måndag 9 mars 2009

LEKRUMJag fixade lite på lekrummet idag. Vårt lekrum är riktigt tjejigt. Wilma tycker om att pyssla och vi har stora skåp där, fulla med pyssel som lätt plockas fram. Ebba älskar att leka på lekrummet, hon dukar, pysslar med dockor och läser böcker. Jag hängde upp dockkläder på ett snöre så att det är lättare att använda dem. Det är viktigt att det är lättillgängligt och att det ger inspiration till lek.

Vi har vårt lekrum på nedervåningen, det är jätteskönt då det är lätt för barnen och deras kompisar att gå in där och leka, de vill ju gärna vara där man själv är. Det finns ett ställe att ha alla leksaker nära, sen har ju vi också leksaker i kök och vardagsrum ibland, men det är lätt att städa undan dem igen.Jag har gått kurs i jämställdhet genom jobbet, men det har tyvärr inte hjälpt varken på deras lekar eller mitt sätt att inreda = ).

19 kommentarer:

Nettan sa...

Vilka gulliga bilder!! Maileg kaninerna ä ju för söta!!
Kan tala om att filmen var riktigt bra, ibland när man läst boken kan ju filmen vara lite av en besvikelse..men det tyckte jag inte i det här fallet!!
Kram Nettan

Hemmalycka sa...

Vilket bra tips med dockkläderna, var ju dessutom en fin dekoration till väggen. Mina barn är tonåringar men en vacker dag hoppas man ju på barnbarn.
Kram Åsa

anne sa...

Låter som att ni har ett riktigt mysigt lekrum hemma!
Det är ju så det ska vara, lättilgängligt och inbjudande och nära där mamma och pappa är.

Kaninen som hängde i öronen på snöret var bara för gullig!

Kram

Cilla sa...

Fiffigt med att hänga kläderna..
Jag har två killar.. men fick just
lite inspiratinon av dig till teckningar som annars kan råkas hamna både i den ena och andra lådan.. Håller med dig om man leksaker skall vara lättillgängliga och skapa insiration till lek.. Ha det bäst!!
Kramen Cilla

Marina sa...

Hej igen!
Som vanligt, jättefint!
Det är så roligt att bli inspirerad!
Kram Marina

Benita i Bubbelrummet sa...

Vilket underbart urklipp av rummet :D Det är jättefint!

Maria i Lilla villa vita sa...

Så söta bilder, du är duktig på layout! Tack för tipset om svårigheter att lämna kommentarer, jag har försökt göra som du sa. Hopppas att det hjälper. Man lär sig något nytt varje dag och innan jag började blogga var jag helt usel på datorer, nu går det lite bättre!
Kram Maria

Vitt och Blått sa...

Vilket fint lekrum de har! kaninen är så söt! Jag har gett en killkanin och en tjejkanin till min mamma, men har ingen själv. Kanske dags att skaffa en? :) Ha en bra kväll - kram E

Jeanette sa...

Vilket fint lekrum!

Håller med om leksakerna.. Lättillgängligt o glöm ej det viktigaste : lättstädat!! :)

Kram Jeanette

Eikkala sa...

Vad fint, synd att jag bara har killar som leker med bilar... Vi har ett lekrum brevid vardagsrummet, perfekt att sitta i soffan samtidigt som de kan leka och i rummet brevid.
kram sari

Blåbärs och smultronstället sa...

Du har en fräsch blogg med fina bilder. Jag har tonåringar, så ibland längar jag till när de var små och ha så gulliga saker i deras rum. Min dotter som är 15 år gillar guld och vitt. Ska visa hennes rum någon gpång i min blogg.
Ha det gott!
Susanne

Jenny sa...

Vad härligt med ett lekrum!
Och vilken bra idé att hänga upp dockkläderna så där, det ser jättegulligt ut:)

Ha en bra kväll!

Kram Jenny

Signe 1 sa...

Åhh tänk när min dotter var sådär liten så man fick inreda med sånna där fina tjejiga saker:-). Nu är hon snart 14 och en tjejig tonåring istället, det går fööör fort:-(. Kram Sofia

Sand mellan tårna sa...

Hon blev glad, hon läser min blogg, så jag har redan gett den till henne....

Texten är en schablon, hela alfabetet för mindre än 30 kronor!!! Snyggt är inte alltid dyrt.... jag har köpt det på panduro.

Kram Linda

Sand mellan tårna sa...

Ingen fara, det är så lätt att läsa fel när man skummar igenom en massa text. Panduro har verkligen massor av fint, men.... där gäller det att peta russinen ur kakan, för det är ett sååååå stort sortiment, med massor av gräsliga sker också... oops!

HÖrs! //Linda

Marit`s vita skrin sa...

Nämen, vad glad jag blev av din fina kommentar hos mig.
Självklart får du länka till mig, då blir jag bara glad.

Tusen tack.
Nu ska jag kika vidare på din fina blogg.

Kram kram

Stjärnor & Champagne sa...

Härligt med lekrum...Önskar att vi hade haft det när barnen var mindre..

Kram Anne

Hjärtehem sa...

Mnn minsta lilla tjej kommer att få sin första kanin på lördag då hon ska döpas! Ska komma ihåg din ide med "tvättlinan" när hennes rum ska inredas :D
kram åsa

In my house sa...

Tjohej, det är så fint med en "tvättlina" så,,, har ju inget barnrum att piffa i,,, men ja ä ju moster - så där donar jag istället =)
Har även sett hos Mari (Angel at my table) hon hade hängt upp ett gammalt hopprep (i trä) de va oxå fiffigt å mysigt juh!

Kram å natti j