fredag 4 december 2009

DECEMBER EN MYSIG MÅNAD

Nu är det helg, underbara decemberhelg! Förra året bestog min december av att bli klar med allt som skulle göras, att kryssa av på min lista, jag ville för mycket saker och hann bara med hälften, någon vecka senare blev jag sjukskriven pga utbrändhet, då hade jag gått på högvarv hela hösten och långt innan det också. I år har jag bestämt mig för att njuta av allt det jag gör i hela december, utan för höga krav på mig själv.

December är en månad då det vardagliga bryts av. Det är en väntans månad (tänk på ordet advent), en mysig tid. Det är lucia och julfester, bakning och julklappshandling. Jag ska njuta av allt detta och göra december till den mysiga månad som jag tycker att den är. Pyntet är nästan klart, det är en sparsam pyntning med små granar, skyltar, adventsljus och stjärnor, det mesta i vitt, grått och svart. Det blir inte så mycket mer, bara någon sak till och en julgran innan jul. Före jul njuter jag av julpyntet ( efter jul åker det bort ganska snabbt).

Imorgon ska vi åka och köpa julklappar, skönt att vara ute i god tid. Vi har ordnat barnvakt och ska shoppa i lugn och ro. Julklapparna ska sen slås in någon kväll och göras till fina paket, det som jag tycker om att göra (vi brukar ha julklappar kvar att slå in dagen innan julafton och hålla på sent denna kväll, vilket vi inte ska ha i år).

Wilma har julfest nästa vecka, det ska bli mysigt, den dagen ska avsättas till henne. På jobbet i skolan är det mycket luciaträning och det är så mysigt med alla fina sånger, och barnen är jätteduktiga. På fredag är det dags för barnen att lussa på skolan och hos polisen = ). Den helgen är det luciadagen och kanske blir det någon mysig julmarkad. Sen är det Ebbas tur att bjuda på lucia, då är det hennes dag. Jag har senare den veckan julfest med jobbet, också jättemysigt.

Vi ska baka lussebullar någon dag tillsammans, få bulldoft i hela huset och njuta av de godaste lussebullar som går att göra, mammas goda recept. Julgodis gör vi någon dag före jul, liksom julskinkan. Julmusik spelas det för fullt här hemma, så julkänslan börjar infinna sig i huset = ). Vi julpysslar både hemma och på jobbet, det njuter jag av.

Jag har bestämt mig för att göra december till en lugn och mysig månad som jag tänker njuta av! Hur tänker ni?

21 kommentarer:

  1. Jeg tænker som dig - jeg var ved at slide mig ihjel sidste december og var også sygemeldt. Iår er det og skal fortsætte med at være bare hygge og ro. Ha en fin weekend. Hilsen Bente

    SvaraRadera
  2. Ja december månad är onekligen en underbar månad...mycket väääntan för kidsen, men framförallt mycket mys och gemenskap med familj och vänner!!:-)

    Försök att njuta så mycket du kan nu vännen och koppla av till 100%, det är du värd!!

    Underbara bilder as usual...

    Jag håller som bäst på att förbereda vår vuxenfest imorgon och det är tusen saker som ska fixas innan, men det är ju bara roliga saker, hihi.

    Ha en fin kväll!!

    Stor kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Hei!
    Kjempe fin blogg!!!
    Kan jeg spørre hvordan du får bildene ved siden av hverandre?
    Ny blogger, skjønner du! :)

    Mvh Trine

    SvaraRadera
  4. Jag tänker som dig. Men jag planlägger inte så mycket. Tar fram allt eftersom, mer vid Lucia.

    Nu reser vi bort över julen, så jag tror vi skippar gran.

    Satsar nog på en lillgran istället, för känslans skull.

    Ha en god helg.

    Emma

    SvaraRadera
  5. Du tänker så rätt, så rätt kära vän :) Det hela handlar ju om värme och gemenskap, att omge sig av människor som älskar en och inte känna en massa krav och måsten! Det är klart att det lätt kan bli så för man vill så mycket, är precis likadan....men jag försöker tänka att för vems skull gör jag det...det blir jul ändå...I år försöker jag ta det lite som det kommer och vi ska åka till sälen över jul, så då kommer jag verkligen att bara vara :)Mys och njut! Kram Lina

    SvaraRadera
  6. Vad bra att du inte vill ha förra året i repris, klokt tänkt. Njut av det du åstadkommit just nu för mer kan man egentligen inte göra.
    Kram Lena

    SvaraRadera
  7. Tänker som du att jag vill njuta av december.
    Men just nu känns det lite kluvet... Jag jobbar ju varje lördag o varannan söndag. Såå...
    Jag hinner inte riktigt med måste jag erkänna...

    Kram o ha en skön helg!!

    Jeanette

    SvaraRadera
  8. Tänker som du att jag vill njuta av december.
    Men just nu känns det lite kluvet... Jag jobbar ju varje lördag o varannan söndag. Såå...
    Jag hinner inte riktigt med måste jag erkänna...

    Kram o ha en skön helg!!

    Jeanette

    SvaraRadera
  9. Mysiga strumpor!!
    vill med ha en lugn o mysig december!! Men hur jag än gör så blir det stressigt o 1000 projekt på G varje år!!
    Varför vill man så mycket vid jul just för??;)

    ~~Trevlig Helg~~
    Kramis ♥ Millan

    SvaraRadera
  10. heisann hoppsann!
    så bra at du har bestemt deg for å ha en rolig desember! Nyt den!!!!!

    Jeg har ingen planer om å stresse meg gjennom desember i år! vi er ferdig med nesten alle julegavene...og de er handlet på nettet...i fred og ro!

    ønsker deg en fredlig helg!
    klem Beate

    SvaraRadera
  11. Det kan være lett og glemme det viktige med jula, det og kose seg med de nærmeste...
    Istedet setter vi høye krav til oss selv om hjemmelaget mat, kaker, julepynt, julegaver osv...
    Og istedet for å kose seg stresser man rundt og blir utslitt...
    Nei her hjemme er det kos og ro som er viktigst og så tilpasser jeg alt jeg vil gjøre etter det...
    Slipper stresset kjøper ferdig laget pepperkakedeig og lager peperkake av da barnet synes det å presse ut former er mest morsomt...
    Kjøper julegaver og pakker heller flott inn da det er noe jeg koser meg med...
    Helt enig med deg om en koselig og rolig desember....
    Ha en flott helg
    klem victoria

    SvaraRadera
  12. Jag inleder alltid med förvissningen om att i år, då skall jag vara strukturerad och planerad och bara mysa all övrig tid. Slutar alltid med att jag får stressa. Tänker INTE ha det så. Men är nog på god väg i alla fall. Inte många julklappar är avprickade... Men jag har i alla fall myst ordentligt redan ;) så kanske är det ok ändå.

    Som vanligt - underbara bilder du har! Nu har även jag smittats av schablon-febern. Så roligt det är, och skyltar kan man ha till så mycket!

    Ha en fin, mysig, stressfri helg!!!
    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  13. Åh, det låter som en underbar tillvaro! Jag är mitt uppe i årets(?) stressigaste vecka, och det har inget med december och jul att göra alls, utan jobb, möten och andra uppgifter som inte går att komma undan:(

    Men from måndag ska jag göra som du - bara njuta och mysa :)Och verkligen anstränga mig att inte ha för höga krav på vare sig mig själv eller andra. Det är viktigare att ha roligt tillsammans!

    Ha en riktigt bra helg!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  14. Hej!! Jag försöker att ta det lungt...men det är så mycket jag vill göra hela tiden!!
    Jättefina bilder som vanligt hos dig!! Var rädd om dig;o)
    Kram Malin

    SvaraRadera
  15. Mmm jag håller med! Allt för många stressar sig igenom julmånaden december och njuter inte av den. Jag och min familj pratade om just detta i dagarna, om att så många stressar upp sig över jul och inte uppskattar denna månad, det är ju verkligen jättesynd...

    Man ska inte göra för mkt, inte överarbeta saker och ting. Ta det chill och njut!!

    Kram!

    SvaraRadera
  16. Jag försöker varje år göra december till en lugn och mysig månad - men varje år stressar jag i alla fall!

    I alla år har granen klätts dagen/kvällen innan julafton, men eftersom det tar lite tid att få fast alla ljus (de får dras om femtioelva gånger innan jag är nöjd) så tänkte jag klä granen 4:e advent! Men jag vet inte... Jag skulle vilja sitta i soffan och ha uppesittarmys med resten av familjen istället för att stå uppflugen på en pall och svära! Hahaha!

    Här har det ännu inte julpyntats något, men adventspyntet som kommit fram går i vitt/grått/svart här hemma hos mig också! Det julröda får julstjärnorna stå för.

    Ha det gott!
    Kram, Annica.

    SvaraRadera
  17. Kloka ord, jag läser och tar det till mig! Óch njuter av vackra, vita bilder. Känns så rofyllt!
    Kram Emma

    SvaraRadera
  18. Jag ska göra som du!
    Ingen stress alls! Jag har handlat klart alla julklappar så nu återstår bara lite julbak och julgodis samt att skinkan ska kokas dagen innan julafton!
    Vi gör inte så mycket julmat då vi firar hemma hos min mor och far!

    Alltså....lungt och skönt hela December med tända ljus! hihi

    Puss på dig och ha en underbar 2:a December!

    SvaraRadera
  19. Hej!
    kloka tankar du delar med dig av. Jag ska försöka att tänka som dig och njuta mer. Släppa på kraven och vara nöjd och vara i nuet.
    Önskar dig en fin vecka kram Lotta

    SvaraRadera
  20. Jag älskar december, men det är lätt att det blir för mycket måsten och det mysiga försvinner någonstans på vägen, skrev tidigare ikväll om att njuta här och nu på min blogg och det ska jag försöka göra iår...

    Ta hand om dig

    Många kramar Bella

    SvaraRadera
  21. Ja jag håller verkligen med om att December är en mysig månad. Den mysigaste på hela året faktiskt. Älskar alla tända ljus och adventsbelysning. Vilka fina bilder du visar jämt :) Tack för inspirationen.

    Kram Josefin

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍