torsdag 5 mars 2009

VI SÅLDE DRÖMHUSET

Vi bodde i 5 år i vårt Drömhus, ett rött hus med vita knutar. När vi köpte det var de stora sakerna gjorda som ny ytterpanel och nytt tak och jag tyckte att det var ganska färdigt inuti, men vi rustade i 5 år.

När vi sålde det hade vi förverkligat mycket av det som var ett drömhus för oss. Huset hade då bl.a
  • glasveranda
  • dubbeldörrar
  • stort bondkök
  • vedspis
  • braskamin
  • gammal och ny pärlspont
  • gammal vitmålad trappa
  • stor gammal trädgård med stora äppelträd
  • lekstuga och rutschkana

Efter 5 års rust hade vi lika mycket kvar; det var bl.a kvar att byta fönster, riva väggar för att göra större barnrum, bygga altan, rusta toa och badrum. Då kände vi att vi inte var beredda att offra så mycket tid till att rusta vårt hus, vi pusslade med tiden och ofta åkte verktygen fram efter åtta på kvällen, då man ska varva ner. Vi ville ge barnen mer tid, få egen tid och få mer flyt i vardagen, vi sökte livskvalitet och för oss var inte det att rusta. Vi har dessutom stuga som vi är i på somrarna, vi tycker om att åka skidor både på längd och utför, åka skoter och vara i stugan, vi gillar att promenera och springa och vi fick inte tiden att räcka till. Det var andra nackdelar i vårt Drömhus, det fanns inga barn i närheten att spontant leka med, ingen bra skola, en väg utanför som inte var barnvänlig, skog utanför och jag var mörkrädd, (vi hade inbrott i garaget och blev av med cyklar inne på gården).


dök vårt nya hus upp på Hemnet. Jag gick min Homestyling kurs och var inne på att kolla hur man kunde styla bostäder. Då hittade jag det här som såg helt färdigt ut och jag kunde inte släppa det. Vi gick och tittade och vi föll för vårt 60-talshus med raka väggar, allt var nyrenoverat, färdig altan under tak och det var ett funkishus med tvättstuga intill köket, det var ett enklare hus för vardagen. Mycket barn bor på gatan, en lugn gata där barnen kan cykla och leka, en bra skola och tryggt med grannar tätt inpå.

Det var inte enkelt att flytta, jag visste att jag skulle sakna vårt Drömhus, det var JAG. Men alla fördelar med det nya huset vägde upp. Barnen har det jättebra här, Anders och jag har fått mycket tid över att göra de saker som vi vill göra, vardagen har ett myckt bättre flyt här. Allt är enklare i vårt nya hus och vi har fått ett lugn.

Men det är väldigt svårt att inreda vårt nya hus, det finns inte samma charm som gör det enklare att få det fint. Jag har haft jättesvårt att få in rätta känslan och att bli nöjd. Vi har rustat lite, t.ex tagit bort ekgolvet och ekbänkskivor, så lite rusttid har vi lagt, men då med nöje och man behöver få bona in sig.

Bloggen har varit min räddning, att lägga ut bilder och se att det är ganska bra här i vårt nya hus, plus alla era kommentarer, oj vad det har stärkt mig. Jag var "ett" med Drömhuset och när vi flyttade hit tappade jag bort mig själv, men genom bl.a bloggen har jag fått upp självförtroendet lite och att det faktiskt kan vara fint här utan dubbeldörrar, glasveranda, vedspis....


I nästa inlägg kommer jag att bjuda på en visning inne i Drömhuset.

Välkomna att kika in!

21 kommentarer:

Veronica sa...

Det gamla huset var jättefint, men det är även huset ni bor i nu, och jag blir alltid lika avundsjuk när jag kliver innanför er dörr. =) Det finns inget som säger att ni inte flyttar igen till ett äldre hus, ingen vet vad som händer imorgon... Se till att försöka njuta av all tid du har med tjejerna och Anders, och huset är trots allt "bara" är en pryl. Massa kram till en utav de bästa systrar man kan ha!! /V

Eikkala sa...

Oj... huset var fint. Men ibland blir det bara förmycket. Viktigaste är faktiskt familjen. Kram sari

HWITA DRÖMMAR sa...

Det gamla huset var superfint! Men jag tycker ni valde helt rätt som ni gjorde! Att satsa på familjen och livskvalitet före renovering och rustning av hemmet. Ni har ett jättefint hem nu också!! Kram M

In My House sa...

Ååååå, jag längtar efter visningen...
Förstår hur du menar... Fast för mig är ju livskvalite att få dona.... jag har det i mig - och har alltid haft, så varje projekt ger vi oss in med glädje. Där är de väl mer en penga fråga!!!

- Jag älskar erat hus,,,,, man kan ju få till en snygg stil överallt, vi bor mitt istan så lantligt läge eller glasverandor hittas inte här,,, hade gärna velat!
dock tror vi att när vi känner oss nöjda (gör jag aldrig) :) då kommer vi nog flytta,, inget fel med att flytta juh 0)
Erat hus är super med en god smak av dig men ser fram imot drömhus titten 0)

Kram j

Signe 1 sa...

Vilket fint inlägg... jag ser fram emot att se ert nuvarande hus, det är säkert hur fint som helst!:-) Kram Sofia

Ulrika sa...

Du har beskrivit det hela så bra och visst är det svårt att ställa om sig när livet tar en ny vändning.
Hela erat nya hem andas harmoni och det handlar nog mycket om känsla och din förmåga att få till det där lilla extra.

Må så gott
Kram från Ulrika

Villa Krutbruket sa...

Vilket fint hus ni hade, men inget roligt att behöva rusta jämnt! Kram Maria

anne sa...

Vad kul att få höra om erat gamla hus! ska bli spännande med inne visningen.

Men visst kan det säkert bli överväldigande med allt renoverande, har man ett gammalt hus så tar dte nog aldrig slut, bättre då att flytta till något där man kan få ro och njuta av livet, familjen är ju ändå viktigast!

Och, ni har det ju jättefint nu i det nya huset!
Älskar erat fönster från bastun ut i trappen!

Kram Anne

Villa Krutbruket sa...

Klart du får länka, jag lägger till dig på min sida också :)
Ja det är en rolig resa vi har framför oss, roligt att du vill följa oss :)
Vad bor ni i för hus idag?
Kram Maria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jag förstår precis det du berättar. För mig var det ett trauma att behöva sälja vårt torp när vi köpte den stora villa vi bor i idag. Jag saknar det än idag trots att det var litet och trångt. Men det hade något, det där lilla extra! Efter fyra år i huset börjar jag nu få till det som jag vill ha det. Men torpet...ja det saknar jag som sagt än!

Ska bli roligt att få se fler bilder från drömhuset!

Kram Annica

Vita ljuva tankar sa...

Visst var ert gamla hus helt fantastiskt fint, men du tänker ju helt rätt. Det måste ju finnas tid och lust till annat också och i dagens samhälle är sådana saker som bra skola, bra område osv viktigt för att vardagen ska flyta lättare. Det är i dessa banor vi tänker som håller på att leta hus, vi tar inte första bästa för vi har vissa krav på vårt drömboende. Ditt hus idag är helt underbart,och det ska bli så spännande att få se mer.

Kram Linda

Villa Krutbruket sa...

Är ett mkt fint hus Doppingen, och Fiskarhedenvillan har såå många fina modeller. Men vi fastna för denna direkt, så det var ett lätt val..
Skönare för er att bo i ett hus som inte kräver lika mkt jobb och rust, finns tid till annat!
vart bor ni?
Kram

A home far away sa...

Det ser helt underbart ut, känner att jag måste läsa tillbaks lite i tidigare inlägg!!

Trevlig helg!
Kram Gunilla i Singapore

Jeanette sa...

Det gamla huset ser verkligen idyllisjt ut1

Men vi tänker likadant, vardagen måste flyta på bra!
Ett smidigt liv där barnen kan ha gårdslivet o leka ute utan att behöva bli skjutsade till ALLT o ALLA.
Love it!

I mina ögon ser det ut som om du bor i drömhuset NU!!

Kram o trevlig helg!!
Jeanette

"M" sa...

Oj vilken resa...det är slitigt att renovera men oj vad kul....ska bli kul att se ert nya drömhus...

Vitt och Blått sa...

Oj va roligt att få se bilder från ditt drömhus! Jag kan bara tänka mig hur det ser ut med tanke på vilket underbart hem ni har nu!!! Här hemma har vi rustat i två år och det är verkligen massor kvar att göra! Blir nog aldrig klar, men det är mest en pengafråga. :) Det är ingen lightrust, eftersom huset inte hade något bra uppvärmningssystem, (rör i golvet med utblås i golvsocklarna - konstigt) så vi river upp alla golv, skottar 15 cm sand och spån och lägger nytt golv med vattenburen golvvärme under. Så att flytta till ett nästan färdigt hus känns ibland som en väldigt bra idé, förstår varför ni flyttade. Livskvalité. Ha en skön helg - kram Ewa

mitt gröna hjärta sa...

kan bara instämma med alla andra som kommenterat! Har ju hört av Marina att ert nya hus också är minst lika fint,,, Njut av livet och tiden du får över, själva har vi hur mycket som helst kvar att rusta och det tar ju både tid och pengar. Man får försöka att inte ha så bråttom och njuta av barnen nu när det är små. Kram jenny

Nettan sa...

Å vilken kluven känsla! Men du har ju rätta touchen så du kan ju fixa till det vart som helst, å av det jag sett har ni det jättefint..men jag är såklart oxå sugen på att se bilderna från drömhuset!!
Ha en bra helg!
Kram Nettan

Nettan sa...

Å vilken kluven känsla! Men du har ju rätta touchen så du kan ju fixa till det vart som helst, å av det jag sett har ni det jättefint..men jag är såklart oxå sugen på att se bilderna från drömhuset!!
Ha en bra helg!
Kram Nettan

♥ Illusion i Vitt ♥ sa...

Hej på dig!

Förstår dig att det måste ha varit ett tufft beslut! Men ibland så är det till det bättre. Det gamla huset såg verkligen supermysigt ut! Men visst..jag tänkte vara på hur det kan kännas härhemma när vi håller på och fixar, donar, målar, slipar att det hade vart skönt o göra nånting annat..och vi bor i lägenhet som egentligen inte behöver så mycket styling =) haha

Jadu, skulle vara skoj o se bilder från det nya huset.

Kram på dig och ha en toppenhelg!

Anna

Stjärnor & Champagne sa...

förstår att det har varit tufft men allt har en mening, tror du inte det?
Många kramar Anne