söndag 11 oktober 2009

BALANSEN I LIVET
JAG-FAMILJ-ARBETE




Efter utbrändheten har jag lärt mig att ta hand om mig själv. Det är tre viktiga delar som ska hänga ihop för att ha balans i livet, Arbete-Familj-Jag. Efter att ha fått barn var det familj och arbete som gällde för mig, jag var bra på det. Jag har dessutom alltid varit bra på att ta hand om andra, att finnas där och kunnat stötta och lyssna. Nu har jag lärt mig att verkligen ta hand om mig själv. Jag gör saker som jag tycker om och på så sätt fyller jag på mig själv med ny energi som jag kan använda till jobb och familj. Bloggen betyder otroligt mycket i att göra något för mig själv, där får jag göra det som är JAG, att hålla på med inredning & styling! Fotografering är också något jag fått upp intresset för och jag mår jättebra när jag får fota. Genom att göra saker för mig själv får jag mer kvalitet när jag är med familjen och på jobbet.

Idag ska jag göra något jag tycker är kul. Min syster och hennes familj ska sälja sitt hus och jag ska få vara stylist = )! Så alla ni som bloggar, ni är så kloka, för när ni bloggar tar ni tid till er själva!

Sköt om era "Jag"!

22 kommentarer:

  1. Så sant, så sant..
    Vi delar liknande erfarenheter, du och jag...
    Mitt skapande är mitt andningshål, och det sätter jag stort värde på.

    Ha en trevlig styling söndag!!

    Kram
    A-M

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ja så är det, man kan inte bara köra på i 150 och inte tänka på sig själv, tyvärr tänker man ju ofta inte på det förrän det redan runnit över. Jag försöker precis som du tänka lite mer på mig själv och inte bara på andra hela tiden. Man måste ta hand om sig!

    Stor kram och hoppas att det går åt rätt håll nu!

    Susanne

    SvaraRadera
  3. Så rätt, så rätt!

    Kram från en som tar hand om sitt "Jag"!

    SvaraRadera
  4. Hei!
    Så flott innlegg fra deg idag. Det er så rett som du sier, det er KJEMPEVIKTIG og ta vare på seg selv! Jeg er veldig nyfiken på hvordan det blir når vi får en baby i huset. Min mann har reisearbeid på nordsjøen og jeg har hver måned hatt 2 uker helt for meg selv. Nå skal vi bli familie! En utfrodring jeg gleder meg til å ta tak på :-)

    Bloggen er også for meg et lite pusterom, der jeg får være meg selv og gjør det jeg ønsker!! :-)

    Håper du får en flott søndag! Jeg skal feire min mor, som har bursdag!

    Godkram sendes fra Norge! <3

    SvaraRadera
  5. Vilken tur för din syster som har dig som kan hjälpa henne! Och så bra att få göra något kul samtidigt som det kan hjälpa någon annan! Viktigt att tänka på sig själv också, säkert är det lätt att glömma när man har barn...
    Ha en skön söndag!

    Kram, C

    SvaraRadera
  6. Kul!
    Ser fram emot resultatet!
    Du har ju bra utgångsläge för dom har ju redan målat allt vitt ;)
    Deras hus är jättefint!
    Kram Victoria

    SvaraRadera
  7. Så sant, så sant! Här är det dock ganska lite JAG just nu, men om bloggandet räknas dit så blir det ju en liten stund varje dag i alla fall!:)
    Lycka till med stylingen!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Visst är det viktigt att inte glömma bort sig själv. Det är ju så att man måste må bra själv för att kunna ge till andra! Vad kul för dig att vara stylist hos din syster!! Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Kloka ord! Kan tänka mig att du passar mkt bra som stylist för huset! Har nyss hittat till din blogg och gillar den mycket. Både i text och bild. Wow! Snyggt, sammanhållet, vilsamt och inspirerande.

    SvaraRadera
  10. Var rädd om dig. Utan dig hade inte dina barn funnits. För att kunna vara en bra mamma måste man vara rädd om sig. Du är verkLigen duktig på att fotografera. Min må bra tid är en liten stund vid datorn och läsa bla din ljuvliga blogg, med en kopp te till. Inreder själv en del och bor med familjen ute på landet.
    Hoppas på en bra nästa vecka.
    Kram kram Nina P

    SvaraRadera
  11. Jag håller med dig på alla punkter,bloggen är verkligen något man gör för sig själv,så himla roligt.
    kram o ha det så gott
    ninni

    SvaraRadera
  12. Vilka kloka ord från en klok kvinna... Jag ligger nog någonstans mittemellan allt detta, men är på väg mot lite mera JAG. Hoppas att du får en härlig stund hos din syster, kör hårt med stylingen & NJUT ;) Kram Vickan!

    SvaraRadera
  13. Åh vad bra skrivet! Jag ska tänka på det och bli lite bättre på att ta hand om mig själv. Eller ja... göra så gott jag kan i alla fall. Det finns varken så mycket tid eller pengar över till mig... men det är kanske viktigar att man har någonting ofta än länge.

    Tack för tipset om fotosidan - den ska jag kolla in!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  14. Hej Lise-Lott!
    Åh vad bra o klokt skrivet!
    Hos dig får man njuta både av vackra foton och meningsfulla ord:)

    Tack för att du bloggar!! Man får en sån härlig känsla av att kika in här hos dig:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  15. Tack snälla Nina P för dina värmande ord, jag blir så glad!!!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  16. Jag har alltid varit mån om att ägna mycket tid åt mig själv. I mångas öron låter det som själviskt, men jag ser det också som det sätt för att kunna orka, och för att leva mitt liv, inte någon annans. Det går inte att bara hålla på och ge av sig själv till andra, man måste hitta de sätt som ger något till en själv också. Ha något som man tycker är hjärtinnerligt roligt!

    SvaraRadera
  17. Kloka ord som alltid härinne vännen! Och dina foton är bara för fantastiska, du är så duktig! Allt blir bara 'så rätt' jämt, *ler*. Ta hand om dig, kramen Sofia

    SvaraRadera
  18. ehhh.... jag verkar inte heller klara detta med bloggpaus så bra, för idag kom det minsann ännu ett litet inlägg.... men det känns skönt att ha paus!

    Kramisar!

    SvaraRadera
  19. Så himla bra skrivet,så rätt så rätt!
    Har själv märkt att efter det året "i väggen" jag hade så har jag börjat se världen med andra ögon,därför är även hos mig kameran med varje dag,det finns så mycket som jag ser men förut inte sett,små små saker i dagen bara.
    Och som jag förut skrivit,dina bilder är såå fina.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  20. Så fint du skrivit!! o så sant!!
    jap, bloggen är MIN egen tid!!! Jag mår med såååå mycket bättre när jag får sitta en stund med den!! Dessutom möta andra människor runt om i cybern, varav en del gått igenom likande saker som e själv!! Vi är nog lite lika där! Mysigt att mött dig här!!

    ha sååå kul med stylingen, kommer att gå super, bara kolla på din blogg så!!! Dit hem är ju underbarat!

    Trevlig vecka önskar Millan

    SvaraRadera
  21. Härligt att du skriver om det här!

    Det tog länge för min man att förstå det här med bloggandet ("blottandet" kallade han det) men nu förstår han verkligen och visar till och med min blogg åt bekanta :)

    Det är verkligen superkul att fota inredning och natur!!

    Take care!
    kram Ann-Christine

    SvaraRadera
  22. Så himlans bra skrivet av dig. Kan bara hålla med. Ett tag byggde jag upp min självbild på att prestera, sedan blev jag sjuk och inte kunde. Vem var jag då??

    Det är viktigt att hela tiden utveckla sig själ, ta hand om sitt jag och ro om sig.

    Kramar till dig du fina kloka människa. Din blogg är fantastisk.

    KRAM
    Jannice

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍