torsdag 25 juni 2009

BESÖK HOS ETT HUS I VITT

I onsdags besökte jag den mysiga gårdsbutiken Ett Hus i Vitt. Butiken är i ett rött litet hus på gården där den goa butiksägaren Anette bor. Butiken har vita väggar med pärlspont och råspont. Den är mysigt inredd. I ett hörn står en gammal fin barnsäng där det sitter mailegkaniner. Utefter en vägg står en gammal vit pinnsoffa med texten "slå dig ner en stund". Allt är vitt och smakfullt inrett.


Jag får ett otroligt lugn av att vara i hennes butik. Det är lagom mycket saker att titta på och alltid hittar man något fint att ta med sig hem = ). Denna Ib Larusen skålen hade jag spanat in och den köpte jag, jag är SÅ nöjd med den.


Anette som driver butiken är jättegullig, hon utstrålar lugn och värme. När jag hade kikat färdigt och handlat bjöd hon på fika... SÅ mysigt. Hon har ett superfint hem i vitt, det var så himla kul att igen få kliva in i hennes blogg på riktigt ...= ). Det är lika fint som bilderna på bloggen med samma namn Ett Hus i Vitt. Hon har inrett med värme och smak. Jag bara njöt av allt fint!

Vi satt på hennes mysiga altan bland Greengate-muggar och dynor. Vi bubblade om vårt intresse inredning och en massa annat. Det var en jättemysig stund och jag var full av positiv energi när jag åkte därifrån. En sån härlig miljö och trevligt sällskap det är en stor dos av glädje = ).


Så ni som har möjlighet att besöka hennes butik gör det! Jag i min utbrändhet har fått problem med att gå i större butiker och affärscentra då det blir för mycket intryck och svårt att sortera ut bland alla saker. Jag känner stort lugn i gårdsbutiker. Här handlar jag i lugn och ro i en avkopplande miljö på landet. Jag rekommenderar alla som känner stress att prova den här sortens avkopplande shopping.


Det är ju så kul att ha något fint med sig hem också, det gör mig glad = ). Jag hittade några fler saker...

...bl.a den här fina termometern. Den får verkligen jobba hårt nu i värmen. Det är underbart med sol och värme. Nu är det bara en vecka kvar, sen har A också semester.

Vilken härlig tid det är just nu när man har en hel sommar framför sig med massor av ledig tid tillsammans med familjen. Det är LYCKA!

Dessa fina saker inhandlades också i gårdsbutiken, de köpte jag till min syster som fyllde år igår. Hon kikar in på min blogg så bild fick läggas ut idag i efterskott = ).


Det verkar som att värmen ska hålla i sig över helgen, SÅ skööönt. Kanske blir det fler dopp i stugan! Hi,hi... jag fick många kommentarer om mitt dopp och jag kan säga att ni är många badkrukor där ute = )). Jag är inte den mest badande personen jag heller, men i stugan finns det ingen dusch, så det är bara att hoppa i sjön. Det har blivit så somrigt och en vana, men det är inte alltid skönt kan jag säga = ), det krävs en stor skopa mod och efteråt är det friskt och uppiggande!

Det är mycket tid ute nu, så jag har inte kikat runt till er andra, men det tar jag igen en dag när vädret är sämre.

HA EN SKÖN HELG!!!

17 kommentarer:

  1. Jag känner som du stora centra gör mig orolig..tänk om jag kunde åka till Anette. Vilka vackra bilder..tack!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Har beställt saker från Anette och skulle gärna åka dit och se hennes butik "live"!:) Härligt med utflykter som ger en energi! Känner som du inför stora shoppingcentra.
    Ha en bra helg!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh så fina saker du shoppat!!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder och vilket mysigt shoppingställe du tipsar om.

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  5. Känner också igen mig om shoppingcentran..
    Lite så nu när det blir val av badstrand också... Jag åker helst dit där jag inte känner någon eller så många. Bara kunna vara med familjen, "slippa vara social o heja på alla".

    Jobbet på chess känns såå kul! Ägarinnan är toppen, jag har sagt som det är med utbrändhet o mediciner o allt. Hon är så fördtående o vill inte att jag känner press etc. Jättegullig o omtänksam. Det känns tryggt!
    Bara att vara i den miljön, bland blommor o krukor o fina små saker ger mig energi :)

    Bloggträff till hösten - absolut!!
    Upplägget med små butiker osv låter helt som något i min smak!!

    Ha en härlig helg!!

    jeanette

    SvaraRadera
  6. Visst är det stor skillnad på att shoppa som du gjort mot att springa runt i ett köpcentrum fullt med folk... Så fina saker du köpt, som vanligt :)

    Hoppas nu du får en riktigt bra helg vännen!!

    Kraam Bella

    SvaraRadera
  7. Jag är en badkruka, jag är en badkruka, hihi...Du vännen den där skålen känner jag igen. Du vet ju att den står och väntar på mig hos Anette. Visst är hon hur go som helst, iaf det lilla jag har haft kontakt via mail. Tack snälla du för goa ord hos mig, kan bara säga att det är rena såpan, typ Dallas som har uppdagats här.
    Kram till dig/ A

    SvaraRadera
  8. Vilka fina saker du har köpt! Jag har tänkt inhandla en stor termometer i vitt, jag har sett en någonstans (minns inte nu) en stor i plåt. Ja nu får alla temometrar jobba, visst är det härligt? Kram kram i solen

    SvaraRadera
  9. Ja termometrarna jobbar för högtryck nu. Dom var jättefina! Nilla

    SvaraRadera
  10. Anette är jättegullig och har vanvettigt mycket fint!

    Hur gick det hos läkaren?

    kram Mia

    SvaraRadera
  11. Hej, jag hittade hit genom tips om tävlingen. Vilket bra tips på butik, oj vad mycket fina saker de har! Så lyxigt att kunna besöka butiken "live". Det blir nog lite långt för mig att åka... så jag får nöja mig med webbutiken.

    Och jösses vilket fint hem ni har! Ni vill inte byta med mig? Stockholms innerstad, en etta... ;-) Åh, jag önskar att alla bilderna i högerkanten var klickbara så att man kunde kika lite närmare. Men det löser sig, jag ska ändå kika igenom hela bloggen :-)

    Aha, så det var du som skrev insändaren i AIH :-) Jag håller med, gärna ännu fler vita hem i tidningarna., jag älskar att titta på såna bilder, fast jag själv knappt har en vit pryl hemma utan mest grönt och jordfärger

    Men folk tycker olika så är det bara. De sidor jag tänkte spara i senaste Drömhem & Trädgård är de med mycket vitt, men jag dissar t.ex allt som har med trädgård att göra, så blir det när man bor i en etta och inte ens har balkong. Aj då, det skulle jag ju inte ha nämnt, nu kommer du aldrig att vilja byta med mig ;-)

    Coolt med kabelrullen som soffbord och skåpet med alla de små lådorna är superläckert. Och bloggen är ju så fin!!!

    P.S. Den lilla söta klänningen ser ut att vara stickad, inte virkad, men sanslöst söt är den ju oavsett hur den har gjorts och jättegulligt att ha den hängande, på en så fin galge dessutom D.S.

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Vilket bra tips, ska till Gästrikland vecka 30 då kanske att jag får ta mig en sväng till Anette och titta.

    Ha nu en riktigt härlig sommar
    Kram Lotta!

    SvaraRadera
  13. Hej på dej tjejen!

    Såååå mycket fint!! Du tar så fina bilder (som vanligt)!!!

    och TACK så mycket för dina fina ord om vårt sovrum! :)

    Ha en fortsatt underbar helg!
    Älskar denna sommarvärme. :)
    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  14. Det låter som en butik helt i min smak, måste gå in på hennes blogg och se vart den ligger!

    Njut av värmen
    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  15. Å vad fint i allra vitaste vitt!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  16. Låter som du hade en riktigt mysig sund där! Å fina grejor du köpt oxå..har en likadan skål å gillar jättemkt!
    Kram Nettan

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍