fredag 20 januari 2012

LEDARSKAP
Att vara lärare handlar mycket om ledarskap. Jag har nyss börjat med en till klass en dag i veckan. En flicka i klassen kom fram och sa att hon tyckte jättemycket om när jag var där för att jag var så lugn i alla lägen. De fina orden värmer och de fick mig att reflektera över det hon sa.
LUGN & RO

I mitt ledarskap är jag mycket mån om att SE varje barn och ge positivt bemötande. Jag är noga med att ha stuktur, vara tydlig och att vara lugn. Jag säger bara kommandot "lyssna" med normal ton och eleverna vet precis vad som gäller och tystnar för att lyssna. Detta knep har jag lärt mig av en fd duktig kollega, och det funkar även för mig (och de elever jag möter just nu). Jag behöver nästan aldrig använda hög röst. Med mitt ledarskap har jag ett positivt och lugnt arbetsklimat med stor arbetsro. Mitt lugn smittar av sig på eleverna, plus att jag gärna höjer lugnandets effekt med lugn musik när vi arbetar. Efter många års erfarenhet som lärare känner jag idag att jag stolt över mitt ledarskap = ).


Ha en sköööön helg!

5 kommentarer:

Grodmamman sa...

Åh, vad härligt det låter! Jag försöker också att arbeta så, men det är inte lätt alla gånger. Jag har även en kollega som lätt stressar upp sig och då har jag lätt att hänga på. Har sedan i höstas tänkt mycket på detta och låter henne inte dra med mig så ofta längre. Barnen märker ju om vi är stressade och då blir de ännu värre.
Kram

Edith och Jag sa...

Det är verkligen ett ledarskap att vara stolt över! Och ett ledarskap som inte alltid är så lätt att utöva.
Maria

mariasvitabo sa...

Du har något att hämta hos mig;)

Mvh Maria

Gabriella sa...

Tack för ett fint inlägg! Pluggar själv till danslärare och känner igen mig i mycket av det du skriver. Viktigt o relevant!

Solsjö - Under en vind sa...

Var stolt över detta!:) Det är inte alltid lätt att vara ledare!

Kram!