fredag 6 mars 2009

VÅRT FÖRRA HUS ETT DRÖMHUS
VÄLKOMMEN IN FÖR EN FÖRSTA VISNING!


Här får ni en första titt från vårt förra hus som är ett Drömhus. När vi köpte huset fanns inte glasverandan, det var en oisolerad tilltäppt kallhall. När vi började riva bort innerväggarna visade det sig att det hade varit en gammal glasveranda där från början. Det satt pärlspont bakom väggen och det syntes vart det hade suttit dörrar och fönster. Vi beslöt oss för att bevara husets ursprung och vi gjorde vår glasveranda efter hur den hade sett ut från början. Vi böt ut en stor bärande balk som var rutten, vi isolerade från golv till tak, gjorde nya väggar inuti och utanpå, la in golvvärme och sjöstensplattor, satte in nya fönster och hittade nya dörrar.


Pardörrarna köpte vi in på olika ställen, det blev mycket trixande med dem. Vi lät göra karmar hos en finsnickare, vi slipade och målade dem, de var inte raka och de blev inte täta, det fattades några fönster och vi fick sätta i nya. Sen blev de jättecharmiga! Hela glasverandan (som inte är riktigt klar på bilderna) blev otroligt fin och charmig, en underbar ingång.


I innerhallen rev vi bort ett par väggar för att få en helhet på huset som hade haft två lägenheter från början. Vi klädde nya väggar med 3/4 hög pärlspont (mycket fint tycker jag) och pärlspont i taket. Golvet slipades, lutades och vitsåpades.


De höga pardörrarna in till vardagsrummet fyndade vi i fint skick med karm på blocket. De fick bli vita. Vi satte höga lister i vardagsrummet, där finns det fin stukatur i taket.


Trappan slipade vi och målade vit. Hela trapphuset fick bli vitt. Golven på övervåningen vitmålades och vi satte höga lister i sovrummet. Alla väggar i huset fick ny ljus färg.


Det var en liten titt på det fina huset, som fortfarande finns i mitt hjärta. Men som jag berättade i förra inlägget valde vi att flytta från det här Drömhuset. Sedan barnen kom har vi fått tänka om, tiden till rust - som jag har tyckt varit roligt förut - finns inte på samma sätt nu. Vi flyttade till vårt nya färdiga hus som är enklare att leva vardagsliv i och som har barn på gatan, en bra skola i närheten och vi har nu mer tid tillsammans och egen tid. Jag gillar att fixa och visst målar och piffar vi, men vi har mindre projekt och det känns roligt att rusta för skojs skull i lugn och ro.


I nästa inlägg visar jag det bästa i huset - det stora bondköket. Välkomna tillbaka!

10 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Kan bara säga, såååå fint.

Kram anne

HWITA DRÖMMAR sa...

Wow va fiiint! Hade det inte varit sålt hade jag varit spekulant hi hi! Ungefär ganska EXAKT ett sånt hus önskar jag mig! Nu är jag nyfiken på köket måste jag säga!:) Men jag tycker att ni valde helt rätt som ni gjorde! Jag hade tänkt likadant, ett hus är trots allt bara ett hus... barnen, skola och livskvalitet går först! Trevlig helg! Kram M

Snuttan sa...

Vilket underbart hus ni sålt...
Ja det hadde jag gärna köpt om det legat i Höör

Kram

Jeanette sa...

Jag förstår verkligen att du kallar det DrömHuset!!
Men ni fick verkligen slita för att få det så fint..
Och just när man MÅSTE, inte bara att man VILL.. Då blir det inte att man arbetar med glädje.
Det ska bara bli gjort!
Vad kul att få se köket.. :)
Jeanette

Vita hjärtan sa...

Ett underbart hus! Ett sånt vi alla drömmer om. Men jag förstår er också....det är mycket jobb och barnen är mycket viktigare!!!

Ha en bra helg!
Kram Annemari

Vita ljuva tankar sa...

Det där är huset i mina drömmar!!! Så fint! Jag förstår att du saknar det, men som jag sa tidigare idag. Du tänker helt rätt. Familj, tid och väl fungerande vardag är mycket viktigare.

Kram

Benita i Bubbelrummet sa...

Vilken underbar visning. Vart bor ni nu då? Har ni flyttat till ett annat hus? Kram B ♥

Signe 1 sa...

Verkligen ett vacker hus!! Men ibland så får man väga in andra viktiga saker i livet och gå på magkänsla! Barn och familj är nog så viktigt!! Ha det bäst! Kram Sofia

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Hur har det gått till...HUR HAR JAG KUNNAT MISSA DIN UNDERBARA BLOGG?? Jag lovar att när man bloggar mycket så är det som godis när man hittar något som man bara älskar..man vill att det aldrig ska ta slut..

Vilket hus..och jag förstår att det kändes i hjärtat när ni sålde det..jag ahde nog aldrig klarat det..lovar att jag ska visa det för min man..så fint.
Kram Lotta

Hemmalycka sa...

Jättevackert, verkligen ett drömhus.
Trevlig blogg du har. Lägger till dig i min blogglista så att jag kan kika in igen
Kram Åsa