måndag 24 augusti 2009

BRYGGTANKAR
I helgen har vi njutit i stugan. Vi tillbringade lördagen först med städning eller rättare sagt grovrengöring-röjning av hemmet, därefter åkte vi ut till stugan. Det är så härligt att andas sjöluft, jag njuter SÅ av att vara vid sjön. Det är som en läkande kraft att vara inpå vattnet, jag får inte nog av det, och inte heller av stugmyset. Jag har suttit mycket på bryggorna och njutit. Vi hade minst vind i viken och där njöt jag länge, läste bok, lyssnade på all naturens ljud, såg någon trollslända, någon fisk som hoppade, hörde hägern som skränade, småfåglar som kvittrade och vinden som prasslade i trädens löv och länge bara njöt jag av att vila ögonen på vattnet. Där får jag ro ändå in i själen!

Vår gamla brygga i viken är fallfärdig och har gjort sitt. I helgen har vi planerat hur den nya bryggan ska se ut med ett stort trädäck. Vi ska börja med den i vinter, rören ska ner då eftersom det är lätt att slå ner dem när man står på isen. Vi har många drömmar för stugan, det blir väl så eftersom vår stuga ligger oss väldigt varmt om hjärtat, vårt smultronställe!

12 kommentarer:

[room] by sofie sa...

Vilket härligt ljus i bilderna! Förstår att ni njuter när ni är där! Blir spännande att följa bygget av den nya bryggan...

Ha en fin vecka
Sofie :)

[room] by sofie sa...

Vilket härligt ljus i bilderna! Förstår att ni njuter när ni är där! Blir spännande att följa bygget av den nya bryggan...

Ha en fin vecka
Sofie :)

StrandviksVillan sa...

Mmmm... kan riktigt känna de varma solstrålarna och doften av sjövatten och höra fåglarna :)
Lyckostar som har en sån plats!

Ha det bäst!
A-C

helen sa...

Jag förstår precis vad du menar!

Vatten har en magisk förmåga att lugna och fascinera.

Vackra bilder!

Lycka till med nya bryggbygget!

Kram!

Skomakarstugan sa...

Lycka till med bryggbygget! Våra bryggor har också byggts under vintern, eftersom man då har is att stå på! Väääääääldigt långa pålar fick användas!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Sååå mysigt med egen stuga...en härlig tillflöykrsort att koppla av o samla tankat på...förstår ni har planer!

Drömmer med om en stuga..som jag hade under n min uppväxt, vill ge mina barn samma underbara sommarminnen som jag fick!!!

kram ♥

Österled & Västbris sa...

Så fina kort du tar...
Visst är vatten härligt att sitta vid och bara njuta och låta tankar komma och tankar försvinna...

Höst kram till dig Lotta!

Grodmamman sa...

Vad det låter härligt att sitta där på bryggan och njuta av livet! Skulle behöva det just nu!:)
Kram

milla-andante sa...

det låter så mysigt... och även som en plats för varma höstdagar!
Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Ert smultronställe är helt underbart. Jag gillar vårt smultronställe här hemma, men skulle gärna ha en liten stuga. Båt har vi, så på sjön kommer vi en del. Älskar vågornas kluckande, det är så rogivande. Efter att ha varit sjuk sista året, värdesätter man små ting mycket mer:-)
Kram på dig!
Susanne

♥ A Cup Of Emilia ♥ sa...

Vad mysigt det låter :) Jag vill med ha en stuga! Vilka fina bilder. Lycka till med bryggbygget! Kramar från Emilia

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå vännen....
Fin fina bilder som vanligt. Smart att börja med bryggan i vinter. Skall bli spännande att se hur den blir. En helt egen brygga vore inte fel. Vilka fina presenter ni gav till dom, & - tecknet är så fint.
Var rädd om dig vännen/ A