torsdag 3 mars 2011

BLOGGANDE

Det pågår diskussioner om bloggande. Är det något helt meningslöst eller ett behov av att synas?


Mitt bloggande är mycket djupare och större än så. Mitt bloggande handlar om skapande, om mitt stora intresse som jag har haft sedan jag var barn, om inredning och styling, om att skapa fina miljöer och om att fotografera.

Jag som är en sann inredningstok har länge inrett hemma och slukat inredningstidningar. Det har varit ett stort intresse och en dröm om att kunna göra något mer utav. Jag har beundrat alla som skriver i inredningstidningar och kännt att det har varit en dröm långt ifrån att någonsin kunna uppfylla själv. Jag har gått inrednings-, foto- och stylingkurser för min egen skull.

För ett par år sedan upptäckte jag inredningsbloggarna på nätet och fick mycket inspiration och jag fick ett till ställe där jag kunde få utlopp för mitt stora inredningsintresse.
Till slut tog jag mod till mig och startade min egen blogg. Det har lett till att jag har kunnat vidarutveckla mitt brinnande intresse. Precis som fotbollsspelare som tränar fotboll, de går till ett lag och börjar spela. Här inne har jag min spelplan.


Att blogga är att skapa och att vara kreativ. Det innebär att styla en bild. Då ska inredningsdetaljer fungera ihop och bli till en helhet som ögat kan vila på. En jätterolig del som kräver mycket kreativitet och känsla.
Därefter är det dags att fotografera. Kamerans inställningar ska fungera ihop, här är det mycket skapande och kreativitet. Det ska fotas från olika vinklar, olika avstånd och på olika detaljer och ljuset ska komma rätt.


När bilden är klar ska den föras över till datorn och redigeras i bildbehandlingspogrammet. Sen är den färdig för bloggen. Då gör jag ett inlägg.När jag gör ett inlägg har jag inte i tanke att det ska läsas av så många som det faktist är, och att så många andra likasinnade ska kika in. Jag gör inlägg för min egen skull annars skulle jag få väldigt mycket prestationsångest.


Att blogga för mig är en stunds avkoppling, en stund där jag gör något för mig själv, ett avbrott i vardagen där jag fyller mig med positiv energi. Bloggen är ett redskap för att kunna utveckla det jag tror på.I och med bloggen har jag fått kontakt med många som delar mitt stora intresse för inredning och många som arbetar med inredning och fotografering. Jag har upptäckt nya möjligheter inom inredningsvärlden. Det har lett till att jag precis som många andra bloggare har uppfyllt min dröm om att arbeta med inredning och styling, nu har jag mitt eget företag som stylist och fotograf.

Jag har nu möjlighet att styla och fotografera för inredningstidningar, det är en dröm som kan uppfyllas. Detta tack vare bloggandet! Mitt bloggande är otroligt meningsfullt och utvecklande och jag gör det för min egen skull för att jag brinner för inredning, styling och fotografering.

18 kommentarer:

Helene sa...

Din blogg er ju jättefin:-)

Lantligt i smultronbacken sa...

Håller med dig i det du säger.

För mig är bloggandet avkoppling och en hobby på min fritid. En sak som gör att jag mår bra och får göra det jag vill. Sen att detta finns kvar som en dagbok med bilder är underbart, då man många gånger vill gå tillbaka och titta på olika saker. Jag älskar det.

Att jag sedan läser många andra bloggar och finner inspirationen på så sätt ger mig så mycket att jag lockades att börja blogga själv.

Kram Teres

Tant Åsa sa...

Bra skrivet. Jag får kritik för mitt bloggande. Folk tycker att det måste ta mycket tid från annat. men det är väl jag som prioriterar vad jag vill syssla med. Bloggandet är min hobby andra kanske fiskar, syr, mekar med bilar, samlar frimärken det är också hobbys som får ta tid. Jag bloggar inte heller för att synas mer för att föra en slags dagbok och samla mina bilder och tankar.
Din blogg är fantastisk och bilderna är jättefina.

FruFly★Heidi sa...

Flott innlegg! Du beskriver så godt det mange av oss kjenner rundt blogging. Det er givende på mange måter - og jeg er veldig glad jeg fant blogging! Klem Heidi

tre nyanser av vitt sa...

Du beskriver bloggandet så bra för precis så är det för mig med. Träffa likasinnade, få inspiration och inspirera själv. Jag känner absolut ingen press när jag "måste" göra ett inlägg utan gör det när det känns roligt och det går ju upp och ner såklart som allt annat. Det finns alltid folk som klankar ner på sådant som de inte förstår. Heja heja alla bloggar, tänk vad mycket mer tidningar man skulle vara tvungen att köpa för att få samma mängd idéer och inspiration. TACK!
Kram Marie

Grodmamman sa...

Håller med dig även om jag inte lägger ner så mycket tid på mina bilder och så.
För mig är min blogg en dagbok för mig själv. Att andra sedan är intresserade av att läsa om min vardag, det är bara en bonus!:)
Kram

mammaxtre sa...

Det får vara diskussioner bäst det vill. Jag finner det avkopplande att blogga. Det är min egentid. Vidare har jag blivit duktigare på att lyfta blicken och att reflektera sedan jag blev med blogg. Och kameran inte att förglömma den har kommit att bli en god vän :-)

Ha det gott

Nyanser av vitt sa...

Jag håller med dig LL. Vad kul att det går så bra för dig :O)
Kram Agneta

Kristin sa...

Å va bra skrivet! Håller med dig.
Jag bloggar för att få nåt gjort. Att blogga sätter liksom lite press på mig själv att förverkliga mina planer. Och det är ju himla roligt att fota och dela med sig av sina idéer :) För att inte tala om att fotandet ger (åtminstone mig) en annan blick för inredningen och "stylingen" hemma. Och tänk vilken inspiration vi får av olika inredningsbloggar, vad gjorde vi utan dem???? Din blogg är urtrevlig, kanonfina bilder, här blir man lätt sittandes en stund :)
Ha en bra kväll!
//Kristin

Jenny sa...

Hej Lise-Lott!
Håller med, jättebra skrivet!
Ja, tänk vad bloggandet har lett till för många och speciellt för dig som nu får chansen att jobba med ditt stora intresse:)

Ha en trevlig helg!

Kraam Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Tummen upp:):) Men har jag missat någon diskussion? Hm Kram käraste bloggvän och nattuggla hihi

Vardagslyx sa...

Jag kan bara hålla med! Bloggen har gett mig otroligt mycket också, på många olika sätt.
Det känns som om man fått nya vänner och jag har också utvecklats i mitt fotograferande eftersom jag visar mycket bilder på bloggen och nu fotar mycket mer.

Även jag har ju startat ett eget företag och har fått göra en utställning! Tänk så mycket roligt bloggen fört med sig!

Så länge det är nånting man tycker är roligt och mår bra av är det absolut inte meningslöst!!

Trevlig helg!

Kram Pernilla

Life Of An Angel sa...

Bra skrivet!! Klart det är kul när man får gensvar, men bloggandet det gör jag för min skull. För att kunna gå tillbaka och titta. Jag kan ju själv se hur jag har utvecklats i och med hur bloggen utvecklas och förändras. När jag väl har den där systemkameran som jag drömmer om i min hand hoppas jag kunna lära mig att ta lika inspirerande och fina bilder som du tar. Övning ger färdighet :-)

Tack för att jag får ta del av din fina och inspirerande blogg!

Jenny sa...

Jättebra skrivet! Håller med att det är ju en del av vårt brinnande intresse, heminredning, styling och fotografering. Och du är ju sååå duktig, så fina och inspirerande bilder. Jag skulle också vilja gå lite kurser, hm, kanske sätta upp det som ett mål...

Ha en kanonmysig helg, kram Jenny

Jenny sa...

ps, jag länkade till dig från min blogg för ditt braiga inlägg ;)
Kram igen, Jenny

♥ Fyra årstider sa...

Visst är det så..som en konstnär måste måla, måste jag fota och skapa.
Kram Lotta

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Superbra skrivet! För mig har bloggandet blivit ett intresse, något jag gör för att det är roligt och att samla all underbara inredningsbilder jag stöter på. Att lyckas omvandla ett intresse till ett yrke är väl helt underbart att bloggandet kan bidra med.

Lady Grey sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! Du är superduktig och har en fantastiskt fin blogg!