lördag 7 mars 2009

TeckenstorlekDET STORA HÄRLIGA BONDKÖKET
I VÅRT FÖRRA HUS








Det här underbara köket finns i mitt hjärta!
När man ser det på håll ser det jättebra ut, men det fanns mycket att göra även här, det var mycket skavanker! Men supercharmigt!


Jag är den enda i familjen som har svårt att släppa vårt förra hus. Anders saknar inte förra huset, han ser bara rust, och det låg mycket på honom när det gällde snickrandet. Han har släppt huset från det att vi flyttade. Jag fick detta så bra förklarat för mig av vår personalcaoch. Hon sa att:


"Män äger en bil, sen äger de en ny bil, de äger ett hus, sen äger de ett nytt hus och inget mer med det.
Vi kvinnor vi lägger in känslor i varje hörn och bonar in oss, vilket gör det svårt för oss att känslomässigt skiljas från hus och saker."


Så sant!
Ibland vore det enklare att tänka som en man = ).


Här är några bilder på jobb vi hade kvar. Uthuset som hade garage var inte i bra skick, toalett och badrum var i behov av rust, källaren där tvättstugan fanns var kall och behövde fräschas till, Ebbas rum var på tok för litet, väggar behövde rivas och alla fönster behövde bytas, vi ville ha altan att sitta och njuta på. Hade vi fixat allt detta hade det ändå inte varit bra. Barnen hade inga kompisar i närheten, ingen bra skola och rusten tog för mycket tid, det var ett tungt hus, med mycket jobb, att bo i när vardagslivet skulle flyta på.

Ibland kan Drömhus kanske inte var det man tror. Kanske är Drömhuset för barnfamiljer enkelhet och flyt. Undra hur den morderna Madicken, Lotta på Bråkmakargatan och Bullerbybarnen bor?

Vi har hittat ett boende som passar oss bra för den period i livet där vi befinner oss nu. Om några år kanske det är en ny period, då skulle det vara underbart att få bygga ett helt nytt hus nyckelfärdigt, där vi har bestämt all inredning själva, det är min dröm, att vi ska få bygga Vårt Eget Drömhus!

20 kommentarer:

  1. Ojojoj vilket snyggt kök. Men man måste hinna leva oxå så på ett sätt kan jag förstå maken om ni hade myckat att fixa hela tiden.
    Tack för att vi fick se det :)
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Härligt kök...men jag förstår ditt resonemang.
    I vår gamla lägenhet hade vi ett kök som vi gjorde om o jag gillade jättemycket. Det vi har nu är mkt mindre men sen tänker jag att även om köket är mkt mindre nu så har vi fått mkt mer yta än i den gamla lägenheten. Det kommer alltid finnas för o nackdelar med allt antagligen!

    Det är härligt att man kan hitta saker som passar en i nuet men att men sen samtidigt kan drömma sig bort!!

    Önskar dig en mysig helg!
    Kjamis Cattis

    SvaraRadera
  3. Åh vilket underbart kök! Förstår om du saknar det men jag tror nog att med tiden så får du samma känslor för ert nya boende!

    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Vilket vackert, mysigt kök. och vilken yta! Vilken klok kollega du har, det var bland det smartaste jag hört.

    Vi var och kollade in vår nya lägenhet idag, jag gick därifrån med ett smil på läpparna och pirr i magen...:)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej!Mysigt kök stora ytor..Men jag förstår dig precis med att hinna med allt när man får familj..
    Jag vill göra annat än bara lägga ner pengar på renovering..Vi håller oxå på i vårat gamla hus..Jag har oxå känt samma känsla som du..SKA DET VARA SÅ HÄR?Jag skulle aldrig göra om samma sak igen med barn&renovering.Men nu kör vi linan ut vi börjar väll känna en ände.Eller??? Ha en bra kväll:)Helen

    SvaraRadera
  6. Så kul att läsa och se dina inlägg om f.d. huset. Mysigt! Men jag förstår hur ni tänker om allt jobb som återstod och det här med att det skall finnas lekkamrater till barnen.

    Vill protestera lite mot generaliseringen om att kvinnor fäster sig vid hus och män inte. Det stämmer inte med vad jag upplevt i mitt liv och med släktingar och vänner.
    Det är mest en fråga om individen tycker jag. Vissa kvinnor fäster sig och vissa inte, och likadant med männen.
    Men så är det ju alltid när man säger att en hel grupp är si eller så, det finns alltid en himla massa undantag. ;)

    Ha det gott i ert nya boende!

    SvaraRadera
  7. Jösses vilket fint kök..det var det finaste jag sett på länge. Jätte vackert, men som du skriver..finns det för mycket jobb så har man ingen fritid.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  8. Verkligen ett underbart kök!..förstår att du har lite svårt att släppa. Under åren som vi bodde i Usa hyrde vi ett drömhus..har grym "hemlängtan" ibland..men allting har sin tid på något sätt och olika saker passar på olika tider i livet..så är det väl bara..
    Kraam Nettan

    SvaraRadera
  9. Otroligt vackert kök!!:-)Om du bygger nån gång kommer jag vara bland de första o följa det, så som du följer mitt husbygge:-). Tack! Ha en fin kväll! Kram Sofia

    SvaraRadera
  10. L-L jag förstår hur du känner. men att det var mycket jobb kan vara tungt det med. Vi var och tittade på en tomt med ett underbart hus idag men som verkligen behöver rustas helt och hållet. Det är strandtomt och en liten bit utanför stan. ska man dra upp barnen från deras trygghet??? Antagligen kommer detta bli dyrt eftersom det är ett attraktivt läge. ja man har många funderingar... Kram Anne

    SvaraRadera
  11. Vilken fin blogg du har, underbara bilder och en härlig stil!
    Helt i min smak... känner igen mig med renovera och renovera har också sålt ett hus som bara tillslut blev för mycket, har hus idag igen med en hel del projekt här också men av det roligare slaget.
    Hälsningar Ella

    SvaraRadera
  12. Helt underbart kök! Men jag tror du slog huvudet på spiken med dina sista rader.....! Drömhuset innebär så mycket mer än bara ett vackert hus........!

    Ha en skön söndag!
    Kram Annemari

    SvaraRadera
  13. Hej! Vilket härligt kök ni hade i förra huset!
    Jag känner igen mig i det du skriver om att sakna sitt gamla hus. Jag o min förra sambo hade ett drömhus från 30-talet som vi renoverade (hade ett liknade stort vitt bondkök som erat)i oändlighet. När det äntligen var färdigt hade vi renoverat sönder förhållandet oxå..
    Kommer aldrig att glömma det huset och jag trodde aldrig att jag skulle få bo så fint igen. Men några år senare bor jag här (med ny sambo:)) på underbara Kråkered. Det är minst lika fint och nästan charmigare än mitt förra hus:)

    Jag blev lite inspirerad att plocka fram lite gamla bilder från förra hemmet och kanske visa på bloggen så som du gjort:)

    Ha en härlig söndag,
    kraam Jenny

    SvaraRadera
  14. Båda dom där två låtarna Snälla Snälla och Moving On tog sig rakt in i hjärtat på mig redan första gången jag hörde dom. Underbara och Ugglas är helt fantastiskt.
    Vi ses imon :)
    Kram kram

    SvaraRadera
  15. Förstår att du har svårt för att släppa det huset..vilket kök!!! men det är som du skriver, tiden med familjen går före allt annat. Och småbarnsåren går ju så snabbt så det gäller att njuta. Under tiden kan man ju dagdrömma om senare projekt :D
    kram åsa

    SvaraRadera
  16. Men hjälp vilket kök!!
    Det kändes som jag ville skrika när jag såg bilderna ;)
    Såå vackert!!!

    Men med dina fina möbler o din fantastiska känsla för inredning får du till det var du än bor, tror jag!

    Din skänk med alla lådor i köket är så jättefin!

    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  17. Hej! Vad glad jag blev när jag hittade en blogg som det stod Gästrikland på. Det är nämligen mina hemtrakter. Nu är det Värmland.
    Ojjj vilket underbart hus du har bott i. Verkligen smakfullt inrett.
    Det nya huset du bor i ser också väldigt fint ut. Med din säkra smak blir det nog fint vad du än bor skulle jag tro,jag är imponerad och inspirerad.
    Vet också hur det är att leva med ständigt pågående renoveringsprojekt.Kan vara mycket jobbigt periodvis...
    Mvh Lotta!

    SvaraRadera
  18. Hej! Vad glad jag blev när jag hittade en blogg som det stod Gästrikland på. Det är nämligen mina hemtrakter. Nu är det Värmland.
    Ojjj vilket underbart hus du har bott i. Verkligen smakfullt inrett.
    Det nya huset du bor i ser också väldigt fint ut. Med din säkra smak blir det nog fint vad du än bor skulle jag tro,jag är imponerad och inspirerad.
    Vet också hur det är att leva med ständigt pågående renoveringsprojekt.Kan vara mycket jobbigt periodvis...
    Mvh Lotta!

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Det var jättefina bilder på erat gamla hus. Precis lika fint som det var i verkligheten. Men ni har precis lika fint nu, och som jag ALLTID har sagt. Du får det så fint var du än bor!! Och det menar jag verkligen. Tänk vad skönt att slippa all renovering och att barnen har många kompisar i närheten. Vad skönt att du känner att du börjar trivas mer nu. Det är ju jättebra!
    Ha en bra dag!
    Kram Marina

    SvaraRadera
  20. Hej! Både jag och min man har läst din gripande historia. Det var så lustigt för vi är där nu lite grann i vårt tänk. Vi bor i ett stort hus på nio rum, tre toaletter, stor källare och vind och två garage. Vi har gått igenom hela huset under våra tio år tillsammans. Det värsta är ju att det är bara att börja om igen. Vi funderar på om vi vill det eller lägga pengar och tid på upplevelser istället.Jag förstår att det var ditt drömhus, helt ljuvligt hus, men med din goa smak och stil så får ni det lika fint där ni bor nu. Kram Åsa

    SvaraRadera

Lämna gärna ett meddelande 🤍