via bloggen har jag kommit i kontakt med många goa tjejer, en av dessa är Charlotte som kommer att vara med i SVT:s nya program "En andra chans" som börjar på torsdag kl.21.00. Så här skriver SVT i presentationen av Charlotte:

"Sommaren 2007, bryter tvåbarnsmamman Charlotte ryggen när hon ska rädda sin son som sitter ensam i en bil som börjat rulla. Charlotte försöker hoppa in i bilen för att dra åt handbromsen.
- Jag bara sprang och försökte kasta mig in på passagerarsidan, men bildörren slog omkull mig och jag släpades med och hamnade till slut under bilen. Det small och brann till i ryggen och jag kände hur benen försvann.

På sjukhuset opereras Charlotte akut i 7 timmar och när hon vaknade fick hon veta att för alltid är förlamad från midjan och ner och att hon måste lära sig leva med en ständig smärta.

För Charlotte som alltid gillat att röra på sig - hon älskade att åka telemark, segla och gå ut i skogen - har det varit viktigt att försöka hitta andra aktiviteter som hon fortfarande kan utföra.
- Har man varit så nära att inte finnas längre så tycker jag nästan att man är skyldig att ta ut det mesta som möjligt av livet, säger hon själv.

I dag bor Charlotte med sina två barn Emma och Linus och kärleken Claudio. Tillsammans letar de hus och gifter sig sommaren 2011. "Jag kommer att vara bokad och följa denna beundransvärda tjej!

10 kommentarer:

[room] by sofie sa...

Bloggvärlden ger en sååå mycket fina kontakter. Till hösten kan vi se TV2 igen (när vi bor i Sverige)så jag ska absolut följa.

Kram Sofie

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad roligt - jag ser så mycket fram emot det programmet! :)

Kram Jenny

Jenny sa...

Hej Lise-Lott!
Hoppas allt är bra med dig!

Jag ska oxå sitta klistrad framför tv:n när programmet kommer, charlotte verkar vara en sån fighter:)

Ha det gott,

Kraam Jenny

Lantligt i smultronbacken sa...

Åh, tack så mycket föt tipset. Det har jag missat. Jag måste även kika in på bloggen och läsa lite.

Kram Teres

Vita verandan sa...

Den kommer jag att se. Man får en tankeställare av sådana dokumentärer.

Har inte kommenterat hos dig på länge, men jag kikar in ljämt!

Kram Anna

Två systrar sa...

Tack ör dina fina ord vännen!! Det är just sådana som du och alla andra goa bloggtjejer som gör livet så mycket lättare :-) Tusen kramar Charlotte

Två systrar sa...

Tack ör dina fina ord vännen!! Det är just sådana som du och alla andra goa bloggtjejer som gör livet så mycket lättare :-) Tusen kramar Charlotte

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej!

Det var länge sedan! Ska bli ändring på det, nu när sommaren börjar lida mot sitt slut. Hoppas, för övrigt, att du haft en toppensommar :-)

Jag fick rysniningar när jag läste texten! Vilken historia! Jag såg förra omgången av tvserien, och man får sig en rejäl tankeställare. Måste titta denna gången också.

Ha det så gott!
Kram Lina

mammaxtre sa...

Den berättelse som Charlotte förmedlar kräver näsdukar. Jag gråter bara jag läser om det, oerhört gripande. Hon är en mycket stark kvinna.

Ha det gott

Maria i Lilla villa vita sa...

Detta program får jag bara inte missa, tack för tipset!
För att svara på din fråga om pallarna, så har jag två st i lager och kan skicka omgående om det skulle vara intressant för dig!
Ha en fortsatt bra dag!
Kram Maria